W&O WineWindow: Viticulture 3.0

12 oktober 2012
W&O WineWindow: Viticulture 3.0

Sommelier Martijn van den Hurk zal in een serie van zes artikelen zijn licht laten schijnen over wijn & opleiding in de horeca. Aflevering 1.

*Het product wijn*
We, en met we bedoel ik wijnconsumerend Nederland, zijn sinds het begin van de 19e eeuw opgevoed met een product dat een evolutie heeft ondervonden aan de gevolgen van de industriële revolutie en de latere service economie. Dit leidt uiteindelijk tot verwenning en ontwikkelingen op het gebied van wijn- en spijservaringen. We zijn gewend geraakt om meer te betalen voor het product wijn in combinatie met service in de restaurants. De komst van het internet heeft van de wereld een 'global village' gemaakt met een 24-uurs economie waar we uiteindelijk nog verwender door raken.

*Wijn als uitgangspunt*
Viticulture 3.0 is een nieuwe individuele ervaring, een transformatie vanuit onze hedendaagse wijn-spijs verwennerijen naar een nieuwe vorm van experimenten, namelijk thuis. Het wordt tijd dat we alle opgedoken kennis uit de opgedrongen kooktelevisieprogramma's lekker zelf thuis kunnen toepassen met een fantastische fles wijn als uitgangspunt.

*Wijn wordt bepalend*
"WineWindow":http://www.Winewindow.nl is een nieuw en uniek concept in Nederland. Het is een platform voor spannende wijn-spijs combinaties van restaurateurs, in eerste instantie uit Utrecht: Viticulture 3.0. Een online en offline platform dat zowel een etalerende als een educatieve functie gaat bekleden, met als doel onze gasten te verleiden om buiten de spreekwoordelijke 'box' te denken, als het gaat om het maken van een restaurantkeuze.
Het betreft een complete verandering in de manier waarop we als horecabezoekend Nederland met wijn en spijzen bezig zijn. Een transformatie van het individu na een wijn/spijs beleving via educatie en redenatie vanuit een ander startpunt. WineWindow geeft het individu een nieuwe visie, als het ware een nieuw 'window' op en naar de culinaire wereld, met als uitgangspunt het product wijn.

*Hoe werkt het?*
Restaurateurs plaatsen een fles wijn in een wijnkistje in de etalage van proeflokaal Vieilles VINgnes. De betreffende fles wijn krijgt een QR code met een link naar de website van Winewindow. Op de website vind je dezelfde wijnkist, maar dan digitaal. Als je de wijnkist aanklikt dan verschijnt er een wijn-spijscombinatie met informatie over de betreffende wijn, en waarom het voorgestelde gerecht past bij deze wijn. Vervolgens vind je informatie over het restaurant waar je de betreffende combinatie kan gaan genieten.

Bon plaisir!

Wilt u reageren? Stuur dan uw reactie naar de redactie van "De RestaurantKrant":mailto:redactie@uitgeverijps.nl. De contactgegevens van Martijn van den Hurk zijn bij ons bekend.

~Martijn van der Hurk~

Overig nieuws