Dit zijn de 10 meest populaire gerechten van 2019

11 december 2019 | Thijs Jacobs

We zijn de laatste maand van het jaar weer ingegaan. Een mooi moment om terug te blikken op de food highlights van het afgelopen jaar. Welke gerechten waren de grote favorieten in Nederland? En in welke mate verschilt dit van de populairste gerechten wereldwijd? Van Poké Bowls tot de alom bekende pizza en chickenwings. Deliveroo biedt je een inkijkje in wat Nederlanders het liefst bestelden. En wat gaat 2020 ons brengen? Wat worden de foodtrends van het volgende jaar?

Deliveroo’s 10 meest bestelde gerechten in Nederland

Sushi Burrito - Sushito | JP Heije- Amsterdam
9 Hotwings Boxmeal - KFC Eindhoven- Eindhoven
Groene Curry - Bird Thais Restaurant - Amsterdam
Aloha Way Ohana - Poké Sushi - Den Haag
Gyros - Meat&Greek - Amsterdam
Whopper® Menu - Burger King Spui - Den Haag
Cheeseburger - Five Guys Den Haag -  Den Haag
Van Dobben Croquet - Van Dobben Eetsalon - Amsterdam
The Classic - The Poke Box Posthoornstraat - Rotterdam
Prosciutto di Parma - Pietza - Eindhoven

 


De Poke Bowl is een blijvertje! Ook in 2019 blijft dit gerecht tot de grote favorieten horen. Daarnaast valt het op dat ook de meer traditionele take-away en streetfood gerechten zoals het broodje Croquet van Van Dobben Eetsalon en de Gyros van Meat&Greek veelvuldig besteld worden.

 

Top 10 favoriete gerechten wereldwijd

Poké Signature Super Protéiné - Pokawa - Parijs
Cheeseburger - Five Guys - Londen
Burrito Pollo - Gonzalez & Co - Barcelona
Salmon Pokè - Pokèria by NIMA - Milaan
Footlong Sub - Subway - Dublin
Tommy the Chook - Boss Burger Co - Geelong
??+?? - ?????? Tam's Shop - Hong Kong
Shack Burger - Shake Shack - Dubai
Big Giant Menu - Quick - Luik
Sushi Burrito - Sushito - Amsterdam

 

Ook in deze lijst zien we weer diverse Poke Bowl-gerelateerde gerechten terugkomen, net als in Nederland. En daarnaast ook nationale favorieten zoals het Big Giant Menu van Quick in Luik en streetfoodgerechten zoals de Cheeseburger van Five Guys in Londen. 

De foodtrends voor 2020

Welke trends zien we in 2020? De experts van Deliveroo voorspellen, op basis van data-analyse, de volgende stromingen of bewegingen:

Vegan is hot

Deliveroo heeft laten weten dat het afgelopen jaar veganistische bestellingen via het platform in Nederland met 450% zijn gestegen. Plantaardige voeding wordt, terecht, steeds populairder en deze trend zal zich voortzetten de komende jaren. Steeds meer mensen zijn parttime veganist, waarmee de helft van hun voedingspatroon gebaseerd is op plantaardige voeding.

Grazing

De tijden van drie maaltijden per dag liggen achter ons. Tegenwoordig eten we kleinere maaltijden gedurende de dag en dat tot wel zes keer per dag. Vooral in de wintermaanden hebben we behoefte aan wat extra energie.
 

Op echt vuur 

Alles van de grill of BBQ lijkt in te slaan als een bom. De unieke rokerige smaak die een grill of BBQ aan het eten geeft valt goed in de smaak.

Street food

Food trucks en foodhallen poppen overal ter wereld op en worden steeds populairder. Of het nu voor lunch of avondeten is. Er is een grote variëteit aan keukens en mogelijkheden en ook de bestellingen vanuit deze keukens nemen wereldwijd toe. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Rotterdam
Drive thru op sterrenniveau in Rotterdam

Dat omweggetje wil je er maar al te graag voor maken. De Sterren Drive Thru bij het stadion van voetbalclub Excelsior in Rotterdam, gerund door maar liefst vier sterrenchefs, heet met recht een culinaire verademing. Zo HEERLIJK was een take-away nooit eerder. Fred Mustert van restaurant Fred (2 M ...

Personeel
FNV Horeca: afbouw steunmaatregelen leidt tot vertrek vakkrachten uit horecasector

De gisteren verstuurde Kamerbrief over de aanvullingen op het steun- en herstelpakket, alsmede het persmoment van het Kabinet van gisteravond zorgen voor grote onrust in de horecasector. FNV Horeca vindt het onvoorstelbaar dat het Kabinet gisteravond aangeeft dat er nog te weinig resultaten zijn om ...

Coronacrisis
Horeca blijft zeker nog dicht tot december

Waar iedereen al wel rekening mee hield, is gisterenavond bevestigd door minister De Jonge: de gedeeltelijke lockdown duurt in ieder geval nog tot december en 'wellicht tot in het nieuwe jaar'. Dit houdt in dat de horeca tot december de deuren gesloten moet houden. Er wordt op dit moment nog ...

Economie Coronacrisis
Dit zijn de aanvullingen op het derde steunpakket corona

De opleving van het coronavirus en de huidige maatregelen hebben flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen. Zo krijgt de horeca een eenmalige subsidie op aangelegde en nu onbr ...

Awards Culinair
Lekker500 komt uit in aangepaste vorm

Lekker500, de onafhankelijke restaurantgids van Nederland die dit jaar voor de 43ste keer verschijnt, heeft een aangepaste vorm waarin een podium wordt geboden aan de restaurateur. De speciale editie is een gids zonder ranking, als ode aan de helden van de horeca. Alle nog bestaande restaurants u ...

Branded Content
Professionele keukenapparatuur haal je bij een expert

Wanneer je op zoek bent naar nieuwe keukenapparatuur wil je natuurlijk het beste van het beste. Bij HorecaRama vind je naast de laagste prijsgarantie ook een indrukwekkend assortiment keuken en horeca apparatuur. Of je nu zoekt naar een professionele aan- en afvoertafel of een koelkast van hoge kwal ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: