Zeeuwse toprestaurants organiseren culinair evenement

4 juli 2019 | Thijs Jacobs

Op 31 augustus 2019 organiseren de Zeeuwse toprestaurants van restaurantzeeland.nl een uniek culinair evenement in samenwerking met de Stoomtrein Goes-Borsele. Het is het eerste evenement dat de zeven restaurants gezamenlijk gaan organiseren.

Gezamenlijke evenementen

Tijdens de eerste deelnemersbijeenkomst van restaurantzeeland.nl ontstond al direct het idee om gezamenlijke evenementen te organiseren. ‘We hadden allebei de wens eens iets te organiseren met de stoomtrein’, vertellen Jelle Capelle (De Kleine Toren) en Jessica van der Weel (Katseveer). ‘Onze collega’s waren meteen enthousiast en zo hebben we gezamenlijk besloten dit als eerste evenement te organiseren’.

Het evenement begint aan het einde van de ochtend op het station van de stoomtrein Goes-Borsele. De gasten worden op het perron in stijl ontvangen, waarna de culinaire reis begint. Onderweg in de trein worden de smaakpapillen gestimuleerd met overheerlijke amuses en bubbels. Het eindstation is omgetoverd tot evenemententerrein, waar gasten kunnen genieten van de creaties van de chefs. De middag wordt aangevuld met live muziek, een Big Green egg demonstratie, een kaasproeverij van Fromagerie Murre, een wijnbar van Herman Wines en koffie met lekkers van Ticho Yerseke.

Voor verrassing op de terugweg naar Goes zal ook nog gezorgd worden. De trein verwacht om 16.00 uur weer te arriveren op zijn eindstation.

Restaurant Zeeland

Restaurant Zeeland is een samenwerkingsverband tussen zeven Zeeuwse restaurants, te weten: ’t Vlasbloemeken in Koewacht, Spetters* in Breskens, Scherp in Middelburg, Mezger in Domburg, Katseveer in Wilhelminadorp, De Kleine Toren in Baarland en De Gespleten Arent in Middelburg. Meer informatie over het evenement leest u op de website of via de nieuwsbrief van eerder genoemde restaurants. De kaartverkoop is onlangs gestart via www.restaurantzeeland.nl.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije* (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ne...

Opening Den Haag
Nieuw restaurant opent in Zaal 3 van Het Nationale Theater

Op zaterdag 29 februari opent een nieuw restaurant in het Energiekwartier in Den Haag van de bedenkers van ñ: Restaurant Drie. Restaurant Drie is gelegen in de voormalige kantoren van de Electriciteitsfabriek in het centrum van Den Haag, omringd door een groen terras. Daarnaast dient Restaura...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Veel overtredingen bij maaltijdbezorgers

De Inspectie SZW constateert veel overtredingen door horecabedrijven die eigen bezorgers in dienst hebben. Bij meer dan de helft van de gecontroleerde bedrijven gaat het mis. Het ontbreekt bij deze bedrijven vaak aan kennis over wat wettelijk is toegestaan. Bezorgers krijgen te weinig betaald, werke...

Awards Culinair
Mart Oude Luttikhuis wint kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs

De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020 van Chaîne des Rôtisseurs is gewonnen door Mart Oude Luttikhuis. De pas 20-jarige chef van sterrestaurant De Bloemenbeek in De Lutte plaatst zich hiermee voor de internationale wedstrijd in Parijs later dit jaar. In Leerh...

Events Marketing
Wat doe jij met Nationale Pannenkoekendag?               

Op 20 maart vieren wij met zijn allen de ‘Nationale Pannenkoekendag’. Dit is de dag waarop pannenkoeken maken en het eten ervan centraal staat. Veel basisscholen vieren deze dag doormiddel van het bakken van pannenkoeken voor opa’s, oma’s en ouderinstellingen. Deze basisschol...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: