Ratatouille volledig verbouwd

15 mei 2018 | David Bakker
Ratatouille volledig verbouwd<

Veertien jaar geleden begonnen Meesterkok Wim Zwaart en zijn vrouw Tina, Vinologe, naast hun sterrenrestaurant Olivio op dezelfde Vischmarkt in Harderwijk met de laagdrempelige Bistro Ratatouille. Na de verkoop van Olivio hebben Wim en Tina de afgelopen jaren naast Ratatouille ook het Koetshuis in Hulshorst geëxploiteerd. Twee jaar geleden werd Ratatouille al flink uitgebreid met het naburige pand, waar een Kooklokaal, winkel en logement werden geopend. Onlangs zijn zij gestopt met het Koetshuis en zijn zij zich weer volledig aan het toeleggen op Ratatouille, hun restauranthart volgend.

Efficiënt, duurzaam en comfort

Afgelopen maand is Ratatouille volledig verbouwd: naast een hele nieuwe keuken, waar nog uitsluitend op inductie gekookt wordt, werd er geïnvesteerd in nieuwe routing, efficiency en duurzaamheid. Tevens kwam in het restaurant meer comfort voor de gasten en werden ruimtes opnieuw ingedeeld, naar de wensen van de huidige exploitatie. “Ratatouille is ooit begonnen als eenvoudige bistro waar 50 gasten 3-gangen bestelden, nu komen de gasten meer voor de culinaire avond uit, uitgebreidere menu’s, meer wijnkeuzes en vaker aparte diners voor gezelschappen”, aldus Wim en Tina. “Bovendien hebben we inmiddels naast het restaurant nu een Kooklokaal, Culiwinkel en Stadslogement, waarmee we een compleet gastronomisch programma bieden”.

Verschillende momenten

De verschillende soorten gasten en eetmomenten deden hen ook nadenken over de ruimtes en dagen in de week: “Dinsdag tot en met donderdag zien we een mix van zakelijke en privé gasten, vaak stellen, vrijdag en zaterdag wil men uitgebreider tafelen, vaak met vrienden en de zondag zien we de mensen heerlijk met familie en vrienden uitgebreid borrelen, lunchen en dineren. Deze dag wil men vaak vroeger dineren, dus hebben we hier ook onze openingstijden op aangepast en zijn we doorlopend geopend vanaf 1300
uur, reserveringen tot 1900 uur.” In het Proef- en Kooklokaal verzorgen ze walking dinners en kookworkshops, elke maand zijn er wijnproeverijen en in de Culiwinkel vind je naast een ruime selectie wijnen ook ingrediënten en culinaire cadeau’s. Blijven slapen kan in het bovengelegen Stadslogement. Zomers wordt op het ruime terras geserveerd op de historische Vischmarkt.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Sidney Schutte en David Baxter openen Café Cliché

Vandaag opent Café Cliché, de gloednieuwe buurtbrasserie van Amsterdam-Oost. Hier kookt chef David Baxter vijf dagen per week voor de buurt en voor wie in de buurt is. Het initiatief en het menu zijn van Sidney Schutte, die net als Baxter carrière maakte in sterrenrestaurants. ...

Economie Food
Foodora stopt in Nederland

Maaltijdbezorger Foodora trekt de stekker uit de Nederlandse markt. Het Duitse moederbedrijf Delivery Hero zette afgelopen maand de Nederlandse tak in de etalage, maar heeft geen koper kunnen vinden. Dat meldt de NOS. Medewerkers van het bedrijf zijn schriftelijk ingelicht en krijgen vrijdag 17 ...

Personeel
Alles over de opbouw van loonkosten

De bezetting in de horeca verandert. Waar vroeger duidelijk een lunchpiek tussen half een en half twee was, komen de gasten tegenwoordig de hele dag over de vloer. Daarom is er een spreiding van personele bezetting nodig, liefst gebaseerd op kennis over de bezetting van je zaak. Technologische hulpm...

Vijf tips om wespen op afstand te houden

Het valt nu nog mee, maar de maand augustus herbergt ieder jaar weer een wespenplaag. Eind juli zijn de wespennesten voltooid en gaan de insecten op zoek naar voedsel, voornamelijk op uw terras, in de keuken of achter de bar. Bloedirritant voor gasten, werknemers en uzelf. Wij hebben een aantal tips...

trends Bier
Er wordt bewuster bier gedronken

De Nederlandse consument duikt steeds dieper in de mogelijkheden van een divers bieraanbod. Hoewel pils nog altijd de onbetwiste leider is in het schap, is er een aanhoudende populariteit van speciaalbier en alcoholvrije en -arme bieren. Dit blijkt uit het jaarlijks terugkerende Nationaal Bierond...

Bier
Moskovieten geven 10 procent salaris uit aan bier

Het biertje blijft over de hele wereld één van de meest populaire alcoholische versnaperingen, maar hoeveel biertjes worden er nu gemiddeld genomen geconsumeerd? Besparingsplatform Kortingscode.nl deed onderzoek naar hoeveel bier er per persoon op maandelijkse basis wordt gedronken en ...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: