Zeeuwse koks Marc Everse en Niek Traas openen restaurant Kale & de Bril in Goes

4 januari 2018 | Roy Spijker

Goes heeft er sinds 2 januari 2018 een nieuw restaurant bij: restaurant Kale & de Bril. Eigenaren zijn chefs Marc Everse en Niek Traas. De Zeeuwen, die eerder bij diverse toprestaurants werkten, willen in Goes een restaurant op niveau neerzetten waar gasten voor een betaalbare prijs in een ongedwongen sfeer kunnen eten.

Kale & de Bril is gevestigd op de locatie waar tot voor kort restaurant Le Beau was gevestigd en biedt plaats aan circa 35 gasten. Marc Everse: “De naam Kale & de Bril slaat niet alleen op ons uiterlijk, het is tevens de naam die onze samenwerking weergeeft en die staat voor wat wij met ons werk, met onze smaak en onze visie willen laten zien. We willen ons onderscheiden door op niveau te koken en onze gasten te verrassen met smaakvolle en creatieve gerechten voor een betaalbare prijs. Ook een uitstekende service door vakbekwaam personeel en een ongedwongen sfeer hoort bij deze fine-dining-beleving.” 

Regionaal
De gerechten worden gemaakt met kraakverse producten van de beste leveranciers, waarvan een groot deel uit Zeeland. Zo komt vis en kaas van een Zeeuwse leverancier, wordt groente bij boeren uit de regio betrokken en komt het appel- en perensap van een fruitteler uit de buurt. Niek Traas: “Ons rundvlees is van Nederlandse dubbeldoel-koeien en heeft een geweldig mooie marmering waardoor het veel smaak en sappigheid heeft. De koffie is van Buscaglione, een Italiaans topmerk dat in Zeeland nog weinig wordt geschonken. Onderscheidend zijn we ook in onze allergenenvrije menu’s en de spannende vegetarische gerechten. Met een drie tot zesgangenmenu vanaf € 35,- bieden we een zeer goede prijs-kwaliteit-verhouding. Om de opening te vieren bieden we in januari een speciaal introductiemenu aan van zes gangen voor € 50,- .”
 
Ruime ervaring in tophoreca
Chefs Niek Traas (31) en Marc Everse (28) hebben elk meer dan 10 jaar ervaring in de tophoreca in verschillende (leidinggevende) functies en hebben vaak met elkaar samengewerkt. Gerenommeerde zaken als ’t Veerhuis in Wolphaartsdijk, de Kromme Watergang in Hoofdplaat en Scherp in Middelburg prijken op hun cv. Tijdens hun gezamenlijke periode bij toprestaurant At Sea op Bonaire ontstonden de plannen voor een eigen restaurant, waarvoor ze het ondernemingsplan ook op Bonaire schreven.
 
Warme inrichting
In de inrichting van Kale & de Bril zijn natuurlijke, warme materialen als hout en leer gebruikt. Niek Traas: “We willen dat de gast zich bij ons thuisvoelt. De houten vloer, de comfortabele leren stoelen en de houten tafelbladen geven een gevoel van warmte, dat wordt versterkt door de bijzondere plantdecoraties. In de zithoek kan genoten worden van een aperitief of een kopje koffie na afloop van het diner.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Culinair
Lars Albers en Randy Bouwer openen hun eigen restaurant Vigor in Vught

Chef Lars Albers en gastheer-sommelier Randy Bouwer hebben op 1 juli 2020 hun restaurant Vigor in Vught geopend. Vigor zetelt in de 17e-eeuwse rijksmonumentale villa Bleijenburg, die hiervoor volledig is verbouwd. Middelpunt in het 300 m2 grote restaurant is de ronde open keuken, die tegelijkertijd ...

Opening Utrecht
Gloednieuwe horecalocatie De Snip zoekt eigentijds concept

Om de bewoners van het snelst groeiende gebied van Nederland te faciliteren in een goede horeca- en werkomgeving, wordt er een horecaruimte aan het Berlijnplein (Utrecht) eind dit jaar opgeleverd door de Gemeente Utrecht. Vanaf nu kunnen ondernemers met een aantrekkelijk en eigentijds horecaconcept ...

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Economie Coronacrisis
Rabobank: blijvende omzetdaling door coronacrisis

De lagere omzetten voor bijna alle bedrijfssectoren in Nederland gaan nog zeker een jaar aanhouden. Met name in de horeca, industrie, automotive en delen van de retailsector blijft de omzetdaling groot. Dat blijkt uit de analyse van omzetprognoses voor alle sectoren die Rabobank vandaag heeft gepubl...

Columns Starten in de horeca
Column: wat is jouw toekomstperspectief?

Is het in jouw horecabedrijf weer 'business as usual'? Vermoedelijk niet. Ook al ziet de zomer er voor velen niet slecht uit, één derde van de horecaondernemers denkt het niet te redden dit jaar. Het is een tijd waar het neerkomt op uitzonderlijk ondernemerschap, een hele lange...

Opening
Poké Perfect nu ook in Almere geopend

Onlangs is aan de Grote Markt een vestiging geopend van Poké Perfect. In dit restaurant staan gerechten op het menu die zijn geïnspireerd op de Hawaiiaanse keuken met poké bowls als basis. Bij Poké Perfect kunnen klanten terecht voor een snelle, heerlijke en bovendien gezon...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: