Je hebt gezocht op: zeeland

Hart voor de Horeca Award uitgereikt
12 april 2024Nieuws

Hart voor de Horeca Award uitgereikt

10 april 2024 heeft Marco Bemelmans de Hart voor de Horeca Award ontvangen uit handen van Ricardo Eshuis, directeur van SVH (Stichting Vakbekwaamheid...

Maart 2024: Productinnovatie voor jouw restaurant
29 maart 2024Nieuws

Maart 2024: Productinnovatie voor jouw restaurant

Regelmatig worden er nieuwe producten voor de horeca gelanceerd. Van trendgerichte keukeningrediënten tot handige technologieën die het hoof...

“Gasten staan weleens op als ze horen dat wij geen alcohol schenken”
14 december 2023Nieuws

“Gasten staan weleens op als ze horen dat wij geen alcohol schenken”

Ondernemen in Middelburg. Daniel Wenzel waarschuwt aan het begin van het gesprek: “Ik doe de bezorging, dus het kan zijn dat ik er zo even tien...

De duurste bestellingen en populairste gerechten: het jaaroverzicht van Thuisbezorgd.nl
30 november 2023Nieuws

De duurste bestellingen en populairste gerechten: het jaaroverzicht van Thuisbezorgd.nl

Terwijl de feestdagen in aantocht zijn, deelt Thuisbezorgd.nl haar jaarlijkse overzicht met de populairste, ongewone en opvallendste bestellingen in N...

Nieuw horecaconcept ROAM & Desert Inn Pub opent in Carlton Oasis Spijkenisse
24 november 2023Nieuws

Nieuw horecaconcept ROAM & Desert Inn Pub opent in Carlton Oasis Spijkenisse

Tijdens de feestelijke opening van het volledig gerenoveerde ROAM & Desert Inn Pub verwelkomde Carlton Oasis in Spijkenisse haar gasten en lokale...

Inter Scaldes: een nieuw tijdperk voor een iconisch restaurant
12 oktober 2023Nieuws

Inter Scaldes: een nieuw tijdperk voor een iconisch restaurant

Restaurant Inter Scaldes heropent op 16 november haar deuren na een uitgebreide renovatie en de overname door Pillows Hotels begin dit jaar. De nieuwe...

Inter Scaldes*** nu echt dicht; docu volgt Jannis en Claudia op weg naar nieuw leven
18 juli 2023Nieuws

Inter Scaldes*** nu echt dicht; docu volgt Jannis en Claudia op weg naar nieuw leven

Claudia Brevet kan niet geloven hoeveel mensen zich bezighouden met de sluiting van Inter Scaldes. Afgelopen weekend, halverwege juli, was de laatste...

Sterrenchef Syrco Bakker opent eigen restaurants in binnen- en buitenland
11 april 2023Nieuws

Sterrenchef Syrco Bakker opent eigen restaurants in binnen- en buitenland

Syrco Bakker (38), chefkok van restaurant Pure C**, is van plan een eigen restaurant te openen. De chef werkt tot eind april in Cadzand en opent deze...

Eerste Oosterscheldekreeft geveild voor 32.000 euro
3 april 2023Nieuws

Eerste Oosterscheldekreeft geveild voor 32.000 euro

Patrick Lodiers, bekend van tv, heeft in het Zeeuwse Yerseke de eerste Oosterscheldekreeft van het seizoen geveild. Dit gebeurde op 30 maart. De opbre...

De slag om de Oosterscheldekreeft
8 maart 2023Nieuws

De slag om de Oosterscheldekreeft

Zeeland is de enige provincie van Nederland waar Oosterscheldekreeften, met een eigen DNA-structuur, gevangen worden. Al 22 jaar werd traditiegetrouw...

Restyling Spetters* in Breskens start in april
6 maart 2023Nieuws

Restyling Spetters* in Breskens start in april

Spetters (1 ster) in Breskens gaat restylen. Het Zeeuwse sterrestaurant van eigenaar Laurent Smallegange grijpt dit jaar meerdere momenten aan om onde...

Restaurant L'invité stopt: Sico de Moel wordt boer
9 februari 2023Nieuws

Restaurant L'invité stopt: Sico de Moel wordt boer

Na ruim 11 jaar stopt restaurant L’invité op de Bloemgracht in de Amsterdamse Jordaan. L’invité was vooral bekend om zijn du...

Jeroen Achtien neemt driesterrenrestaurant Inter Scaldes over
19 januari 2023Nieuws

Jeroen Achtien neemt driesterrenrestaurant Inter Scaldes over

Driesterrenrestaurant Inter Scaldes en het luxe bijbehorend boutique hotel maken sinds 1 januari onderdeel uit van Pillows Hotels. Chef Jannis Brevet...

De Top-100 van Lekker500
1 november 2022Nieuws

De Top-100 van Lekker500

Op maandag 31 oktober presenteerde Lekker500 de gids voor het jaar 2023. Dit is een overzicht van de top-100. 1 De Librije, Zwolle Overijssel 2 Tr...

Brasserie Paardenburg aan de Amstel blaast 375 kaarsjes uit
17 oktober 2022Nieuws

Brasserie Paardenburg aan de Amstel blaast 375 kaarsjes uit

Brasserie Paardenburg aan de Amstel bestaat 375 jaar. In al die jaren heeft de horecazaak een rijke geschiedenis opgebouwd. Nu zwaait Gijs Numan er de...

Koen van der Plas: "Als restaurant tel je niet meer mee als je geen Nederlandse wijn op de kaart hebt staan"
16 september 2022Nieuws

Koen van der Plas: "Als restaurant tel je niet meer mee als je geen Nederlandse wijn op de kaart hebt staan"

Nederlandse wijn heeft een slechte naam bij velen. Het zou niet te drinken zijn. Je zou denken dat in tijden waarin duurzaamheid – en daarmee lo...

Foto's: Vernieuwd toprestaurant Morille in Koudekerke gaat nog meer plantaardig en lokaal
31 augustus 2022Nieuws

Foto's: Vernieuwd toprestaurant Morille in Koudekerke gaat nog meer plantaardig en lokaal

Restaurant Morille in het Zeeuwse Koudekerke gaat nog een stapje verder in het koken met lokale ingrediënten en eigen wildpluk. Per september 202...

Mooi weer zorgt vooralsnog voor een goed Nederlands wijnjaar
5 augustus 2022Nieuws

Mooi weer zorgt vooralsnog voor een goed Nederlands wijnjaar

Veel droogte, hoge temperaturen en zelfs extreme hitte. Wijnjaar 2022 is compleet anders dan vorig seizoen. Tot nu toe zijn de Nederlandse wijnboeren...

Paviljoen Sjoerd op Ameland verkozen tot Paviljoen van het Jaar
28 juli 2022Nieuws

Paviljoen Sjoerd op Ameland verkozen tot Paviljoen van het Jaar

Donderdag 28 juli werden de jaarlijkse prijzen voor het Beste Paviljoen en het Schoonste Strand van Nederland uitgereikt. Paviljoen Sjoerd uit Ameland...

Kaat Mossel krijgt als eerste restaurant in Nederland nieuwe oogst mosselen
21 juni 2022Nieuws

Kaat Mossel krijgt als eerste restaurant in Nederland nieuwe oogst mosselen

Volgende week, op dinsdag 28 juni, heeft Kaat Mossel de eer om als allereerste restaurant in Nederland (en België) de nieuwe oogst mosselen te on...

Update Scores Gault&Millau Nederland 2022
24 mei 2022Nieuws

Update Scores Gault&Millau Nederland 2022

Gisteren werd op de nieuwe Gault&Millau Nederland website en de app een update gedaan bij meer dan 100 restaurants. Nieuwe scores en teksten resul...

Bakker en patissier Patty Smolders:  "Je moet weten hoe je een kapseltje draait, om erop te kunnen variëren"
19 mei 2022Nieuws

Bakker en patissier Patty Smolders: "Je moet weten hoe je een kapseltje draait, om erop te kunnen variëren"

Op zaterdag kun je in het centrum van Utrecht een lange rij aantreffen voor het brood en gebak van familiebedrijf Bond en Smolders. Het zelfontwikkeld...

De eerste Oosterscheldekreeft sinds twee jaar weer feestelijk boven water gehaald
31 maart 2022Nieuws

De eerste Oosterscheldekreeft sinds twee jaar weer feestelijk boven water gehaald

De feestelijke opening van het Oosterscheldekreeftseizoen was dit jaar minder massaal maar niet minder feestelijk. Een kleine 200 gasten waren in de o...

Zeeuwse Mossel trofee uitgereikt
15 maart 2022Nieuws

Zeeuwse Mossel trofee uitgereikt

Takis Panagakis en Niels van der Zwan van restaurant Elea zijn tijdens de Cooking Battles op de Horecabeurs op 14 maart verkozen tot beste professiona...

885 faillissementen in horeca door coronacrisis
18 februari 2022Nieuws

885 faillissementen in horeca door coronacrisis

Sinds de start van de coronacrisis sloten minstens 486 cafés, 240 lunchrooms, 99 restaurants en 30 discotheken hun deuren. Toch is het totaal aantal h...

Bacardi lanceert alcoholvrije spirit Palette
12 januari 2022Nieuws

Bacardi lanceert alcoholvrije spirit Palette

Bacardi lanceert een nieuw merk alcoholvrije spirit: Palette. Palette is ontwikkeld in samenwerking met Amsterdamse bartenders en doet geen conce...

Nóg een horecazaak openen in coronatijd
23 december 2021Nieuws

Nóg een horecazaak openen in coronatijd

'Dutch Brave Food': dat is wat Katy Elst en Ron Okhuijsen, na ruim 25 jaar ervaring als horecaondernemers, op de kaart willen zetten bij Blue Bar1. He...

Thuisbezorgd.nl geeft inkijkje: dit werd besteld in 2021
14 december 2021Nieuws

Thuisbezorgd.nl geeft inkijkje: dit werd besteld in 2021

Thuisbezorgd.nl deed voor het eerst onderzoek naar het eet- en bestelgedrag van Nederlanders. Met de geanonimiseerde data van de bestellingen van...

Freek Dekker nieuwe chef Restaurant Vessel
8 november 2021Nieuws

Freek Dekker nieuwe chef Restaurant Vessel

Freek Dekker is vanaf 11 november 2021 de nieuwe chef van restaurant Vessel in hotel BOAT&CO. Tevens lanceert de ervaren chef een nieuw menu dat m...

Schilo van Coevorden en Jef van den Hout koken samen in Taiko
8 november 2021Nieuws

Schilo van Coevorden en Jef van den Hout koken samen in Taiko

Gasten kunnen zich vanaf vandaag weer klaarmaken voor culinaire verwennerijen in het bekroonde restaurant Taiko Cuisine. Met een gloednieuwe chef en d...

Leonie van Mierlo over bereiden van vis en veelgemaakte fouten
20 september 2021Nieuws

Leonie van Mierlo over bereiden van vis en veelgemaakte fouten

"Vis koken is een doodzonde, net als het te heet bakken van zalm", verklaart Leonie van Mierlo. Van Mierlo is een protegé van wi...

Restaurant Hemingway Bergen op Zoom wordt Restaurant 1397
6 september 2021Nieuws

Restaurant Hemingway Bergen op Zoom wordt Restaurant 1397

Restaurant 1397 is de nieuwe naam van restaurant Hemingway in Grand Hotel en Résidence De Draak in Bergen op Zoom. Het restaurant, dat is geves...

CBS: vooral hotels lijden onder wegblijven buitenlandse gasten
25 augustus 2021Nieuws

CBS: vooral hotels lijden onder wegblijven buitenlandse gasten

In het tweede kwartaal van 2021 verbleven ruim 8 miljoen toeristen in de Nederlandse logiesaccommodaties. Dat is meer dan een verdubbeling ten opzicht...

''Kwaliteit en gastvrijheid overleven in de horeca altijd''
9 juli 2021Nieuws

''Kwaliteit en gastvrijheid overleven in de horeca altijd''

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De RestaurantKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coro...

Nederlanders willen dolgraag uit eten tijdens de zomervakantie
30 juni 2021Nieuws

Nederlanders willen dolgraag uit eten tijdens de zomervakantie

Driekwart van de Nederlanders (75%) gaat deze zomer op vakantie. De meerderheid hiervan (60%) kiest voor een vakantiebestemming in het buitenland. Lan...

Einde aan opmars sushirestaurants
15 juni 2021Nieuws

Einde aan opmars sushirestaurants

Zin in sushi? De Japanse delicatesse is razend populair in Nederland. Het aantal sushirestaurants in Nederland is de afgelopen 10 jaar bijna verdrievo...

Alle Michelinsterren in één overzicht
29 maart 2021Nieuws

Alle Michelinsterren in één overzicht

Op maandag 29 maart presenteerde Michelin de Michelingids Nederland voor het jaar 2021. In dit overzicht vind je alle restaurants met éé...

Nieuwe Michelinsterren gelekt door foutje in de app
27 maart 2021Nieuws

Nieuwe Michelinsterren gelekt door foutje in de app

In de hagelnieuwe app van de Michelingids staan twee dagen voor de officiële bekendmaking al tien restaurants die maandag eigenlijk pas de nieuwe...

Coronacrisis: van hotdogkeizer naar koekjeskoning
8 maart 2021Nieuws

Coronacrisis: van hotdogkeizer naar koekjeskoning

De onbetwiste hotdog- en cocktailkoning van Zwolle werd noodgedwongen een heuse koekjeskoning tijdens de coronacrisis. Rolf Dingerink vertelt over ond...

Frits Groeneveld opent restaurant in coronatijd
4 maart 2021Nieuws

Frits Groeneveld opent restaurant in coronatijd

“Financieel is het een waardeloos jaar, maar op ondernemersvlak was het bijzonder mooi.” Een jaar geleden hoorde horecaondernemer Frits Gr...