Café-Restaurant De Eendracht breidt uit met vestigingen in Blaricum en Hilversum 

Auteur: Thijs Jacobs
29 mei 2020
Café-Restaurant De Eendracht breidt uit met vestigingen in Blaricum en Hilversum 

Hoewel de meeste horecagelegenheden al blij zijn dat ze per 1 juni überhaupt weer open mogen, pakken de uitbaters van Café - Restaurant De Eendracht deze heropening wel heel rigoureus aan. Zij verwelkomen die dag namelijk twee nieuwe vestigingen in ’t Gooi. 

Café - Restaurant De Jonge Haan in Hilversum en drink- en eetgelegenheid Tafelberg in Blaricum worden per 1 juni toegevoegd aan De Eendracht-familie. Café – Restaurant De Eendracht is al jaren een begrip in Abcoude, Maarssen en Weesp. Daar komen nu deze Gooische vestigingen bij. De twee locaties hebben allebei een lange historie en hebben zich in de loop der jaren volop bewezen, maar het is tijd voor wat nieuws. Deze gerespecteerde horecazaken krijgen met de naamsverandering niet alleen een nieuw concept, maar bijvoorbeeld ook een nieuwe kaart.

Het is niet zo dat alles anders wordt: zo behouden de Hilversumse en Blaricumse vestigingen bijvoorbeeld hun ruime terrassen en ook de houtoven in de Blaricumse zaak, gaat niet weg. Lodewijk Keulen, mede-eigenaar van Het Horeca Kantoor: “De Eendracht is een bewezen concept, dat goed aansluit op de wens van de huidige gasten, locaties en omgeving. We doen dit juist nu, omdat de huidige situatie ons de tijd heeft geboden deze naamsverandering naar voren te halen.”

Ontmoetingsplek met lokale producten

Het Horeca Kantoor, de partij achter succesvolle concepten als Bar Spek in Amsterdam, Tijn Akersloot in Zandvoort en De Eendracht, weet als geen ander hoe je zo’n verandering moet aanpakken. Lodewijk: “Door de coronacrisis kregen wij, horecaondernemers, de kans om op een andere manier naar onze toekomst te kijken. Daarom besloten we de Jonge Haan en Tafelberg versneld toe te voegen aan het succesvolle concept van De Eendracht. Zo kunnen we bouwen aan De Eendracht en kan het Gooische publiek rekenen op twee mooie nieuwe zaken die nóg meer aansluiten bij hun wensen: een ontmoetingsplek voor iedereen, waar verse producten van lokale leveranciers worden gebruikt.” Zo komen de eieren, kazen en het vlees van boerderij Lindenhoff uit Baambrugge, serveren ze speciaal bier van Oedipus uit Amsterdam en is de friet van Friethoes uit Haarlem.

‘Top’ chef in buurtcafé 

De kracht van De Eendracht is volgens Lodewijk dat het een huiskamer voor ieder moment van de dag is, waar je altijd goed en betaalbaar kunt eten. “In feite zijn al onze vestigingen een buurtcafé en ‘top’ restaurant in één.” Dat laatste is niet zomaar een loze kreet, want Lodewijk en consorten trokken Maik Kuijpers, voormalig chef van sterrenrestaurant De Librije in Zwolle, aan om de menukaart van de Eendracht te perfectioneren. Dus met dat toprestaurant zit het wel goed. Ook de beschrijving van buurtcafé komt niet uit de lucht vallen: de inrichting van De Eendracht-vestigingen is het best te omschrijven als industrieel meets huiskamer, mede ingericht door Jonker uit Baambrugge. Lodewijk: “Echt zo’n plek waar je je dagelijkse koffie verkeerd, espresso of muntthee drinkt. Maar waar je ook kunt aanschuiven voor een goede lunch met een zakelijke afspraak. Of juist einde van de middag binnenloopt om met vrienden aan de borrel te gaan. En als je liever gezellig met je gezin een pizza uit de houtoven wil eten, ben je ook van harte welkom. Eigenlijk kan het er allemaal.” 

Blaricumse feestavond of brainstorm in Hilversum

Ook zijn – delen van – beide locaties te huur voor allerlei evenementen. Zo kun je denken aan vergaderingen, brainstorms, workshops, exposities, private dining, borrels en terugkerende feesten. Als het ‘straks’ allemaal weer mag, zijn dit zeer geschikte locaties hiervoor. Dan zullen ook grotere events weer in deze Gooische vestigingen worden georganiseerd, denk aan BBQ Nights én De Eendracht Blaricum Danst!  
 

Overig nieuws