U heeft gezocht op : zeeland

1 oktober 2019 Economie trends
De ‘traditionele Chinees’ verliest het van de nieuwe, gezonde Aziatische keuken

In circa 10 jaar is het aantal Chinees-Indische restaurants met ruim 22% gedaald, dit in tegenstelling tot de rest van de restaurantsector die met 15% groeide. Nederland telt momenteel nog circa 1.600 Chinees-Indische restaurants, waarmee dit nog steeds de meest voorkomende buitenlandse keuken is. J...

27 september 2019 Interview Longread
Dit stel bouwde een lunchroom en B&B in een modern kasteel

De Buytenplaets is een ‘brasserij’ en B&B in een van de modernste wijken van Rijswijk en omstreken. Wanneer je aan komt rijden, verrijst er ineens een soort van kasteel midden tussen de prachtige nieuwbouwwoningen. Dat imposante gebouw is de verwezenlijking van de droom van Laura Bro...

12 september 2019 Bocuse d'Or
Jan Sobecki en Jannis Brevet in jury Bocuse d'Or

Voorzitter Soenil Bahadoer, chefkok Moshik Roth, chefkok Jarno Eggen en executive chef Sidney Schutte. Alle vier chefs die op topniveau koken. Bovendien nemen zij op maandag 23 september plaats aan de jurytafel bij de Nederlandse finale van Bocuse d'Or in de WedstrijdArena van Gastvrij Rotterdam...

30 juli 2019 Awards KHN
Dok 14 uit Cadzand Beste Paviljoen van Nederland

Dinsdag 30 juli werden de jaarlijkse prijzen voor het Beste Paviljoen en het Schoonste Strand van Nederland uitgereikt. Dok 14 uit Cadzand werd uitgeroepen tot het Beste Paviljoen van 2019. De andere landelijke prijs die tijdens de verkiezingen werd uitgereikt was die van het Schoonste strand van Ne...

16 juli 2019 Opening
Opening Franklin: Zeeuwse charme in Middelburg [foto's]

In een monumentaal pand uit 1752 in de oude binnenstad van Middelburg heeft Brasserie Franklin recentelijk haar deuren geopend. De brasserie is onderdeel van Boutique Hotel Franklin die samen met de eerste cocktailbar van Zeeland, Sir Franklin, op 10 augustus 2019 wordt geopend. In dit nieuwe bou...

4 juli 2019 Events Culinair
Zeeuwse toprestaurants organiseren culinair evenement

Op 31 augustus 2019 organiseren de Zeeuwse toprestaurants van restaurantzeeland.nl een uniek culinair evenement in samenwerking met de Stoomtrein Goes-Borsele. Het is het eerste evenement dat de zeven restaurants gezamenlijk gaan organiseren. Gezamenlijke evenementen Tijdens de eerste deelneme...

14 juni 2019
Onderzoek: aantal nieuwe foodfestivals drastisch gedaald

Het aantal festivals is in twee jaar tijd met ruim 10% teruggelopen. Dat blijkt uit onderzoek van de Hogeschool van Amsterdam naar het festivallandschap in Nederland. Verantwoordelijk lector Harry van Vliet (Crossmedia): "De daling in het aantal muziekfestivals was al zichtbaar in 2017, maar de...

4 juni 2019 Michelin
Edwin Vinke en Vjeze Fur in kookprogramma VPRO

Freddy Trathlener, beter bekend als Vjeze Fur van De Jeugd van Tegenwoordig, houdt van koken en van lekker eten. Voor de VPRO maakt hij eenmalig het kookprogramma Lekker Fred in het land waarin hij op onnavolgbare wijze laat zien dat eten voor het oprapen ligt als je bereid bent een beetje je best t...

27 mei 2019 Culinair Interview Longread
Verslag: een dag meekijken op de Cas Spijkers Academie

De Cas Spijkers Academie is dé springplank voor aanstormend culinair talent. De ambitieuze studenten van de opleiding zijn verzekerd van een mooie aanbieding wanneer ze het felbegeerde papiertje op zak hebben. Niet alleen door het enorme tekort aan goede koks, maar ook omdat zij op jonge leef...

23 april 2019 Opening Restaurant
De Beren opent tweede restaurant in Capelle aan den IJssel

Het is voor de tweede keer raak in Capelle aan den IJssel. Naast de vestiging aan de Hoofdweg opent De Beren opnieuw een vestiging in de gemeente; restaurant De Beren Capelle - Zandrak. Gasten kunnen vanaf dinsdag 23 april iedere dag vanaf 11.30 uur genieten van een uitgebreide lunch, gezellige borr...

18 april 2019 Personalia
Joey de Kruijf geslaagd voor Meesterproef SVH Meestergastheer

Op woensdag 17 april jongstleden is Joey de Kruijf, General Manager en Maître bij Central Park in Voorburg, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meestergastheer. Binnenkort wordt Joey als 44ste SVH Meestergastheer geïnaugureerd en treedt hij officieel toe tot de SVH Meesterfamilie. SV...

8 april 2019 Michelin Interview Longread
Interview: Flicka in Kerkdriel in eerste jaar bekroond met Michelinster

Halverwege het interview pakt chef-kok Thomas van Santvoort de zwarte kaars op tafel vast, die naar zijn mening waarschijnlijk niet recht genoeg in de kandelaar zit. “Ik probeer ieder stipje op ieder bord hetzelfde te zetten”, vertelt hij, terwijl hij naar tevredenheid de kaars loodrecht...

5 april 2019 Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: Nederlandse wijn

Mijn gasten vanavond zijn collega's. In London hebben ze vier grote restaurants met veel livemuziek, een soort clubs met members. Het is hun eerste keer in Amsterdam. We raken, zoals vaker, in gesprek over wijn. Zowel in Engeland als in Nederland worden er de laatste jaren steeds meer wijnen ...

14 maart 2019 Awards KHN
Winnaar Meest Markante Horecaondernemer van Zeeland

Koninklijke Horeca Nederland Zeeland heeft Jean Dhooge van De Oesterij in Yerseke uitgeroepen tot Meest Markante Horecaondernemer van Zeeland. Hij dingt in het najaar van 2019 mee naar de landelijke titel Meest Markante Horecaondernemer van Nederland. Met deze prijs worden inspirerende horecaonderne...

6 februari 2019 Opening
Restaurant Morille: puur uit Zeeland

In het Zeeuwse Koudekerke is op 1 februari 2019 restaurant Morille geopend. Chef-eigenaar Dennis Willems combineert vis, vlees en wild uit Zeeland en groenten uit de eigen moestuin met wildpluk als paddenstoelen, kruiden en rendiermos, waardoor een onderscheidende keuken ontstaat. De gast kan rekene...

28 januari 2019 Fastservice Fastfood
Gemak wint van gezondheid: groei fastfoodrestaurants zet door

De afgelopen vijf jaar is het aantal fastfoodrestaurants in Nederland toegenomen van 364 naar 422 restaurants. De stijging bedraagt hiermee 17%, een groei die iets achterblijft bij de ontwikkeling van de totale fastservicesector (19%, vooral door groei van lunchroom- en grillroomaanbod). Vooral in d...

4 januari 2019 Events Wijn
Wine Professional 2019: organic, Oude Wereld en Millennial

De jaarlijkse vakbeurs voor horeca- en wijn professionals, Wine Professional 2019, wordt dit jaar op 7, 8 en 9 januari gehouden in de Amsterdam RAI, gelijktijdig met de Horecava. In de drie wijn- en kooktheaters is er dit jaar bewust meer focus op wijn. Zo zijn er maar liefst 20 speciale wijnpr...

2 januari 2019 Vega
Tweede editie Nationale Week Zonder Vlees in maart van start

Van 11-17 maart 2019 vindt de tweede editie van de Nationale Week Zonder Vlees plaats in Nederland. Vorig jaar maart vond de eerste editie plaats. Samen met 56 partners uit de voedingsindustrie wist Isabel Boerdam, bekend van het blog en boek De Hippe Vegetariër, een nationale campagne te reali...

31 oktober 2018 Personalia KHN
Jacco de Lignie nieuwe regiovoorzitter van KHN Zeeland 

Jacco de Lignie is maandag 29 oktober benoemd als regiovoorzitter van KHN Zeeland. Hij volgt Michel Kloeg op die sinds een aantal maanden lid is van het Landelijk Bestuur van KHN. Michel Kloeg: “Ik ben heel blij dat Jacco de Lignie onze nieuwe regiovoorzitter in Zeeland is. Hij stond 25 jaar l...

23 oktober 2018 Economie Achtergronden
Horecasector betaalt facturen het snelst

Het betaalgedrag van het Nederlandse bedrijfsleven is in het derde kwartaal van 2018 verslechterd. Facturen worden nu na gemiddeld 40,6 dagen voldaan. Dat is 0,7 dagen langzamer dan in het eerste half jaar van 2018. Dit blijkt uit de nieuwste Barometer Betaalgedrag van bedrijfsinformatiespecialist G...

11 oktober 2018
Zeeuwse toprestaurants bundelen krachten

Zeven Zeeuwse restaurants hebben zich verenigd op de website RestaurantZeeland.nl waar zij hun aanbod presenteren. De website biedt de bezoeker een selectie van onderscheidende toprestaurants in Zeeland, die een keuken op niveau en vakkundig gastheerschap gemeen hebben. Restaurant Zeeland is een ...

21 september 2018 Vis Achtergronden
Nederlands Oesterseizoen 2018-2019 officieel geopend

Op de Oosterschelde sleepte vandaag de YE155 de eerste oesters van het seizoen. Schipper Maurice Boone overhandigde de oesters aan de Nederlandse Oestervereniging en de gemeentebesturen van Reimerswaal en Schouwen-Duiveland. Daarmee is het oesterseizoen in Nederland en België officieel geopend....

26 juni 2018 Economie Achtergronden
Onderzoek: wat kost een drankje in een strandpaviljoen?

Met de zomer voor de deur deed besparingsplatform Actiecode.nl een onderzoek naar de strandtenten (strandpaviljoens) in Nederland. Prijzen voor onder meer bier, wijn, fris en tosti’s werden in kaart gebracht voor een beter inzicht. Naast de reguliere strandpaviljoens is er tevens gekeken na...

30 mei 2018 Mensen KHN
Michel Kloeg nieuw bestuurslid KHN

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) heeft op 29 mei 2018 horecaondernemer Michel Kloeg gekozen tot nieuw landelijk bestuurslid van de vereniging. Hij volgt Jos van der Vegt op die afscheid neemt omdat hij de maximale zittingsduur als bestuurslid heeft bereikt. De Ledenraad is het hoogste orgaan van d...

17 mei 2018 Achtergronden Culinair
Waddengastronomie op de agenda van Ministerconferentie Leeuwarden

Donderdag 17 en vrijdag 18 mei vindt de trilaterale ministersconferentie van Duitsland, Denemarken en Nederland plaats in De Harmonie in Leeuwarden. De Nederlandse waddengemeenschap buigt zich deze dagen over de toekomst van de Waddenzee. De centrale vraag tijdens het congres is: hoe zorgen we er...

16 mei 2018 Achtergronden
Vakantieganger waardeert horeca in Gelderland als beste

Vakantiegangers vinden de horecavoorzieningen in de provincie Gelderland het beste. Dit blijkt uit ‘Het Gastvrijheidsonderzoek’ dat vakantieparkenwebsite Bungalowparkoverzicht.nl heeft uitgevoerd op basis van 1.325 vakantiebezoeken in Nederland. Horecavoorzieningen Gelderland als best...

23 april 2018 Achtergronden Wijn
Leg de rode wijn maar in de koelkast 

Rode wijn wordt vaak te warm gedronken. Vroeger was de kamertemperatuur rond de 18 graden. Tegenwoordig is dat veel hoger, dus schenken op kamertemperatuur gaat niet meer op. Om te voorkomen dat de wijn te warm geschonken wordt is het beter om hem te koud te schenken. In het glas warmt het namelijk ...

16 april 2018 Achtergronden Restaurant
Restaurants in Flevoland het best bereikbaar

Nederland beschikt over veel goede restaurants. Er zijn zelfs 108 restaurants die in 2018 één, twee of zelfs drie Michelinsterren mogen toevoegen aan hun naam. Slechts drie restaurants kregen de hoogste waardering van drie sterren: De Librije in Zwolle, De Leest in Vaassen en Inter Sca...

3 april 2018 Achtergronden Interview
Interview: lunchroom en tapasbar in historisch luchthavengebouw

Voor de oorlog was het een burgerluchthaven, tijdens de oorlog werd het bezet door de Duitsers, daarna vloog er de Koninklijke Luchtmacht met straaljagers. Tegenwoordig vind je in het rijksmonumentale luchthavengebouw in Eindhoven een lunchroom en tapasbar. ‘Eindhoven bezit het mooiste luch...

30 maart 2018 trends Wijn
Duurder, gezonder en duurzamer; dit zijn de wijntrends van 2018

Bosbranden, vorst in de grond en extreme droogte. Het wijnjaar 2017 is voor de druif op een catastrofe uitgelopen. Waar in voorgaande jaren werd gegrepen naar een alternatief gebied als de productie in bijvoorbeeld Spanje wat tegenviel, voelt nu de hele wijnwereld de klap van de bijzonder lage oogst...

21 maart 2018 Awards
American Steakhouse Broadway verkozen tot leukste restaurant van Nederland

Het Utrechtse American Steakhouse Broadway is door 80.000 restaurantbezoekers verkozen tot ‘het leukste restaurant van Nederland’ met maar liefst 708 stemmen. Ook de Gold Award ging naar het Utrechtse restaurant omdat het de hoogste waardering van gasten kreeg. Een topscore van 9.27 punt...

19 maart 2018 Achtergronden Wijn
Nederland is grote invoerder van Champagne

In 2017 hebben de verzendingen van Champagne-flessen naar Nederland een belangrijke groei met 7,7% in volume en 11,1% in waarde gekend. Nederland is hiermee wereldwijd de dertiende Champagne-invoerder met 2 536 816 naar Nederland verzonden flessen in 2017. Dit cijfer houdt bovendien geen rekening me...

9 maart 2018 10 jaar De RestaurantKrant
10 jaar De RestaurantKrant: Interview met Leon Mazairac

De restaurantkrant bestaat tien jaar. In deze rubriek blikken we terug op een decennium vol nieuws, trends en diepte-interviews. We halen elke week spraakmakende verhalen uit de oude doos weer naar voren. Deze week een interview met Leon Mazairac. In 2009 opende hij het restaurant dat hij afgelopen ...

7 maart 2018 Vis Restaurant
Dutch Yellowtail als alternatief voor blauwvintonijn

Op vrijdag 6 april 2018 zal Nederlands grootste landbased viskwekerij Kingfish Zeeland B.V. officieel worden geopend door drs. Jo-Annes de Bat, gedeputeerde van de provincie Zeeland. Dutch Yellowtail (Kingfish / Hiramasa / Seriola Lalandi) is een vissoort die te vergelijken is met de stevige bite va...

7 maart 2018 Awards
Zoomvliet Horecaopleiding wint Zilte bokaal

Sander Dijkeman, Harvey de Wit, Indy Akkerman, Martine Mesie van het Zoomvliet college zijn tijdens de Horecabeurs in Goes op 6 maart verkozen tot beste overall team van het jaar en winnen daarmee de Zilte bokaal. Naast het winnen van ‘beste overall team’ waren er nog meer prijzen te win...

4 januari 2018 Opening Chefs
Zeeuwse koks Marc Everse en Niek Traas openen restaurant Kale & de Bril in Goes

Goes heeft er sinds 2 januari 2018 een nieuw restaurant bij: restaurant Kale & de Bril. Eigenaren zijn chefs Marc Everse en Niek Traas. De Zeeuwen, die eerder bij diverse toprestaurants werkten, willen in Goes een restaurant op niveau neerzetten waar gasten voor een betaalbare prijs in een onged...

14 november 2017 Duurzaamheid
Nominaties Horecava Innovation Award 2018 bekend

Drinkglazen van oude wijnflessen, gastronomisch planktonpoeder, een schoonmaaksysteem compleet zónder schoonmaakmiddelen en restaurantgasten die vooraf hun eigen korting bepalen. Zie hier een greep uit de innovaties die zijn genomineerd voor de Horecava Innovation Award 2018; de prijs voor de...

13 november 2017 Awards Culinair
Zeeuwse glorie: Mezger wint HEERLIJK10Daagse publieksprijs

De 12e editie van de HEERLIJK10Daagse zit er weer op. Van 27 oktober t/m 5 november stonden honderden toprestaurants extra op scherp om de culinaire liefhebbers voordelig kennis te laten maken met de Nederlandse gastronomie. De HEERLIJK-gasten hebben na hun etentje een review achter gelaten en de re...

4 oktober 2017 Vis Culinair
Video: Lunchroom in Voorschoten serveert exclusieve vissoort

Lunchroom Nayolie in Voorschoten serveert een zeer bijzondere vis: de Yellowtail Kingfish, ook wel Hamachi genoemd. Dit is speciaal, aangezien de vis eerder alleen in Australië en Japan gekweekt werd en daarna naar Nederland werd geëxporteerd. Dit lezen we op unity.nu. Vers uit Zeelan...

2 oktober 2017 Drinks
Er wordt meer Champagne gedronken in Nederland

Vandaag werd naar jaarlijkse gewoonte (in oktober) op de Nederlandse dag van de Champagnewijnen, de Champagne-actualiteit voorgesteld door het Comité Champagne en Bureau du Champagne Benelux. Groei Champagneverzendingen naar Nederland In 2016 deed de Champagnemarkt het in Nederland h...

20 september 2017 Vis Achtergronden
Eerste mandje nieuwe oogst platte Zeeuwse oester overhandigd

Als huisleverancier van The Harbour Clubs (4) overhandigt Schmidt Zeevis het eerste mandje aan general manager Joost Verhoeven. Chef Melchor Soto Fernandez heeft de gasten culinair verrast met allerlei bereidingen van de Zeeuwse Platte, die wordt geroemd als de koningin onder de oesters, met een zee...

25 juli 2017
Restaurants in Flevoland telefonisch het slechtst bereikbaar

In 2016 stonden 129 restaurants onder verscherpt toezicht van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). De restaurants stonden onder streng toezicht omdat zij meerdere keren een boete kregen voor slechte hygiëne of voedselveiligheid. Hoewel het eten en hygiëne een van de belangrij...

6 juli 2017 Awards
’t Badhuys Vlieland Beste Strandpaviljoen 2017

Op donderdag 6 juli 2017 werden in strandpaviljoen De Waterreus in Scheveningen de winnaars bekendgemaakt van de verkiezing Beste Strandpaviljoen 2017. Grote winnaar was ’t Badhuys op Vlieland, onderdeel van Westcord Hotels van horecaondernemer Harry Westers. Paal 14 in Katwijk is de Beste Nie...

30 juni 2017 Vis
Nog meer weetjes over mosselen

Eerder plaatsten we al eens een lijstje met 7 misverstanden over mosselen. Omdat het mosselseizoen weer is aangebroken, hebben we wat onderzoek gedaan en presenteren we je een lijst met de meest nuttige weetjes over mosselen. Dichte mosselen gewoon eetbaar Het is een misvatting dat je geslote...

27 juni 2017 Food Events
Zeker Zeeuws mosselseizoen geopend met eerste baal

Het nieuwe Zeker Zeeuws mosselseizoen gaat woensdag 28 juni van start met de feestelijke overhandiging en aansluitende proeverij van de eerste baal bodemcultuurmosselen met dit streekproduct-keurmerk bij visrestaurant Kaat Mossel in Rotterdam. Het is voor de tweede keer dat de Stichting Zeker Zee...

16 juni 2017 Drinks Achtergronden
Tips voor een lekker sapje

Een versgeperste jus d?orange, eigengemaakte appelsap of een gezonde groentesap; het sapje is populair! Met name de mixsappen zijn volgens de Nederlandse Vereniging voor Frisdranken, Waters en Sappen in opkomst, net als het aantal zaken dat exclusief verse sappen serveert. Het mixsapje kan eigenlijk...

13 juni 2017 Economie Amsterdam Bier
Aantal bierbrouwerijen in tienjaar verviervoudigd

In tien jaar tijd is het aantal bierbrouwerijen in Nederland toegenomen van 90 in 2007 naar 370 in 2017. Dat blijkt uit cijfers van het cbs. De grootste groei vond plaats in Amsterdam Er zijn met name veel eenmansbedrijven bijgekomen. Bij 270 van 370 brouwerijen is één persoon werkz...

9 juni 2017 Culinair Interview
Interview: Merlet staat al twintig jaar aan de culinaire top

In de kop van Noord-Holland, aan de rand van Schoorlse Duinen, ligt Merlet. Een hotel met restaurant dat al bijna twintig jaar een Michelinster mag dragen. En dat is bijzonder, zeker wanneer je beseft dat deze ster onder maar liefs vijf chefs is behouden. “Merlet is een bedrijf met een culi...

31 mei 2017 Personeel Video
Zwaar tekort aan horecapersoneel in Zeeland

Volgens Kloeg is de kritiek op de werksituatie in de horeca, veel uren werken en zelden wordt er een vast contract aangeboden, onterecht. Michel Kloeg van Beachhotel Zoutelande zegt dat er duizenden horecawerknemers zijn die het uitstekend naar hun zin hebben op de werkvloer.  ...

23 mei 2017 Awards Culinair
Team restaurant De Librije wint kookwedstrijd Slag op de Schelde

De derde editie van kookwedstrijd Slag op de Schelde is gewonnen door het team van restaurant De Librije in Zwolle. De persprijs van deze unieke jaarlijkse kookwedstrijd voor (sous)chefs op het water van de Oosterschelde ging naar restaurant Elea in Rijswijk. Dessert met asperges, zeesla en codiu...

22 mei 2017 Culinair
Groupon Culi Weken van start gegaan

Nederland heeft op culinair gebied veel te bieden. Wie uit eten wil, kan kiezen uit talloze restaurants, bistro’s en andere eetgelegenheden. Uit onderzoek van Groupon blijkt dat 21% van de Nederlanders ook g...

9 mei 2017 Awards Culinair
Tweede voorronde van het NK Oestersteken

Op Hemelvaartsdag (25 Mei) organiseert het Wijntheater de tweede voorronde van het NK Oestersteken 2017. Tijdens het bijzondere wijn- en eetfestival Villa’s Culinair Wijntheater op het stadsstrand van Villa Westend in Velserbroek, start de wedstrijd om 19.00 uur. Koks, visboeren, oestermann...

10 april 2017 trends Achtergronden Wijn
Voorjaarswijnen: Het terrasseizoen is geopend!

Hoe beter het terrasweer, des te eerder gaat de wijnfles open. Zorg voor een uitgekiende selectie van elegante wijnen met een frisse smaak en een iets lager alcoholpercentage, zodat het hoofd licht en het terras vol blijft. DOWNLOAD HIER GRATIS DE NIEUWSTE EDITIE VAN DE RESTAURANTKRANT Als de ...

16 januari 2017 Events
Café Zeezicht brengt een ode aan de starters van de craft beer revolution

Aankomende Pasen, van vrijdag 14 april tot en met maandag 17 april 2017, organiseert Café Zeezicht (Breda) een nieuw bierfestival onder de noemer American Beer Celebration (ABC). Een ode aan de starters van de craft beer revolution. Zoals de naam al doet vermoeden, kunnen tijdens dit festi...

19 december 2016 Restaurant Interview
Interview: “Gasten krijgen een warm onthaal, al komen ze voor kibbeling”

Brasserie De Dagvisser is een begrip in de Scheveningse haven. ’s Zomers zit het terras vol, ’s winters brandt binnen de kachel voor een trouwe schare vaste gasten. Dankzij een ingrijpende verbouwing weten ook dertigers en veertigers de weg naar binnen te vinden. Een interview met Sjanet...

14 december 2016 Achtergronden Restaurant
Nederlandse restaurants telefonisch goed bereikbaar

Uit onderzoek van Telefoonboek.nl blijken restaurants in Nederland telefonisch goed bereikbaar te zijn. Goed nieuws voor de horeca, en zeker in deze drukke tijd rond de feestdagen. Daarentegen weten we niet precies hoe het zit met de online bereikbaarheid. Wellicht is die wat minder goed. Onderzo...

6 december 2016 Michelin Restaurant
Geen derde Michelinster voor Sergio Herman

Restaurant The Jane in Antwerpen van de Nederlandse topkok Sergio Herman blijft steken op twee Michelinsterren. Dat bleek vandaag in Gent bij de presentatie van de Michelingids 2017 voor België en Luxemburg. Nadat Herman eind 2013 zijn driesterrenrestaurant Oud Sluis in Zeeland sloot, kreeg ...

30 november 2016 Opening Restaurant
Enorm restaurant opent deuren: 440 zitplaatsen

Restaurant de Watertuin opende vrijdag 25 november haar deuren in het gebouw van de oude Suikerfabriek De Zeeland in Bergen op Zoom. Het is het grootste restaurant in de regio met plek voor zo'n 440 gasten. In het restaurant kan je voor een bepaald bedrag in een bepaalde tijd eten en drinken...

11 november 2016
Sidney Schutte is Chef van het Jaar

Afgelopen maandag, 7 november, is Sidney Schutte uitgeroepen tot Chef van het Jaar 2017 door Gault Millau Nederland. De executive chef van Waldorf Astoria Amsterdam en het tweesterrenrestaurant Librije’s Zusje Amsterdam toonde zich verrast en vooral heel blij met de benoeming, waarin hij nadru...

10 oktober 2016 Events
Wie is de beste oestersteker van Nederland?

Wie wordt dit jaar Nederlands Kampioen Oestersteken? Op BBB Maastricht vindt maandag 10 oktober in het Wijntheater de Grande Finale plaats van het NK Oestersteken. Twaalf deelnemers wisten een finaleplek te veroveren tijdens voorrondes in Noord-Holland, Zuid-Holland en Zeeland. Het ...

9 september 2016 Food
Eerste oogst Zeeuwse Platte Oesters met Herman den Blijker

De Stichting Zeker Zeeuws Streekproduct vierde de nieuwe oogst van dit seizoen van de echte Zeeuwse Platte Oester gisteren met de feestelijke overhandiging van het eerste mandje aan Herman den Blijker in Las Palmas te Rotterdam. Deze platte oesters mogen als enige het door de stichting uitgegeve...

1 september 2016 Opening Culinair
Gegrilde kip en gezelligheid bij Café Ter Marsch

Of je er nu komt voor de gegrilde kippen, de rib eyes van het Nieuw Zeelandse Ocean Beef of voor een borrel: het kan allemaal bij Café Ter Marsch. Deze grote broer van Ter Marsch & Co is geopend aan de Witte de Withstraat, schuin tegenover de vestiging waar mensen nog steeds in de rij sta...

16 augustus 2016 Economie Food Bezorgen
Recordgroei voor Domino’s Pizza

Vandaag publiceerde Domino’s Pizza Enterprises Limited (DPE), moederorganisatie van Domino’s Pizza Nederland, haar jaarresultaten. Een recordjaar met 122% EBIDTA winstgroei in Europa, dankzij significante organische groei, technologische innovatie en een sterke groei in het aantal geopen...

15 augustus 2016 Bier Tech
Heineken start proef met beacons

Heineken is in Nieuw-Zeeland gestart met een proef met het gebruik van beacons, die ervoor moeten zorgen dat gasten hun weg naar het restaurant of café vinden dat Heineken schenkt. Hiervoor is wel een speciale app benodigd. Met de app Heineken LIVE wordt een pushbericht gestuurd naar de ...

4 augustus 2016
Zeeland telt meeste horecazaken per inwoneraantal

Zeeland is de provincie met procentgewijs de meeste horecazaken. Zeeuws-Vlaanderen telt per 10.000 inwoners 57,7 café’s, restaurants en hotels, dat is ruim boven het landelijke gemiddelde van 33,7 per 10.000 inwoners. Per 10.000 inwoners zijn er elf restaurants. Tweede is Noord-Holla...

2 augustus 2016
Waddeneilanden trekken 1,3 miljoen toeristen

Bijna 1,3 miljoen toeristen verbleven in 2015 op de Waddeneilanden. Ruim 80 procent van de toeristen die vorig jaar op vakantie gingen naar de Waddeneilanden kwam uit eigen land. Daarnaast kwam 15 procent uit Duitsland en 2 procent uit België. Duitsers geven de voorkeur aan de Noordzeekust. Bel...

21 juli 2016 Culinair
​Tweede horeca-editie Nationale Mosselweek

Van 3 tot en met 11 september 2016 vindt voor de tweede keer de restaurant-editie van de Nationale Mosselweek plaats. Na het grote succes van vorig jaar, waaraan 300 restaurants deelnamen, is besloten dit jaar weer een mosselweek te organiseren. Deze week staat volledig in het teken van het meest ic...

20 juli 2016
Genomineerden Meest Markante Horecaondernemer Zeeland bekend

Het regiobestuur KHN Zeeland heeft drie horecaondernemers genomineerd voor de titel Meest Markante Horecaondernemer van Zeeland 2016/2017. Deze drie genomineerde ondernemers zijn: Jean d’ Hooge van proeverij de Oesterij in Yerseke, John van Gilst van Johnny’s Taria in Bruinisse en Danny...

19 juli 2016
ING verwacht 3% omzetgroei voor horeca

Analisten van ING verwachten dat de omzet van de horeca met 3 procent zal groeien. Voor 2017 verwacht de bank een gematigde omzetgroei van 1,5 procent. De sector is gevoelig voor internationale onzekerheid en onzekerheid bij consumenten, stelt ING. Een Brexit is daarom ook voelbaar in bij horecabedr...

7 juli 2016 Food Drinks
Waar staat het beste strandpaviljoen van Nederland?

De Waterreus in Scheveningen is op 7 juli 2016 bekroond als Beste Strandpaviljoen van Nederland. De prijs werd uitgereikt door Agnes Holtjer, Landelijke bestuurslid van Koninklijke Horeca Nederland en Stephan van der Stee van Strand Nederland. De uitreiking vond plaats bij het Beste Strandpaviljoen ...

20 juni 2016 Vis
Valse 'Zeeuwse' mosselen in omloop

De Stichting Zeker Zeeuws Streekproduct viert de nieuwe oogst van de echte Zeeuwse bodemcultuurmosselen - de Grand Cru onder de mosselen - dinsdag 28 juni met de feestelijke overhandiging van de eerste baal aan visrestaurant Kaat Mossel in Rotterdam. Deze mosselen mogen als enige het door de stic...

2 juni 2016
Sergio Herman opent ook frietzaken in Arnhem en Utrecht

Topkok Sergio Herman opent, naast vestigingen in Amsterdam en Den Haag, ook in Arnhem en Utrecht zijn eigen frietzaak. Ontwerper Piet Boon is verantwoordelijk voor de inrichting van de vijf verschillende vestigingen. Waar de vijfde opent is tot nog toe niet bekendgemaakt. Zeeuwse aardappelen ...

25 mei 2016
Stijn Rotthier wint Slag op de Schelde

De tweede editie van kookwedstrijd Slag op de Schelde is gewonnen door Stijn Rotthier, sous-chef van restaurant De Kromme Watergang. De persprijs van deze unieke jaarlijkse kookwedstrijd voor (sous)chefs op het water van de Oosterschelde ging naar Marco van der Wijngaard van restaurant De Hoefslag...

19 april 2016
Alcoholrichtlijnen verschillen sterk per land

Voedingsrichtlijnen zijn het internationaal gezien niet eens over alcohol. Zowel de hoeveelheid glazen als de definitie van een 'standaard' glas lopen nogal uiteen. Een Pool mag bijvoorbeeld bijna drie keer zoveel drinken als een Nederlander. Onderzoekers van de Stanford University School of Medici...

17 februari 2016
Domino's noteert winst- en omzetgroei

Domino's Pizza Enterprises Limited, moederorganisatie van Domino's Pizza Nederland, presenteert vandaag haar halfjaarresultaten. Het bedrijf rapporteerde een nettowinst van 45,6 miljoen dollar, ruim 56% hoger dan dezelfde periode vorig jaar. Het bedrijf heeft meer dan 1,700 vestigingen in Australi...

15 december 2015
De Horeca 100 van 2015

We presenteren je het Horeca Jaaroverzicht 2015 in 100 momenten. Het jaar is nog net niet afgelopen, maar we nemen je graag nu al mee door een roerig horecajaar. De Horeca 100 publiceren wij ieder jaar in december. Geniet ervan! Januari: Club Trouw wordt studentenhotel De club wordt omgetov...

20 november 2015
Stenden organiseert Guests on Earth congres

Het jaarlijkse Stenden AIHR congres vindt volgende week dinsdag en woensdag plaats. Het congres wordt georganiseerd door onderzoeksinstituut Academy of International Hospitality Research (AIHR), verbonden aan de Stenden Hotel Management School. Guest on Earth Tijdens het congres wil AIHR een g...

16 november 2015
Heel Nederland geschikt voor wijnteelt

Goed nieuws voor wijnbouwers: bijna alle Nederlandse bodems zijn geschikt voor druiventeelt. Uit onderzoek van TNO blijkt dat het voor de smaak niet uitmaakt of de wijngaarden zich in Groningen of Zeeland bevinden. In alle provincies wijnteelt Afgelopen tien jaar heeft wijnbouw in Nederland een...

21 oktober 2015
Hertenvlees is populair bij restaurateurs

In de lente- en zomermaanden werd door Cervena, de koepelorganisatie van Nieuw-Zeelandse hertenhandelaren, geprobeerd om hertenvlees uit Nieuw-Zeeland op de menukaart in Nederland te krijgen. Deze proef is geslaagd, zo meldt de website van Radio New Zealand Verward Het afgelopen half jaar heef...

16 oktober 2015
Ons panel over wild op het menu

Het wildseizoen staat weer voor de deur. De hoogste tijd om aan onze panelleden Terry Priem en Roderik Seubers te vragen wat ze voor hun gasten dit najaar in petto hebben. Foto: Roderik serveert in zijn restaurant onder meer carpaccio van hert Terry Priem Wildliefhebbers en wildhaters V...

17 september 2015
Nieuwe hotspot in Veere

'Creëer betaalbare luxe in een mooie omgeving.' Dat was de opdracht die Dutch designer Robert Kolenik kreeg van de eigenaren van Restaurant De Werf. Het charmante, historische gebouw is nu een elegant restaurant dat binnen over 80 en buiten op het terras aan het water over 180 couverts beschikt. ...

8 september 2015
Bocuse d'Or: Het aftellen is begonnen!

De spanning stijgt: over minder dan twee weken vindt de Nederlandse Bocuse d'Or finale plaats. Vijf koks uit vijf provincies strijden namelijk op maandag 21 september tijdens Gastvrij Rotterdam tegen elkaar om te bepalen wie ons land gaat vertegenwoordigen op de Europese finale in Boedapest. De Rest...

20 augustus 2015
Vijf bijzondere boomhut-restaurants

Ter inspiratie geven we je de vijf meest bijzondere restaurants in boomhutten die op de mooiste plekken van de hele wereld staan. 1. Ocean Grill, Valarta, Mexico Gasten kunnen dit ontspannen restaurant onder de rotsen alleen ter voet of per boot bereiken. Het restaurant is weggesneden in de...

10 juli 2015
Oisterwijk meest L(i)oveable gemeente

Welke is de meest ‘L(i)oveable‘ stad/gemeente van Nederland naast de welbekende populaire toeristenbestemmingen? Het internationale online-boekingsportal HOTEL INFO was op zoek naar het antwoord op deze vraag en heeft de Nederlandse internetgebruikers laten beslissen. Meer dan 15,000 gebruiker...

8 juli 2015
Zeeuwse horeca verliest op de Tour de France

De komst van de Tour de France naar Zeeland had voor de horeca een topdag moeten worden. Helaas bleek dat niet het geval; het slechte weer en de bereikbaarheid zaten horecaondernemers in de weg. Maar acht drankjes verkocht Snackbarhouder Kees Breure (De Helling) verkocht op Neeltje Jans slecht...

1 juli 2015
Traktatie uit Zeeland: de bolus

De bolus is een zoet koffiebroodje dat oorspronkelijk afkomstig is uit Zeeland. Bolussen worden gebakken van wit brooddeeg dat tot een streng door bruine basterdsuiker wordt uitgerold en daarna wordt opgerold in een soort spiraalvorm. Veel bakkers vormen de bolus naar eigen inzicht; de meesten hebb...

15 juni 2015
Hans Everse nieuwe voorzitter Koksgilde

Hans Everse is onlangs gekozen tot voorzitter van het Koksgilde. Hij volgt Theo van Rensch op, die begin dit jaar afscheid heeft genomen als president. Everse: “Jammer dat Theo van Rensch er om persoonlijke redenen mee opgehouden is. Hij heeft een aantal veranderingen in het Koksgilde ingezet, d...

30 mei 2015
Voorronde Bocuse d'Or: deelnemers bekend

De namen van de 8 chefs die op maandag 15 juni in de voorronde van de Bocuse d'Or met elkaar gaan strijden om een plek in de Nederlandse finale, zijn bekend. Deelnemers Tijdens de voorronde in het Friesland Campina Innovation Centre in Wageningen, zullen de volgende 8 chefs hun beste kookcreatie...

29 mei 2015
Update: Bocuse d'Or

Met de voorronde (juni) en de Nederlandse finale (september) in zicht, spraken we vandaag met Fenny Straat, Bocuse d'Or Nederland bestuurslid van het eerste uur. De voorronde, de Nederlandse finale én de mogelijkheid dat Nederland gastland wordt van de Europese finale in 2018 waren onderwerp van g...

28 mei 2015
Zeeuwse horeca smacht naar koks

Koks die op zoek zijn naar werk, kunnen in Zeeland vrijwel direct aan de slag. In heel de provincie zijn momenteel namelijk rond de zestig openstaande vacatures voor chefs. Er is vooral gebrek aan goed opgeleide en zelfstandig werkende koks. Food Lab Zeeland Er zijn in Zeeland initiatieven die ...

20 mei 2015
Jelle Conijn wint Slag op de Schelde

Kookwedstrijd Slag op de Schelde is gewonnen door Jelle Conijn, sous-chef van restaurant Ciel Bleu in Amsterdam. De persprijs van deze unieke jaarlijkse kookwedstrijd voor (sous)chefs op het water van de Oosterschelde ging naar Takis Panagakis van restaurant Mazie in Den Haag. Jury Samen met z...

18 mei 2015
Sterrenzaken doen mee aan Culi Weken

Van 18 tot en met 31 mei organiseert Groupon de Culi Weken. Vele Nederlandse toprestaurants, waaronder tien Michelinster-restaurants doen mee aan deze campagne om hun deals onder de aandacht te brengen in de Culi Shop. In deze shop maken mensen naast Michelinster-restaurants ook kennis met restaur...

12 mei 2015
Den Blijker presenteert nieuw kookboek

Tijdens een druk bezochte BonenBorrel in restaurant Las Palmas in Rotterdam introduceerde chefkok Herman den Blijker gisteren zijn nieuwe kookboek ‘Herman over Bonen’. Herman vond het hoog tijd dat Nederland de boon serieus neemt. Bonen zijn namelijk gezond, rijk aan een flinke dosis voedingsst...

1 mei 2015
Publiekswinnaars Couverts Dinerweek bekend

Tien dagen lang hebben gasten in heel Nederland tijdens de Couverts Dinerweek voor een scherpe prijs drie gangen à la carte kunnen dineren. Opvallend is dat het aantal online reserveringen volgens de reserveringssite met 70 procent is toegenomen ten opzichte van voorgaande jaren. Deze editie was ...

8 april 2015
Betalen met mobiel in Zeeuws restaurant

Vanaf vandaag kunnen gasten van restaurant Bij Kees hun portemonnee thuislaten en afrekenen met de Daalder-app: een e-wallet waarmee consumenten gemakkelijk kunnen betalen met hun smartphone. Het restaurant van eigenaar en chefkok Kees Visser in Zierikzee is daarmee de eerste horecagelegenheid in ...

25 maart 2015
Stan Kerckhoffs geslaagd voor Meesterproef

Gisteren is Stan Kerckhoffs (1978) geslaagd voor de Meesterproef SVH Meestergastheer. Kerckhoffs is maître en sommelier bij Latour* in het Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk aan Zee. SVH Meesterproef De proef werd afgenomen door SVH Meestergastheer en SVH Wijnmeester Johan Kragtwijk (Grand...

4 maart 2015
Kookwedstrijd op de Schelde

Sterrenrestaurant Katseveer en chef Hans Everse organiseren op 18 mei 2015 de kookwedstrijd ‘Slag op de Schelde’ op het water van de Oosterschelde. Chefs en sous-chefs koken op deze unieke wedstrijdlocatie aan boord van een schip met asperges en een product uit de Oosterschelde. In de jury zit...

16 februari 2015
26 biertjes per persoon bij carnaval

Naast optochten en polonaise horen ook drinken en vreemdgaan bij carnaval. Feestkleding365.nl wijdde er een groot onderzoek aan onder 950 bezoekers. Wat blijkt: de gemiddelde carnavalsvierder viert 2,6 dagen carnaval en drinkt 25,8 biertjes. En maar liefst 13,6% gaat vreemd. Import-feestvierders dr...

27 januari 2015
Succesverhaal in Zeeland

Tony Provoost en Barbara Suurmond zijn een stel; een écht horecakoppel. Ze vullen elkaar niet alleen thuis goed aan, maar ook in de zaak zijn de rollen goed verdeeld. Tony noemt zichzelf het ‘manusje van alles’ en Barbara werkt aan de voorkant. “Familie speelt sowieso een grote rol in onze ...

27 januari 2015
De Librije Beste Restaurant van Nederland

De winnaars van de eerste editie Restaurant Awards 2015 zijn zojuist bekend gemaakt. In elf uiteenlopende categorieën hebben de vijfhonderd beste chefs van Nederland een stem mogen uitbrengen op hun favoriete restaurants. De Librije* (Zwolle) heeft twee awards verdiend en is hiermee betiteld tot ...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: