Weesper opent het terrasseizoen met gerechten van de houtskoolgrill

19 april 2017 | Thijs Jacobs

In een charmant hoekpand aan de Weesperzijde met een groot zonnig terras tegenover de Amstel, opent Weesper, bar & spijs, het terrasseizoen in Amsterdam. Weesper is een allrounder die uitblinkt in product en flexibiliteit, met cachet en zonder pretentieus te willen zijn. Het barrestaurant serveert toegankelijke, hoogkwalitatieve gerechten van de houtskoolgrill en mooie drankjes vergezeld met smakelijke borrelhappen. De voormalig wijnkelder is ingericht als multifunctioneel proeflokaal die inzetbaar is voor private diners, feesten, events en presentaties.

Weesper

Weesper aan de Weesperzijde in Amsterdam is vorig jaar geopend en is het initiatief van de drie horecaondernemers Reinout Ezinga, Sikko de Jong en Jelle Nijhuis samen met chefkok Bram de Vente. Na het finetunen van het interieur en de menukaart en met de opening van het terrasseizoen is het tijd om de deuren wagenwijd open te gooien.

Franse brasserie in combinatie met Zuid-Amerikaanse warmte
De ondernemers lieten zich voor het interieur inspireren door de Franse en de New Yorkse brasserie gecombineerd met Zuid-Amerikaanse warmte. Het leverde een eclectische mix op van klassieke elementen met een eigentijdse touch in een welkome sfeer. De voormalig wijnkelder is getransformeerd tot een sfeervol proeflokaal die doet denken aan een moderne jachthut.

Klassiekers met een twist
Weesper serveert ontbijt, zoet, lunch, diner en borrelhappen. Op de menukaart staan klassiekers met een twist. Denk aan het lunchgerecht Eggs Norwegian met een Engelse muffin, gepocheerde eieren, gerookte zalm en Hollandaisesaus en de tosti met geroosterd buikspek, kaas, ui en een hoisinsaus. Voor de dinerkaart was het traditionele steakhouse een inspiratiebron. Signatuur dishes zijn de Côte du Boeuf en de burger van Angus Beef bereid op de houtskoolgrill. Voor de visliefhebbers serveert Weesper een hele zeebaars van de grill met bietjes en een friszure chimichurri saus. Mooie wijnen en een ruime selectie speciaalbieren van lokale microbrouwerijen complementeren de gerechten. Alles even smaakvol en te bestellen voor hele toegankelijke prijzen, zowel in de zaak als buiten op het terras.

Overig nieuws

Economie Food
Franchising in horeca neemt toe in Nederland

De franchisesector heeft in 2016 een boost gekregen. Opvallend is de toename van het aantal medewerkers (+3,8%) en de omzet (+3,2%). De sector Detailhandel Food is met de meeste medewerkers en een omzet van maar liefst meer dan 14.1 miljard euro het meest opvallend. Dit is gerealiseerd met mind...

Food Awards
Beste hamburgermaker van Nederland wil prijzen winnen met kipburger

Tijdens National Hamburger Day op zondag 28 mei 2017 viert de Familie Ter Marsch haar hamburgersuccessen van de afgelopen jaren. Tevens blikt zij vooruit met een voorproefje op de World Food Championships in Alabama, Amerika, bij Café Ter Marsch. Op zondag 28 mei serveren zij voor bij de b...

Bezorgen
Eten bestellen via Facebook, een zegen voor restaurants?

In de Verenigde Staten test Facebook het bestellen van eten via het social media kanaal. Restaurants klagen al langer over de hoge kosten bij Thuisbezorgd, dus dit zou een 'game changer' kunnen zijn binnen de bezorgmarkt. Facebook rolt meer functionaliteiten uit, zoals het plaatsen van va...

Video
Video: waarom bezoekers de Europa League finale niet in de horeca bekijken

Irritante gasten, betweters, pseudo-kenners, negatievelingen en een barman die liever voetbal kijkt dan biertjes tapt... Voetbal kijken is leuk, maar soms kun je je ergeren aan de kleinste dingen wanneer de gemoederen hoog oplopen. In deze video zie je waarom bepaalde mensen de finale van de Euro...

Interieur Advertorial
Controle binnenklimaatsystemen bespaart horeca veel geld

Momenteel worden de controles op de regelgeving omtrent de EPBD (Energy Performance of Buildings Directive) door Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied sterk geïntensiveerd. De regelgeving voor eigenaren en beheerders van gebouwen met een opgeteld koelvermogen van 12KW of meer worden met name in ...

Opening Restaurant
MasterChef-winnaar opent eigen restaurant

Wie altijd al eens aan heeft willen schuiven bij MasterChef Bart van Berkel, kan vanaf deze zomer zijn hart ophalen in de binnenstad van Haarlem. De winnaar van het tv-programma MasterChef opent daar op 10 augustus de deuren van zijn eigen restaurant. Nadat hij MasterChef won, ging Bart van Berke...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: