Zeeuwse restaurants vrezen EHEC-bacterie

3 juni 2011 |
Zeeuwse restaurants vrezen EHEC-bacterie<

Zeeuwse restaurants merken dat hun gasten vrezen voor de, inmiddels welbekende, EHEC-bacterie. Salades komen onaangeroerd terug de keuken in en klanten kiezen vaker voor warme groenten zoals lamsoor.

Komkommer in de beklaagdenbank
Bij restaurant De Eenhoorn in Oostburg vragen de serveersters aan de gasten of zij de salades met komkommer en tomaten nog wel willen bij de lunch of het diner. De komkommer werd, misschien ten onrechte, vaak als veroorzaker van de uitbraak genoemd. Volgens de laatste berichten zou de bacterie, die darmklachten veroorzaakt, juist niet op groentes zitten, maar in vlees.

Slachtoffers
De EHEC-besmetting heeft in Duitsland inmiddels aan vijftien mensen het leven gekost. Veertien van de nu in totaal zestien slachtoffers in Europa zijn vrouwen. Het aantal besmettingen ligt in Duitsland op circa 1500. In Zweden zijn circa veertig verdenkingen van besmettingen.

Nederlanders
Drie Nederlanders die recentelijk in Duitsland zijn geweest kampen met een ernstig nierfalen. Bij twee van hen is vastgesteld dat ze zijn besmet door de EHEC-bacterie, meldde het RIVM dinsdag. Het derde geval wordt nog onderzocht.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Culinair
Inauguratie Gastrobar 6 in Den Bosch

De legendarische Brabantse gastvrijheid spatte eraf bij de inauguratie van Gastrobar 6 in Den Bosch op 10 oktober. Beide eigenaren met een serieuze gastronomische curriculum, Freek Broeders en Geert Toebast haalden alles uit de kast om het de vele genodigden naar de zin te maken. Ted Janssen, voo...

Columns
Fooi: geen verplichting, wel een blijk van waardering

In Nederland is fooi geen verplichting. In ons land heeft het horecapersoneel immers ‘gewoon’ een salaris, maar de fooi is daarop natuurlijk wel een welkome aanvulling. Voor de horecagast is het vaak moeilijk te bepalen wat een gangbare fooi is. In de basis is een fooi van vijf tot tien ...

Snacks Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint...

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: