Wie wordt beste leerbedrijf horeca 2015?

27 oktober 2015 |
Wie wordt beste leerbedrijf horeca 2015?<

De kanshebbers voor de titel Beste Leerbedrijf Horeca 2015 zijn bekend. In totaal dingen ruim 100 leerbedrijven mee naar deze titel.

Leren in de praktijk stimuleren
De Verkiezing Beste Leerbedrijf Horeca wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd door SVH. De verkiezing is in het leven geroepen om leren in de praktijk te stimuleren en de waarde van leerbedrijven en leermeesters voor de horecasector onder de aandacht te brengen. Ricardo Eshuis, directeur van SVH: "Leermeesters zijn onmisbaar voor het opleiden van jongeren die de horeca in willen. Daarom past deze verkiezing zo goed bij SVH, want het vergroten van de vakbekwaamheid in de horeca is ons belangrijkste doel."

Genomineerde bedrijven
De afgelopen weken konden mbo-scholen leerbedrijven aanmelden die zij willen nomineren voor deze titel. Nieuw dit jaar is dat niet alleen scholen, maar ook mbo-studenten hun leerbedrijf mogen nomineren. Eshuis: "Wie kan immers beter de leerbedrijven beoordelen dan de leerlingen die daar een deel van hun opleiding hebben genoten. Hun mening is voor ons heel belangrijk en hun deelname aan de verkiezing versterkt ook hun betrokkenheid bij hun opleiding."

Jurering
Na het sluiten van de nominatieronde zijn 170 leerbedrijven genomineerd waarvan 105 ook daadwerkelijk aan de verkiezing zullen deelnemen. Na de drie beoordelingsrondes door BPV-coördinatoren, leermeesters en leerlingen zal de Commissie Beste Leerbedrijf Horeca de top 3 uit het klassement bezoeken. Deze commissie bestaat uit vertegenwoordigers van de sociale partners, het onderwijsveld, SBB, SVH en de winnaars Beste Leerbedrijf Horeca 2013 en 2014. Aan de hand van de beoordelingscriteria zullen zij de winnaar bepalen, die net als vorig jaar bekend zal worden gemaakt tijdens de Horecava. Om het belang van de verkiezing te onderstrepen, zal de finale dit keer plaatsvinden in de Koksgilde Arena, aansluitend aan het NK Leerling-Leermeester op 12 januari 2016.

Prijzen
SVH heeft een aantal zaken veranderd aan de verkiezing om de interactie met de verschillende doelgroepen te vergroten en hen actief te betrekken bij de verkiezing. De leermeesters worden nog meer in de schijnwerpers gezet. Zo wordt er een ‘Razende Reporter’ ingezet en zullen social media nog actiever worden gebruikt om de verkiezing onder de aandacht te brengen. Ook het prijzenpakket is uitgebreid. De winnaar krijgt een opleidingsbudget van € 1000,- en mag een dag meelopen met een SVH Meester. Bovendien mag het leerbedrijf een persoon afvaardigen in de nieuwe branchevaststellingcommissie en zo samen met andere grote branchepartijen een belangrijke stempel drukken op het vaststellen van de kwaliteitsstandaarden in de horecabranche. De nummers 2 en 3 van de verkiezing krijgen een opleidingsbudget van respectievelijk € 600,- en € 300,-.

Kijk voor meer informatie over de verkiezing op www.besteleerbedrijfhoreca.nl.
Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bezorgen Coronacrisis
Deliveroo betaalt restaurants dagelijks

Deliveroo betaalt vanaf vandaag haar restaurants dagelijks. Op deze manier kunnen restaurants het geld dat ze verdiend hebben via de leveringen van maaltijden al binnen één dag op hun rekening krijgen. Door middel van dagelijkse betalingen biedt Deliveroo extra onderst...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, dagboek in crisistijd: Pasen en inspiratie

De rust is wat wedergekeerd. Alles went, en ook onze nieuwe status als afhaalrestaurant in deze tijden went. Daar moesten we wel elke dag aan sleutelen en schaven. Nu we één gerecht per dag hebben zit er een beter ritme en een betere flow in de dagen. Heerlijk! Als je iets nieuws do...

Economie Coronacrisis
HorecaMonitor doet voorstel om horeca te behoeden voor faillissementen

HorecaMonitor roept KHN op om 'Den Haag' een serieus voorstel te doen. Een voorstel dat, wanneer het geaccepteerd wordt, horecaondernemers mogelijk behoedt voor faillissementen. Hieronder de brief: Beste heer, mevrouw, Ons bureau is sterk betrokken bij de begeleiding van vele horecakla...

Ondernemen Coronacrisis
Tips voor restaurants: Zo ga je de crisis te lijf [Liveblog]

Alle drink,- en eetgelegenheden in Nederland zijn minstens tot en met 6 april 2020 gesloten. Een zware periode voor de de horecaondernemers en -medewerkers. Door het hele land onstaan in deze donkere dagen prachtige initiatieven om de branche overeind te houden. 'We are in this together'. ...

Coronacrisis
Horeca zeker dicht tot en met 28 april

Zojuist heeft premier Rutte bekendgemaakt dat de Nederlandse horeca zeker tot en met 28 april gesloten blijft. Hij raadt Nederlanders daarnaast ten zeerste af een meivakantie te plannen, wat voor hotels en B&B's duidelijk geen positief nieuws is, maar het komt niet onverwacht. Ook schole...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: 'Thuiskunstenaars'

Afgelopen zaterdagavond knalden we alle driegangenmenu’s eruit. Het was prachtig! Toen wij om een uur of acht klaar waren met alle pakketten uitgeven en bezorgen, kreeg ik direct de eerste appjes binnen met filmpjes en foto’s van mensen die de gerechten zelf hadden opgemaakt. In de &...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: