Zeeuwse koks Marc Everse en Niek Traas openen restaurant Kale & de Bril in Goes

4 januari 2018 | Roy Spijker

Goes heeft er sinds 2 januari 2018 een nieuw restaurant bij: restaurant Kale & de Bril. Eigenaren zijn chefs Marc Everse en Niek Traas. De Zeeuwen, die eerder bij diverse toprestaurants werkten, willen in Goes een restaurant op niveau neerzetten waar gasten voor een betaalbare prijs in een ongedwongen sfeer kunnen eten.

Kale & de Bril is gevestigd op de locatie waar tot voor kort restaurant Le Beau was gevestigd en biedt plaats aan circa 35 gasten. Marc Everse: “De naam Kale & de Bril slaat niet alleen op ons uiterlijk, het is tevens de naam die onze samenwerking weergeeft en die staat voor wat wij met ons werk, met onze smaak en onze visie willen laten zien. We willen ons onderscheiden door op niveau te koken en onze gasten te verrassen met smaakvolle en creatieve gerechten voor een betaalbare prijs. Ook een uitstekende service door vakbekwaam personeel en een ongedwongen sfeer hoort bij deze fine-dining-beleving.” 

Regionaal
De gerechten worden gemaakt met kraakverse producten van de beste leveranciers, waarvan een groot deel uit Zeeland. Zo komt vis en kaas van een Zeeuwse leverancier, wordt groente bij boeren uit de regio betrokken en komt het appel- en perensap van een fruitteler uit de buurt. Niek Traas: “Ons rundvlees is van Nederlandse dubbeldoel-koeien en heeft een geweldig mooie marmering waardoor het veel smaak en sappigheid heeft. De koffie is van Buscaglione, een Italiaans topmerk dat in Zeeland nog weinig wordt geschonken. Onderscheidend zijn we ook in onze allergenenvrije menu’s en de spannende vegetarische gerechten. Met een drie tot zesgangenmenu vanaf € 35,- bieden we een zeer goede prijs-kwaliteit-verhouding. Om de opening te vieren bieden we in januari een speciaal introductiemenu aan van zes gangen voor € 50,- .”
 
Ruime ervaring in tophoreca
Chefs Niek Traas (31) en Marc Everse (28) hebben elk meer dan 10 jaar ervaring in de tophoreca in verschillende (leidinggevende) functies en hebben vaak met elkaar samengewerkt. Gerenommeerde zaken als ’t Veerhuis in Wolphaartsdijk, de Kromme Watergang in Hoofdplaat en Scherp in Middelburg prijken op hun cv. Tijdens hun gezamenlijke periode bij toprestaurant At Sea op Bonaire ontstonden de plannen voor een eigen restaurant, waarvoor ze het ondernemingsplan ook op Bonaire schreven.
 
Warme inrichting
In de inrichting van Kale & de Bril zijn natuurlijke, warme materialen als hout en leer gebruikt. Niek Traas: “We willen dat de gast zich bij ons thuisvoelt. De houten vloer, de comfortabele leren stoelen en de houten tafelbladen geven een gevoel van warmte, dat wordt versterkt door de bijzondere plantdecoraties. In de zithoek kan genoten worden van een aperitief of een kopje koffie na afloop van het diner.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bezorgen Coronacrisis
Deliveroo betaalt restaurants dagelijks

Deliveroo betaalt vanaf vandaag haar restaurants dagelijks. Op deze manier kunnen restaurants het geld dat ze verdiend hebben via de leveringen van maaltijden al binnen één dag op hun rekening krijgen. Door middel van dagelijkse betalingen biedt Deliveroo extra onderst...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, dagboek in crisistijd: Pasen en inspiratie

De rust is wat wedergekeerd. Alles went, en ook onze nieuwe status als afhaalrestaurant in deze tijden went. Daar moesten we wel elke dag aan sleutelen en schaven. Nu we één gerecht per dag hebben zit er een beter ritme en een betere flow in de dagen. Heerlijk! Als je iets nieuws do...

Economie Coronacrisis
HorecaMonitor doet voorstel om horeca te behoeden voor faillissementen

HorecaMonitor roept KHN op om 'Den Haag' een serieus voorstel te doen. Een voorstel dat, wanneer het geaccepteerd wordt, horecaondernemers mogelijk behoedt voor faillissementen. Hieronder de brief: Beste heer, mevrouw, Ons bureau is sterk betrokken bij de begeleiding van vele horecakla...

Ondernemen Coronacrisis
Tips voor restaurants: Zo ga je de crisis te lijf [Liveblog]

Alle drink,- en eetgelegenheden in Nederland zijn minstens tot en met 6 april 2020 gesloten. Een zware periode voor de de horecaondernemers en -medewerkers. Door het hele land onstaan in deze donkere dagen prachtige initiatieven om de branche overeind te houden. 'We are in this together'. ...

Coronacrisis
Horeca zeker dicht tot en met 28 april

Zojuist heeft premier Rutte bekendgemaakt dat de Nederlandse horeca zeker tot en met 28 april gesloten blijft. Hij raadt Nederlanders daarnaast ten zeerste af een meivakantie te plannen, wat voor hotels en B&B's duidelijk geen positief nieuws is, maar het komt niet onverwacht. Ook schole...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: 'Thuiskunstenaars'

Afgelopen zaterdagavond knalden we alle driegangenmenu’s eruit. Het was prachtig! Toen wij om een uur of acht klaar waren met alle pakketten uitgeven en bezorgen, kreeg ik direct de eerste appjes binnen met filmpjes en foto’s van mensen die de gerechten zelf hadden opgemaakt. In de &...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: