Wijncafé Alex + Pinard geopend in Amsterdam

24 november 2017 | Roy Spijker

Vanaf vandaag heeft wijncafé Alex + Pinard haar deuren geopend aan de Dapperstraat 10. Het idee voor het wijncafé is ontstaan nadat chef Nathaniel Zuijderwijk en sommelier Sanna Burggraaf opzoek waren naar een plek om ontspannen een goed glas wijn te drinken met daarbij kwalitatief, lekker eten maar deze nergens vonden. Zodoende besloten zij om de handen ineen te slaan en zelf zo’n plek te creëren in Amsterdam-Oost. 

Bij Alex + Pinard (Frans voor een glas tafelwijn) willen ze goede wijn toegankelijk maken voor iedereen. Dat betekent dat de kwaliteit van de wijn hoog is maar toch betaalbaar. Zo zijn alle (veelal biologische) wijnen die bij Alex + Pinard geserveerd worden afkomstig van kleine wijnproducenten die veel aandacht besteden aan de kwaliteit. De wijn bestaat zo veel mogelijk uit puur druivensap zonder te veel toegevoegde conserveermiddelen als bijvoorbeeld suiker. Uiteraard speelt ook de smaak van de wijn een grote rol in de zoektocht naar de beste wijnen. Hierdoor staat de wijnkaart van Alex + Pinard vol met levendige en verrassende wijnen afkomstig uit diverse wijngebieden.

Menukaart
Niet alleen de wijn, maar ook de menukaart is gebaseerd op pure producten. Zo is er bij Alex + Pinard een keuze uit onder andere Spaanse hammen, Franse kazen, Italiaanse worsten maar bijvoorbeeld ook Coq Au Riesling (in Riesling gestoofde kip) en steak tartare. De ambachtelijke gerechten worden bereid met de beste ingrediënten en bevatten invloeden uit Italië, Spanje en Frankrijk. Alex + Pinard kiest voor eerlijke en lokale producten die zo min mogelijk bewerkt zijn wat zorgt voor ogenschijnlijk simpele gerechten die echter bomvol van smaak zijn. 

Interieur
Het interieur van Alex + Pinard straalt een ongedwongen sfeer uit en voelt open en fris aan door de hoge, witte plafonds en vele ramen. De platanen op het grote terras buiten, dat aan de Dappermarkt gelegen is, dragen bij aan het typische mediterrane vakantiegevoel en nodigt uit om tot in de late uurtjes te blijven zitten.
 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Wijn
Sterrenrestaurant Da Vinci lanceert eigen wijn van Limburgse wijndomeinen

Sterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht heeft een bijzondere Limburgse wijn gelanceerd. De witte wijn is gemaakt van Chardonnay van Wijngaard Kruisboom en van Souvignier Gris van Wijndomein St. Martinus. De ‘Cuvée Da Pé’ is gevinifieerd door Stan Beurskens van St. Martinus...

Economie Achtergronden
Inkomsten restaurants en cafés in juli nog ruim 10% lager dan vorig jaar

Restauranthouders kregen in juli gemiddeld 11% minder inkomsten bijgeschreven dan in dezelfde maand een jaar eerder. Bij café-eigenaren was dit 13%. Dit blijkt uit onderzoek van Knab. De online bank analyseerde geanonimiseerde transactiedata van 167.000 zakelijke klanten. Ondanks de vers...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Contactgegevens van horecagasten moeten na 14 dagen verwijderd worden

De contactgegevens van gasten, waar horecabedrijven sinds maandag verplicht om moeten vragen, moeten na veertien dagen vernietigd worden. Dat stelt brancheverenging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Dit lazen we in een artikel op NU.nl. Het telefoonnummer en e-mailadres van alle gasten moet op...

Amsterdam Opening
Joris Bijdendijk en Renaissance Koepelkerk openen tijdelijk restaurant

De Amsterdamse chef Joris Bijdendijk gaat ‘on tour’ met het keukenteam van RIJKS® en serveert een 5-gangen menu in de historische kerk. Tijdens de eerste editie van Koepelkerk X RIJKS®, op 15 augustus, wordt de kerk van het Renaissance Amsterdam Hotel getransformeerd tot restaura...

Achtergronden Coronacrisis
Herman den Blijker en Annemarie van Gaal zoeken restaurants die het zwaar hebben

De horeca heeft nog nooit in zo zwaar weer verkeerd als nu. Maandenlang dicht. Geen gast in de zaak. Sommige restaurants hebben in de crisistijd wel een afhaal- of brengservice gehad, maar daarmee konden ze nauwelijks hun hoofd boven water houden. Nu zijn ze eindelijk weer open, maar alles is anders...

Wet- en regelgeving
Lachgasverbod: mag je het straks nog wel kopen voor in je keuken?

Het gebruik van lachgaspatronen als drugs in plaats van gastronomisch of technisch hulpmiddel is de laatste jaren flink toegenomen. Zoveel zelfs dat (door staatssecretaris Blokhuis en minister Grapperhaus) een voorstel is gedaan om lachgas in het hele land te gaan verbieden. Met het landelijk verbod...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: