Zeeuwse toprestaurants organiseren culinair evenement

4 juli 2019 | Thijs Jacobs

Op 31 augustus 2019 organiseren de Zeeuwse toprestaurants van restaurantzeeland.nl een uniek culinair evenement in samenwerking met de Stoomtrein Goes-Borsele. Het is het eerste evenement dat de zeven restaurants gezamenlijk gaan organiseren.

Gezamenlijke evenementen

Tijdens de eerste deelnemersbijeenkomst van restaurantzeeland.nl ontstond al direct het idee om gezamenlijke evenementen te organiseren. ‘We hadden allebei de wens eens iets te organiseren met de stoomtrein’, vertellen Jelle Capelle (De Kleine Toren) en Jessica van der Weel (Katseveer). ‘Onze collega’s waren meteen enthousiast en zo hebben we gezamenlijk besloten dit als eerste evenement te organiseren’.

Het evenement begint aan het einde van de ochtend op het station van de stoomtrein Goes-Borsele. De gasten worden op het perron in stijl ontvangen, waarna de culinaire reis begint. Onderweg in de trein worden de smaakpapillen gestimuleerd met overheerlijke amuses en bubbels. Het eindstation is omgetoverd tot evenemententerrein, waar gasten kunnen genieten van de creaties van de chefs. De middag wordt aangevuld met live muziek, een Big Green egg demonstratie, een kaasproeverij van Fromagerie Murre, een wijnbar van Herman Wines en koffie met lekkers van Ticho Yerseke.

Voor verrassing op de terugweg naar Goes zal ook nog gezorgd worden. De trein verwacht om 16.00 uur weer te arriveren op zijn eindstation.

Restaurant Zeeland

Restaurant Zeeland is een samenwerkingsverband tussen zeven Zeeuwse restaurants, te weten: ’t Vlasbloemeken in Koewacht, Spetters* in Breskens, Scherp in Middelburg, Mezger in Domburg, Katseveer in Wilhelminadorp, De Kleine Toren in Baarland en De Gespleten Arent in Middelburg. Meer informatie over het evenement leest u op de website of via de nieuwsbrief van eerder genoemde restaurants. De kaartverkoop is onlangs gestart via www.restaurantzeeland.nl.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Corona
"Mijn terras open op 2 maart? Nee, dat levert alleen negatieve aandacht op"

Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen heeft collega-horecaondernemers opgeroepen om op 2 maart de terrassen te openen. Dat ligt gevoelig, want de keerzijde van een dergelijke actie kan zijn dat het negatieve aandacht voor de branche oplevert. Monique van Klaveren is eigenaresse van Café d&rsqu ...

Personeel Gastronomie
Adriaan Visser nieuwe hoofdsommelier Harry's Maastricht

Adriaan Visser is de afgelopen jaren werkzaam geweest in diverse gerenommeerde zaken, waaronder Cordial in Oss en tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze. Hij is de derde Nederlander die in het bezit is van de prestigieuze titel Advanced Sommelier. Bij Harry’s wordt hij eindverantwoordelijke vo ...

Wet- en regelgeving Corona
Minister: geen ruimte voor heropening van terrassen

Minister Bas van 't Wout (Economische Zaken) heeft vrijdag nog eens gemeld dat er op dit moment "echt geen ruimte is om meer te doen." Hij sprak uit dat de "huidige rotsituatie dan alleen maar langer voort al duren." Op 8 maart wil hij de situatie nog eens bekijken in de hoop ...

Gastronomie Corona
Toprestaurants doen niet mee aan horeca-protest

De meeste toprestaurants in Nederland doen niet mee aan het horeca-protest, waarbij op dinsdag 2 maart de terrassen weer voor publiek open worden gesteld. Ruim 130 ondernemers, verenigd in de G4 (Gastronomische 4) en te samen goed voor driekwart van de Michelin-sterren in Nederland, distantieren zic ...

Corona
Groep horecaondernemers opent 2 maart terrassen

De horeca is het zat. Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen roept collega-ondernemers op om de terrassen aanstaande dinsdag 2 maart te openen. Het besluit van het kabinet om de horeca geen versoepelingen te bieden is voor de actiegroep de reden tot de oproep, meldt Omroep Brabant. De actiegroep, ...

Interview Longread
Corona of niet, dit stel opende deze week hun nieuwe zaak

In Veldhoven pakten Nick en Rebecca Schaminée hun kans. De coronacrisis krijgt het stel niet klein en ze maakten van de nood – ze zagen beiden hun baan verdwijnen bij Hutten Catering – een deugd. De langgekoesterde wens om een eigen zaak te openen werd werkelijkheid. Grand Caf&eac ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: