Zeeuwse koks Marc Everse en Niek Traas openen restaurant Kale & de Bril in Goes

4 januari 2018 | Roy Spijker

Goes heeft er sinds 2 januari 2018 een nieuw restaurant bij: restaurant Kale & de Bril. Eigenaren zijn chefs Marc Everse en Niek Traas. De Zeeuwen, die eerder bij diverse toprestaurants werkten, willen in Goes een restaurant op niveau neerzetten waar gasten voor een betaalbare prijs in een ongedwongen sfeer kunnen eten.

Kale & de Bril is gevestigd op de locatie waar tot voor kort restaurant Le Beau was gevestigd en biedt plaats aan circa 35 gasten. Marc Everse: “De naam Kale & de Bril slaat niet alleen op ons uiterlijk, het is tevens de naam die onze samenwerking weergeeft en die staat voor wat wij met ons werk, met onze smaak en onze visie willen laten zien. We willen ons onderscheiden door op niveau te koken en onze gasten te verrassen met smaakvolle en creatieve gerechten voor een betaalbare prijs. Ook een uitstekende service door vakbekwaam personeel en een ongedwongen sfeer hoort bij deze fine-dining-beleving.” 

Regionaal
De gerechten worden gemaakt met kraakverse producten van de beste leveranciers, waarvan een groot deel uit Zeeland. Zo komt vis en kaas van een Zeeuwse leverancier, wordt groente bij boeren uit de regio betrokken en komt het appel- en perensap van een fruitteler uit de buurt. Niek Traas: “Ons rundvlees is van Nederlandse dubbeldoel-koeien en heeft een geweldig mooie marmering waardoor het veel smaak en sappigheid heeft. De koffie is van Buscaglione, een Italiaans topmerk dat in Zeeland nog weinig wordt geschonken. Onderscheidend zijn we ook in onze allergenenvrije menu’s en de spannende vegetarische gerechten. Met een drie tot zesgangenmenu vanaf € 35,- bieden we een zeer goede prijs-kwaliteit-verhouding. Om de opening te vieren bieden we in januari een speciaal introductiemenu aan van zes gangen voor € 50,- .”
 
Ruime ervaring in tophoreca
Chefs Niek Traas (31) en Marc Everse (28) hebben elk meer dan 10 jaar ervaring in de tophoreca in verschillende (leidinggevende) functies en hebben vaak met elkaar samengewerkt. Gerenommeerde zaken als ’t Veerhuis in Wolphaartsdijk, de Kromme Watergang in Hoofdplaat en Scherp in Middelburg prijken op hun cv. Tijdens hun gezamenlijke periode bij toprestaurant At Sea op Bonaire ontstonden de plannen voor een eigen restaurant, waarvoor ze het ondernemingsplan ook op Bonaire schreven.
 
Warme inrichting
In de inrichting van Kale & de Bril zijn natuurlijke, warme materialen als hout en leer gebruikt. Niek Traas: “We willen dat de gast zich bij ons thuisvoelt. De houten vloer, de comfortabele leren stoelen en de houten tafelbladen geven een gevoel van warmte, dat wordt versterkt door de bijzondere plantdecoraties. In de zithoek kan genoten worden van een aperitief of een kopje koffie na afloop van het diner.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Culinair
In beeld: Feestelijke opening Amber Garden, True Chinese Cuisine

Amber Garden, onderdeel van de internationale 'Yisheng Group' heeft gisteren haar deuren in Amstelveen op feestelijke wijze geopend. Eigenaar, Stark Li, derde generatie gerespecteerde Chinese restaurateurs, opende samen met Facility Manager, Ronald Ting, restaurant Amber Garden in het gezels...

Culinair
Chris Naylor geslaagd voor Meesterproef SVH Meesterkok 

Op maandag 23 september jl. is Chris Naylor, chefkok bij Restaurant Vermeer * in Amsterdam, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterkok. Chris wordt hiermee na zijn inauguratie de 148ste SVH Meesterkok van Nederland. Prestatie op Meesterlijk niveau SVH Meesterkoks Marc van Gulick (Landgoe...

Interview Longread
Dit stel bouwde een lunchroom en B&B in een modern kasteel

De Buytenplaets is een ‘brasserij’ en B&B in een van de modernste wijken van Rijswijk en omstreken. Wanneer je aan komt rijden, verrijst er ineens een soort van kasteel midden tussen de prachtige nieuwbouwwoningen. Dat imposante gebouw is de verwezenlijking van de droom van Laura Bro...

Vlees Vega
Nederlanders eten weer meer vlees, mede door de horeca

Nieuwe cijfers van de Wageningen Universiteit over de vleesconsumptie doen bij velen de wenkbrauwen fronsen. We blijken namelijk weer meer vlees te eten in Nederland. De uitkomst van het onderzoek, in opdracht van Stichting Wakker Dier, is anders dan het onderzoek van RIR, dat slechts anderhalve maa...

Awards Bocuse d'Or
Marco van der Wijngaard winnaar Bocuse d'Or Nederland 2019 

Tijdens de vakbeurs Gastvrij Rotterdam is Marco van der Wijngaard van restaurant ’t Amsterdammertje* in Loenen aan de Vecht de winnaar geworden van de Nederlandse finale Bocuse d’Or. Hij gaat Nederland vertegenwoordigen tijdens de Europese finale in Tallinn in juni 2020. Vijf kandidat...

Culinair
5&33 trapt truffelseizoen af

Goed nieuws voor alle truffel lovers! Het nieuwe truffelseizoen staat weer voor de deur en dat betekent dat restaurant 5&33 weer volledig in het teken van de truffel staat. De jaarlijkse 5&33 truffel kick-off is dit jaar in samenwerking met chefs Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer. Van...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: