W&O WineWindow: Viticulture 3.0

12 oktober 2012 |
W&O WineWindow: Viticulture 3.0

Sommelier Martijn van den Hurk zal in een serie van zes artikelen zijn licht laten schijnen over wijn & opleiding in de horeca. Aflevering 1.

Het product wijn
We, en met we bedoel ik wijnconsumerend Nederland, zijn sinds het begin van de 19e eeuw opgevoed met een product dat een evolutie heeft ondervonden aan de gevolgen van de industriële revolutie en de latere service economie. Dit leidt uiteindelijk tot verwenning en ontwikkelingen op het gebied van wijn- en spijservaringen. We zijn gewend geraakt om meer te betalen voor het product wijn in combinatie met service in de restaurants. De komst van het internet heeft van de wereld een 'global village' gemaakt met een 24-uurs economie waar we uiteindelijk nog verwender door raken.

Wijn als uitgangspunt
Viticulture 3.0 is een nieuwe individuele ervaring, een transformatie vanuit onze hedendaagse wijn-spijs verwennerijen naar een nieuwe vorm van experimenten, namelijk thuis. Het wordt tijd dat we alle opgedoken kennis uit de opgedrongen kooktelevisieprogramma's lekker zelf thuis kunnen toepassen met een fantastische fles wijn als uitgangspunt.

Wijn wordt bepalend
WineWindow is een nieuw en uniek concept in Nederland. Het is een platform voor spannende wijn-spijs combinaties van restaurateurs, in eerste instantie uit Utrecht: Viticulture 3.0. Een online en offline platform dat zowel een etalerende als een educatieve functie gaat bekleden, met als doel onze gasten te verleiden om buiten de spreekwoordelijke 'box' te denken, als het gaat om het maken van een restaurantkeuze. Het betreft een complete verandering in de manier waarop we als horecabezoekend Nederland met wijn en spijzen bezig zijn. Een transformatie van het individu na een wijn/spijs beleving via educatie en redenatie vanuit een ander startpunt. WineWindow geeft het individu een nieuwe visie, als het ware een nieuw 'window' op en naar de culinaire wereld, met als uitgangspunt het product wijn.

Hoe werkt het?
Restaurateurs plaatsen een fles wijn in een wijnkistje in de etalage van proeflokaal Vieilles VINgnes. De betreffende fles wijn krijgt een QR code met een link naar de website van Winewindow. Op de website vind je dezelfde wijnkist, maar dan digitaal. Als je de wijnkist aanklikt dan verschijnt er een wijn-spijscombinatie met informatie over de betreffende wijn, en waarom het voorgestelde gerecht past bij deze wijn. Vervolgens vind je informatie over het restaurant waar je de betreffende combinatie kan gaan genieten.

Bon plaisir!

Wilt u reageren? Stuur dan uw reactie naar de redactie van "De RestaurantKrant"
Martijn van der Hurk

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview
''De eerste doorgroeimogelijkheid is een feit''

Familierestaurant Midas uit Woerden heeft de knop omgezet en is in deze tijd volledig gaan bezorgen naar particulieren via hun cateringlocatie. Nieuwe fietsen en auto’s erbij én een nieuw filiaal in Berkel en Rodenrijs. Door een nieuw filiaal te openen en een kleine steun van de overhei ...

Achtergronden Internationaal
Just Eat Takeaway gaat supermarktartikelen leveren

Lieferando.de opent zijn deuren voor de levering van supermarkten. Hierdoor is het voor meer dan 12 miljoen gebruikers mogelijk om bijna alles met betrekking tot voedsel en geselecteerde supermarktartikelen te bestellen. Verwacht wordt dat de leveringen gemiddeld 20-30 minuten zullen duren. Het bedr ...

Columns Ondernemen
Column Monique van Gevelt: voorsorteren op de toekomst

Ik ben druk met offertes opvragen. Voor een klant die een complexe website moet laten bouwen. En voor wat renovatiewerk aan een ‘oude dame’, een huis uit 1906. Het is een pittige zoektocht om de juiste leveranciers te vinden die de klus kunnen klaren. Je komt de gekste dingen tegen al ...

Gastronomie
Restaurant Intens haalt sterrenkwaliteit in huis

Positieve energie doorgeven en in verbinding blijven met je medewerkers en je gasten. Dát is in coronatijd, als je hotel en restaurant gesloten is, best een uitdaging. Je kunt er dan voor kiezen om bij de pakken neer te gaan zitten óf je denkt in kansen en mogelijkheden. Restaurant Int ...

Corona
Terrassen per 19 mei open van 6 tot 20 uur

De terrassen mogen vanaf aanstaande woensdag 19 mei vanaf 06.00 uur tot 20.00 uur open. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens de persconferentie. Met de verruiming van de openingstijden van de terrassen hebben horecaondernemers meer mogelijkheden om ook diner op de terrassen te draaien ...

Interview
''Positief vooruit blijven kijken naar de toekomst''

Pablo van Dick (openingsfoto), Linda Hogerhorst en Hertzog Olivier (foto onderaan artikel) runnen het restaurant Eet-Lokaal aan de Markt-Wittenburgstraat in Zevenaar. De horeca, die voor een lange tijd gesloten was, mag sinds 28 april 2021 weer gedeeltelijk open. Pablo van Dick en Hertzog Olivier ve ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: