Amsterdams hamburgerrestaurant Lombardo’s ondersteunt Villa Joep met speciale burger

11 december 2019 | Thijs Jacobs

Restaurant Lombardo’s, het Amsterdamse hamburgerrestaurant van chefkok Martijn Verdonk, geeft aan de decembermaand een speciaal tintje door vanaf vandaag tijdelijk een speciale burger voor het goede doel op de menukaart te zetten. De helft van de opbrengst van deze burger, die ontwikkeld werd in samenwerking met Discovery Channel presentator Josh James, gaat naar Villa Joep. Een fonds dat zich inzet voor kinderen met neuroblastoom kinderkanker. 

Speciale burger voor Villa Joep

Ondernemer Martijn Verdonk startte Lombardo’s in 2010 met slechts twee hamburgers op de kaart. Sindsdien is het menu uitgebreid met vijftien andere favorieten en is het restaurant niet meer weg te denken bij liefhebbers van burgers. Vanaf 10 december staat er een nieuwe speciale charity-burger op de kaart, waarmee Verdonk het goede doel Villa Joep wil ondersteunen. Villa Joep is een fonds dat geld inzamelt voor onderzoek naar een levensreddende therapie tegen neuroblastoom kinderkanker. Villa Joep bestaat uit 50 ambassadeurs die vrijwillig voor het fonds werken, wat betekent dat alle donaties voor 100% geïnvesteerd worden in onderzoek naar deze ziekte.

Samenwerking met ‘The Kiwi Bushman’ Josh James

Na het succes van eerdere benefiet-acties van Lombardo’s in Singapore en Amsterdam, bedacht Verdonk om in de decembermaand een actie te lanceren in zijn Amsterdamse restaurant. “Ik word altijd erg geïnspireerd door charity-acties die rondom de feestdagen plaatsvinden en wilde dit jaar zelf ook mijn bijdrage leveren. Ik koos voor Villa Joep omdat er enorm veel geld nodig is voor onderzoek naar de levensbedreigende kinderziekte neuroblastoom”, zegt de chefkok. “Ik draag graag mijn steentje bij door te doen wat ik kan en dat is in dit geval via mijn restaurant. Ik heb Josh James gevraagd samen met ons een hamburger te ontwikkelen, en hierdoor is de stoere Bushman’s burger ontstaan. Deze burger is onder andere te herkennen aan de pijl en boog in de afwerking. Daarmee jaagt Josh immers in Discovery Channel shows zoals First Man Out with Ed Stafford, Dual Survival & Kings of the Wild. Ik hoop dat we met onze speciale Bushman’s burger Villa Joep goed kunnen helpen.”

Blij met deze steun

Alex van Eijk, vrijwilliger bij Villa Joep, is erg blij met de steun van Lombardo’s. “Neuroblastoom is een van de meest agressieve vormen van kanker die kinderen kan treffen. In Nederland worden ongeveer 35 kinderen per jaar getroffen door de ziekte, 3 op de 4 kinderen overleven het niet omdat er geen medicijn voor bestaat. Ons doel is dan ook zo veel mogelijk geld inzamelen om onderzoek naar neuroblastoom te stimuleren en daarmee de kans op genezing te vergroten.” 

De speciale burger waarvan de helft van de opbrengst naar Villa Joep gaat, is verkrijgbaar tot 1 februari 2020. De burger bestaat uit MRIJ-vlees (Maas-, Rijn-, en IJsselvee) met gesmolten Engelse cheddar, een spiegeleitje, pancetta, avocado, geraspte biet en wortel, gekarameliseerde ui, huisgemaakte mayonaise en een klein beetje BBQ-saus. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Achtergronden
Inkomsten restaurants en cafés in juli nog ruim 10% lager dan vorig jaar

Restauranthouders kregen in juli gemiddeld 11% minder inkomsten bijgeschreven dan in dezelfde maand een jaar eerder. Bij café-eigenaren was dit 13%. Dit blijkt uit onderzoek van Knab. De online bank analyseerde geanonimiseerde transactiedata van 167.000 zakelijke klanten. Ondanks de vers...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Contactgegevens van horecagasten moeten na 14 dagen verwijderd worden

De contactgegevens van gasten, waar horecabedrijven sinds maandag verplicht om moeten vragen, moeten na veertien dagen vernietigd worden. Dat stelt brancheverenging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Dit lazen we in een artikel op NU.nl. Het telefoonnummer en e-mailadres van alle gasten moet op...

Amsterdam Opening
Joris Bijdendijk en Renaissance Koepelkerk openen tijdelijk restaurant

De Amsterdamse chef Joris Bijdendijk gaat ‘on tour’ met het keukenteam van RIJKS® en serveert een 5-gangen menu in de historische kerk. Tijdens de eerste editie van Koepelkerk X RIJKS®, op 15 augustus, wordt de kerk van het Renaissance Amsterdam Hotel getransformeerd tot restaura...

Achtergronden Coronacrisis
Herman den Blijker en Annemarie van Gaal zoeken restaurants die het zwaar hebben

De horeca heeft nog nooit in zo zwaar weer verkeerd als nu. Maandenlang dicht. Geen gast in de zaak. Sommige restaurants hebben in de crisistijd wel een afhaal- of brengservice gehad, maar daarmee konden ze nauwelijks hun hoofd boven water houden. Nu zijn ze eindelijk weer open, maar alles is anders...

Wet- en regelgeving
Lachgasverbod: mag je het straks nog wel kopen voor in je keuken?

Het gebruik van lachgaspatronen als drugs in plaats van gastronomisch of technisch hulpmiddel is de laatste jaren flink toegenomen. Zoveel zelfs dat (door staatssecretaris Blokhuis en minister Grapperhaus) een voorstel is gedaan om lachgas in het hele land te gaan verbieden. Met het landelijk verbod...

Columns
Knibbel, knabbel, knuisje, wie knabbelt er aan jouw huisje?

Vol is vol, kopte de krant laatst. Het gaat over hoe vol de campings, bungalowparken en hotels wel niet zijn in eigen land. In maart was de annuleringenstroom niet bij te houden en deze zomer staat de telefoon roodgloeiend om een felbegeerd plekje onder onze eigen zon te bemachtigen. Tenminste als j...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: