Wie maakt de ultieme high tea?

7 oktober 2014 |
Wie maakt de ultieme high tea?<

Nederland is dit jaar voor de tweede keer het decor van de Dilmah Real High Tea Challenge. Vorig jaar behaalde het Amstel Hotel de
overwinning en verzekerde zich hiermee van een plek in de finale. Het Sri Lankaanse theemerk Dilmah organiseert sinds 2007 een wereldwijde gastronomische theecompetitie van hoog niveau. De Nederlandse teams strijden tegen elkaar op maandag 13 oktober in het Miele Inspirience Centre te Vianen.

Zoektocht naar de ultieme high tea
De Dilmah Real High Tea Challenge is een eigentijdse benadering van - en een zoektocht naar - de ultieme high tea. Internationale chefs worden uitgedaagd het product thee en de gastronomische mogelijkheden te verkennen, begrijpen en toe te passen. Het is de bedoeling thee zowel als ingrediënt (Tea Inspired Cuisine) als in food matches te gebruiken (Tea Pairing). De gerechten worden gecombineerd met pure thee, theecocktails en theemocktails (Tea Mixology).

Deelnemers
Deelnemers van de Nederlandse editie zijn: NH Grand Hotel Krasnapolsky, Bar Restaurant Mystique, Double Tree Amsterdam, Grand Hotel Karel V en Restaurant Vermeer (Barbizon Palace). De teams bestaan uit een culinaire Chef en een Food & Beverage medewerker.

Jury
De presentatie van de dag is in handen van patissier Hidde de Brabander. De 3-koppige jury bestaat uit de heren Bernd Uber, Dilhan Fernando en Robert Schinkel. De jury let niet alleen op de presentatie van de High Tea, maar beoordeelt ook algemene kennis van thee, de invloed van terroir, de smaak van verschillende theesoorten, het zetten van de perfecte kop thee en het gebruik van duurzame en lokale ingrediënten.

Rondreis Sri Lanka
Het winnende team zal een zevendaagse rondreis door Sri Lanka maken, waar ze de plantages bezoeken en de Dilmah familie ontmoeten. Bovendien zullen zij in mei 2015 opnieuw naar Sri Lanka reizen om deel the nemen aan de Global Real High Tea Challenge. Het winnende recept zal worden opgenomen in het Dilmah High Tea receptenboek. Bekijk hier de video van de Challenge van vorig jaar.
Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Opening
Arsenaal Restaurants Groep lanceert Grill&Lounge

Op 1 juni staat vanaf 12.00 uur in de Brasserie van Arsenaal Restaurants de grill aan. Met een Restaurant, Brasserie, Arsenaal Events en Catering biedt de groep nu een nieuw concept aan: De Brasserie | GRILL&LOUNGE. De Brasserie voor lunch en borrel wordt uitgebreid met een trendy daily gril...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Events
Da Vinci Maasbracht brengt culinaire theatershows in coronatijden

Restaurant Da Vinci in Maasbracht organiseert in juni 2020 twee culinaire theatershows met zangeres Suzan (Suus) Seegers en pianist Rob Mennen. De Limburgse multitalenten geven tijdens een gastronomisch diner in het sterrenrestaurant een mini-concert voor maximaal 30 gasten. Hiermee geven eigenar...

Achtergronden Coronacrisis
Onderzoek: consument heeft begrip voor coronamaatregelen horeca

Namens de Nederlandse horecaondernemers en Bureau Fris, heeft House of Watt onderzoek gedaan naar de behoeftes van de horecagast in de nieuwe 'anderhalvemetereconomie'. Wat is de mening over het werken in shifts, een minimale besteding en het gebruiik van schermen in de horeca. Welke hore...

Internationaal Coronacrisis
Corona-uitbraak Duitsland: regels in restaurant werden niet nageleefd

De corona-uitbraak in het Duitse district Leer, vlak over de grens bij Nieuweschans, is niet uit de lucht komen vallen. Het niet naleven van de hygiëneregels tijdens een besloten feest in een restaurant staat aan de basis van de uitbraak, zo melden de Duitse autoriteiten. Elf personen zijn b...

Economie Coronacrisis
Steunpakket met drie maanden verlengd: 13 miljard euro aan kosten

De komende drie maanden trekt het kabinet nog eens 13 miljard uit voor steun aan ondernemers die vanwege de coronacrisis in financiële problemen komen. Het bestaande noodpakket loopt af op 1 juni, maar wordt dus met nog eens drie maanden verlengd. Zorgelijke ontwikkeling Premier Rutte spr...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: