Zeeuwse toprestaurants organiseren culinair evenement

Auteur: Thijs Jacobs
Events Gastronomie 4 juli 2019
Zeeuwse toprestaurants organiseren culinair evenement

Op 31 augustus 2019 organiseren de Zeeuwse toprestaurants van restaurantzeeland.nl een uniek culinair evenement in samenwerking met de Stoomtrein Goes-Borsele. Het is het eerste evenement dat de zeven restaurants gezamenlijk gaan organiseren.

Gezamenlijke evenementen

Tijdens de eerste deelnemersbijeenkomst van restaurantzeeland.nl ontstond al direct het idee om gezamenlijke evenementen te organiseren. ‘We hadden allebei de wens eens iets te organiseren met de stoomtrein’, vertellen Jelle Capelle (De Kleine Toren) en Jessica van der Weel (Katseveer). ‘Onze collega’s waren meteen enthousiast en zo hebben we gezamenlijk besloten dit als eerste evenement te organiseren’.

Het evenement begint aan het einde van de ochtend op het station van de stoomtrein Goes-Borsele. De gasten worden op het perron in stijl ontvangen, waarna de culinaire reis begint. Onderweg in de trein worden de smaakpapillen gestimuleerd met overheerlijke amuses en bubbels. Het eindstation is omgetoverd tot evenemententerrein, waar gasten kunnen genieten van de creaties van de chefs. De middag wordt aangevuld met live muziek, een Big Green egg demonstratie, een kaasproeverij van Fromagerie Murre, een wijnbar van Herman Wines en koffie met lekkers van Ticho Yerseke.

Voor verrassing op de terugweg naar Goes zal ook nog gezorgd worden. De trein verwacht om 16.00 uur weer te arriveren op zijn eindstation.

Restaurant Zeeland

Restaurant Zeeland is een samenwerkingsverband tussen zeven Zeeuwse restaurants, te weten: ’t Vlasbloemeken* in Koewacht, Spetters* in Breskens, Scherp in Middelburg, Mezger in Domburg, Katseveer* in Wilhelminadorp, De Kleine Toren in Baarland en De Gespleten Arent in Middelburg. Meer informatie over het evenement leest u op de website of via de nieuwsbrief van eerder genoemde restaurants. De kaartverkoop is onlangs gestart via www.restaurantzeeland.nl.

Overig nieuws