Zeeuwse koks Marc Everse en Niek Traas openen restaurant Kale & de Bril in Goes

4 januari 2018 | Roy Spijker

Goes heeft er sinds 2 januari 2018 een nieuw restaurant bij: restaurant Kale & de Bril. Eigenaren zijn chefs Marc Everse en Niek Traas. De Zeeuwen, die eerder bij diverse toprestaurants werkten, willen in Goes een restaurant op niveau neerzetten waar gasten voor een betaalbare prijs in een ongedwongen sfeer kunnen eten.

Kale & de Bril is gevestigd op de locatie waar tot voor kort restaurant Le Beau was gevestigd en biedt plaats aan circa 35 gasten. Marc Everse: “De naam Kale & de Bril slaat niet alleen op ons uiterlijk, het is tevens de naam die onze samenwerking weergeeft en die staat voor wat wij met ons werk, met onze smaak en onze visie willen laten zien. We willen ons onderscheiden door op niveau te koken en onze gasten te verrassen met smaakvolle en creatieve gerechten voor een betaalbare prijs. Ook een uitstekende service door vakbekwaam personeel en een ongedwongen sfeer hoort bij deze fine-dining-beleving.” 

Regionaal
De gerechten worden gemaakt met kraakverse producten van de beste leveranciers, waarvan een groot deel uit Zeeland. Zo komt vis en kaas van een Zeeuwse leverancier, wordt groente bij boeren uit de regio betrokken en komt het appel- en perensap van een fruitteler uit de buurt. Niek Traas: “Ons rundvlees is van Nederlandse dubbeldoel-koeien en heeft een geweldig mooie marmering waardoor het veel smaak en sappigheid heeft. De koffie is van Buscaglione, een Italiaans topmerk dat in Zeeland nog weinig wordt geschonken. Onderscheidend zijn we ook in onze allergenenvrije menu’s en de spannende vegetarische gerechten. Met een drie tot zesgangenmenu vanaf € 35,- bieden we een zeer goede prijs-kwaliteit-verhouding. Om de opening te vieren bieden we in januari een speciaal introductiemenu aan van zes gangen voor € 50,- .”
 
Ruime ervaring in tophoreca
Chefs Niek Traas (31) en Marc Everse (28) hebben elk meer dan 10 jaar ervaring in de tophoreca in verschillende (leidinggevende) functies en hebben vaak met elkaar samengewerkt. Gerenommeerde zaken als ’t Veerhuis in Wolphaartsdijk, de Kromme Watergang in Hoofdplaat en Scherp in Middelburg prijken op hun cv. Tijdens hun gezamenlijke periode bij toprestaurant At Sea op Bonaire ontstonden de plannen voor een eigen restaurant, waarvoor ze het ondernemingsplan ook op Bonaire schreven.
 
Warme inrichting
In de inrichting van Kale & de Bril zijn natuurlijke, warme materialen als hout en leer gebruikt. Niek Traas: “We willen dat de gast zich bij ons thuisvoelt. De houten vloer, de comfortabele leren stoelen en de houten tafelbladen geven een gevoel van warmte, dat wordt versterkt door de bijzondere plantdecoraties. In de zithoek kan genoten worden van een aperitief of een kopje koffie na afloop van het diner.”

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Amsterdam Culinair
Masterclass Talenten Academie in kookstudio Hotel Okura Amsterdam

Deze week vond in de kookstudio van Hotel Okura Amsterdam de eerste editie van ‘Masterclass Talenten Academie’ plaats. Dit is een trainingsprogramma voor achttien talenten vanaf het niveau zelfstandig werkend kok tot beginnend chef, die samen met gerenommeerde chefs uit het vak het traje...

Achtergronden
Konijn gevonden in Chinees restaurant

In een Chinees restaurant in Amstelveen is gisteren een hangoorkonijntje gevonden. Het beestje werd aangetroffen door het personeel, terwijl het knabbelde aan wat blaadjes sla. De politie Amstelveen deelde een foto van het dier om zodoende de eigenaar te vinden. Eigenaar gevonden Konijntje Boe...

Culinair Michelin
’t Nonnetje in Harderwijk volledig vernieuwd

Restaurant ’t Nonnetje in Harderwijk is volledig gerestyled. Het door Michelin met twee sterren bekroonde restaurant aan de Vischmarkt is lichter van kleur en heeft een exclusievere sfeer, zonder het informele karakter van het restaurant te verliezen. Lichtere kleuren, exclusievere stoffen,...

Restaurant Biologisch
Restaurant Veldzicht aangesloten bij Euro-Toque

Restaurant Veldzicht uit Oosterwijtwerd is toegetreden tot Euro-Toques. Euro-Toques Nederland is een vereniging van professionele koks en restaurateurs die staan voor gezonde voeding die ambachtelijk wordt bereid met natuurzuivere producten van goede kwaliteit, zonder kunstmatige additieven. Burg...

trends Restaurant
De foodtrends van 2018 voor restaurants

De wereld van de gastronomie staat nooit stil; ook 2017 was een jaar vol foodtrends en inspirerende restaurantervaringen. Uit onderzoek blijkt dat de online restaurantreserveringen op IENS in het laatste kwartaal van 2017 maar liefst met 200% zijn gestegen ten opzichte van het laatste kwartaal van 2...

Amsterdam Culinair
Sofitel Legend The Grand Amsterdam opent pop-up restaurant

Van 22 januari tot 12 maart tovert Sofitel Legend The Grand Amsterdam haar lobby en Library ‘Or’ om tot een Italiaans pop-up restaurant genaamd La Gita. La Gita wordt een all-day dining concept met van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat de meest heerlijke Italiaanse bites en ge...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: