Wim en Tina Zwaart verkopen Ratatouille aan hun chef-kok

Auteur: Redactie
Mensen 2 december 2022
Wim en Tina Zwaart verkopen Ratatouille aan hun chef-kok

Wim en Tina Zwaart verlaten hun restaurant Ratatouille in Harderwijk na achttien jaar. Hun chef-kok Gerwin Dooijeweerd en zijn vriendin Cindy nemen het over per 1 januari 2023.

“We hebben het een aantal jaren tegengehouden omdat we het zelf echt veel te leuk vinden, maar hij staat te popelen. Zijn tijd is nu gekomen, vanaf 1 januari 2023 neemt onze chef-kok Gerwin Dooijeweerd het restaurant over en zet het geheel in onze lijn voort, geen grote aanpassingen maar het laten groeien naar zijn hand”, laten de huidige eigenaren weten op de Facebookpagina van het restaurant. Gerwin is ook al achttien jaar werkzaam in het restaurant. “Vanaf het begin, wij vertrouwen dan ook niemand anders dan Gerwin in zijn smaak en kunde om samen met zijn dame, Cindy het roer over te nemen. En hoe leuk is het dat zij elkaar leerden kennen op de werkvloer van Ratatouille?!”

Wim en Tina bezitten nog wel het pand naast Ratatouille: CuliWinkel. “Wij houden van creatief bezig zijn en willen daar meer tijd voor vrijmaken, wijngebieden bezoeken en dan die inspiratie en mooie vondsten mee terug nemen naar de Culiwinkel.” Ook wordt er bedankt door ze. “We willen al onze gasten, leveranciers en buren van de Vischmarkt echt intens bedanken voor al die prachtige jaren dat wij ons werk/onze hobby geheel op onze eigen wijze hebben kunnen brengen. Wij hopen dat jullie Gerwin en Cindy net zo’n waanzinnig support geven als ons in al die jaren. Wij hopen nog vele van jullie te zien in de aankomende tijd in Ratatouille of in de Culiwinkel. Wij gaan deze laatste weken in met een dubbel gevoel, een restaurant leiden blijft iets magisch en werkt zelfs verslavend, het wordt echt afkicken.”

Wim en Tina blijven een back-up voor de nieuwe eigenaren voor vragen, wijn-spijs en misschien af toe op de werkvloer. Op 28, 29 en 30 december serveert het restaurant eind(ejaars)diners.

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws