Ratatouille volledig verbouwd

15 mei 2018 | David Bakker
Ratatouille volledig verbouwd<

Veertien jaar geleden begonnen Meesterkok Wim Zwaart en zijn vrouw Tina, Vinologe, naast hun sterrenrestaurant Olivio op dezelfde Vischmarkt in Harderwijk met de laagdrempelige Bistro Ratatouille. Na de verkoop van Olivio hebben Wim en Tina de afgelopen jaren naast Ratatouille ook het Koetshuis in Hulshorst geëxploiteerd. Twee jaar geleden werd Ratatouille al flink uitgebreid met het naburige pand, waar een Kooklokaal, winkel en logement werden geopend. Onlangs zijn zij gestopt met het Koetshuis en zijn zij zich weer volledig aan het toeleggen op Ratatouille, hun restauranthart volgend.

Efficiënt, duurzaam en comfort

Afgelopen maand is Ratatouille volledig verbouwd: naast een hele nieuwe keuken, waar nog uitsluitend op inductie gekookt wordt, werd er geïnvesteerd in nieuwe routing, efficiency en duurzaamheid. Tevens kwam in het restaurant meer comfort voor de gasten en werden ruimtes opnieuw ingedeeld, naar de wensen van de huidige exploitatie. “Ratatouille is ooit begonnen als eenvoudige bistro waar 50 gasten 3-gangen bestelden, nu komen de gasten meer voor de culinaire avond uit, uitgebreidere menu’s, meer wijnkeuzes en vaker aparte diners voor gezelschappen”, aldus Wim en Tina. “Bovendien hebben we inmiddels naast het restaurant nu een Kooklokaal, Culiwinkel en Stadslogement, waarmee we een compleet gastronomisch programma bieden”.

Verschillende momenten

De verschillende soorten gasten en eetmomenten deden hen ook nadenken over de ruimtes en dagen in de week: “Dinsdag tot en met donderdag zien we een mix van zakelijke en privé gasten, vaak stellen, vrijdag en zaterdag wil men uitgebreider tafelen, vaak met vrienden en de zondag zien we de mensen heerlijk met familie en vrienden uitgebreid borrelen, lunchen en dineren. Deze dag wil men vaak vroeger dineren, dus hebben we hier ook onze openingstijden op aangepast en zijn we doorlopend geopend vanaf 1300
uur, reserveringen tot 1900 uur.” In het Proef- en Kooklokaal verzorgen ze walking dinners en kookworkshops, elke maand zijn er wijnproeverijen en in de Culiwinkel vind je naast een ruime selectie wijnen ook ingrediënten en culinaire cadeau’s. Blijven slapen kan in het bovengelegen Stadslogement. Zomers wordt op het ruime terras geserveerd op de historische Vischmarkt.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Culinair
Sterrenchef Wim Severein maakt brigade restaurant The Millèn bekend

Chef-kok Wim Severein, bekend van voormalig sterrenrestaurant Wereldmuseum, opent medio juli zijn eigen high-end restaurant The Millèn op de eerste etage van het Rotterdam Marriott Hotel. Het team van The Millèn, in de iconische Millenniumtoren, bestaat uit een aantal oude bekenden van...

Culinair Rotterdam
Topvlees van de houtskoolgrill bij de With

Dry aged ribeye, kakelvers piepkuiken en spareribs van Iberico. Voor een goed stuk vlees ga je naar de With. Dit nieuwe bar-restaurant op de Witte de Withstraat in Rotterdam is de specialist voor gerechten van de houtskoolgrill. Een mooi drankassortiment en een stijlvolle inrichting vol details make...

Regelgeving Achtergronden
Rotterdams visrestaurant stoeit met gemeente en provincie over vergunning

Visrestaurant A La Plancha op het Rotterdamse Noordereiland wacht al maanden op een tijdelijke horecavergunning van de gemeente Rotterdam. Het is de eerste keer sinds de start van het seizoensrestaurant dat ondernemer Hans Mosselman nog niet met de opbouw kan beginnen. Het restaurant op een ponton p...

Columns Starten in de horeca Ondernemen
Functioneren en disfunctioneren: wat kan en moet een werkgever?

Elke werkgever kampt vroeg of laat met een medewerker die het in het functioneren laat afweten. Van een werkgever wordt verwacht een gedegen verbeterplan op te stellen en met de medewerker te doorlopen. Een verbeterplan kent duidelijke doelen, een reële termijn waarbinnen de doelen moeten zijn ...

Achtergronden Michelin
Phuket en Phang Nga in Michelingids Thailand 2019

Na de allereerste Thaise editie van de Michelingids, toegewijd aan Bangkok, heeft Michelin bekendgemaakt de gids uit te breiden met een nieuwe 2019 editie: de Michelin Guide Bangkok, Phuket en Phang Nga. De gids wordt eind 2018 uitgegeven en bevat informatie over de culinaire cultuur van deze drie b...

Interview Longread
Interview: waarom het woord 'gratis' niet werkt in de horeca

“Marketing wil je als horecaondernemer het liefst binnenboord houden.” Monique van Gevelt is daar duidelijk in en ze heeft een punt. Want je kúnt het ook zelf als je de tools kent en beheerst. “Het is het gemakkelijkst om de reguliere social media-kanalen in te zetten”...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: