Wie is de beste oestersteker van Nederland?

10 oktober 2016 | Thijs Jacobs

Wie wordt dit jaar Nederlands Kampioen Oestersteken? Op BBB Maastricht vindt maandag 10 oktober in het Wijntheater de Grande Finale plaats van het NK Oestersteken. Twaalf deelnemers wisten een finaleplek te veroveren tijdens voorrondes in Noord-Holland, Zuid-Holland en Zeeland. Het NK wordt dit jaar voor de 22ste keer tijdens BBB Maastricht georganiseerd.

Het Nederlands Kampioenschap Oestersteken maakt deel uit van BBB Maastricht, het belangrijkste Euregionale evenement voor horecaprofessionals, dat van maandag 10 t/m woensdag 12 oktober 2016 wordt gehouden in MECC Maastricht.

Zeeuwse oesters
In de Grande Finale moeten de kandidaten Zeeuwse platte oesters openen. Een deskundige jury beoordeelt hen op snelheid, vakkundigheid en presentatie. Er wordt gekeken naar gruis en of de oester heel is gebleven en goed is opengesneden. De winnaar en de nummer twee gaan door naar het Europees Kampioenschap en maken kans op deelname aan het WK. 

Touringcars vol fans
De deelnemers nemen een schare fans mee. Uit Zeeland en Noord-Holland komen touringcars met collega’s naar BBB Maastricht om hun favoriete oestersteker aan te moedigen.

De finale van het Nederlands Kampioenschap Oestersteken vindt plaats op maandag 10 oktober om 16.00 in het Wijntheater op BBB Maastricht in MECC Maastricht. Het NK Oestersteken is een initiatief van BBB Maastricht, het Wijntheater en de Stichting Europa Culinair.

 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Amsterdam Opening
Restaurant Felix opent in historisch cultuurhuis Felix Meritis

Met de opening van Restaurant Felix op 31 januari, wordt Felix Meritis niet alleen de culturele- maar ook gastronomische hotspot van de hoofdstad. Een ervaring bij restaurant Felix bestaat uit seizoensgebonden Nederlandse kwaliteitsproducten in combinatie met slimme kooktechnieken en een gedurfde ui...

Culinair Internationaal
Jan Smink strijdt in Le Taittinger Prix Culinaire in Parijs tegen internationale topchefs

Chef Jan Smink komt dinsdag 28 januari 2020 voor Nederland uit in de internationale kookwedstrijd Le Taittinger Prix Culinaire International in Parijs. De eigenaar van restaurant Smink in Wolvega strijdt tegen zeven internationale topchefs om een hoofdprijs van € 20.000,-. Met winst zou Jan Smi...

Achtergronden Culinair
Sterrenrestaurant De Loohoeve in Schoonloo voorlopig nog open

Sterrenrestaurant De Loohoeve in Schoonloo zal vooralsnog nog volledig geopend zijn. De voorbereidingen voor de nieuwe locatie in de monumentale Theresiakapel in Hoogkerk bij Groningen zijn in volle gang, maar een verhuizing is op korte termijn nog niet te verwachten, zo laten eigenaren Marleen en J...

Economie
Horecaondernemers zijn positiever dan een jaar geleden

De horeca kijkt met vertrouwen naar 2020, zo blijkt uit het nieuwe SRA-BiZ-visierapport ‘2020 in Zicht, de verwachtingen van Nederlandse ondernemingen’. De consumentenbestedingen zullen waarschijnlijk op peil blijven en buitenlandse toeristen weten ons land nog steeds goed te vinden. Er ...

Opening Rotterdam
Rotterdam krijgt er een PizzaBar di Vicini bij

Op 6 maart 2020 opent PizzaBar di Vicini haar deuren in het Rotterdamse Kralingen en is - naast Osteria Vicini en Fratelli - de jongste van de drie. PizzaBar di Vicini wordt een plek voor een spontane ontmoeting aan de bar, rijk gevulde tafels of een lekker afhaalmaal. Met ovenverse pizza’s en...

Opening Rotterdam
Tres: intimate dining in Rotterdam

Na een carrière in Zeeland, Melbourne en Kopenhagen zijn Emy Koster en Michael van der Kroft terug in de havenstad waar zij horen. In het monumentale Entrepotgebouw op de Kop van Zuid vindt het onafscheidelijke duo een thuis – in een voormalige jazzkelder - voor het kersverse Tres. Een ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: