Weesper opent het terrasseizoen met gerechten van de houtskoolgrill

19 april 2017 | Thijs Jacobs

In een charmant hoekpand aan de Weesperzijde met een groot zonnig terras tegenover de Amstel, opent Weesper, bar & spijs, het terrasseizoen in Amsterdam. Weesper is een allrounder die uitblinkt in product en flexibiliteit, met cachet en zonder pretentieus te willen zijn. Het barrestaurant serveert toegankelijke, hoogkwalitatieve gerechten van de houtskoolgrill en mooie drankjes vergezeld met smakelijke borrelhappen. De voormalig wijnkelder is ingericht als multifunctioneel proeflokaal die inzetbaar is voor private diners, feesten, events en presentaties.

Weesper

Weesper aan de Weesperzijde in Amsterdam is vorig jaar geopend en is het initiatief van de drie horecaondernemers Reinout Ezinga, Sikko de Jong en Jelle Nijhuis samen met chefkok Bram de Vente. Na het finetunen van het interieur en de menukaart en met de opening van het terrasseizoen is het tijd om de deuren wagenwijd open te gooien.

Franse brasserie in combinatie met Zuid-Amerikaanse warmte
De ondernemers lieten zich voor het interieur inspireren door de Franse en de New Yorkse brasserie gecombineerd met Zuid-Amerikaanse warmte. Het leverde een eclectische mix op van klassieke elementen met een eigentijdse touch in een welkome sfeer. De voormalig wijnkelder is getransformeerd tot een sfeervol proeflokaal die doet denken aan een moderne jachthut.

Klassiekers met een twist
Weesper serveert ontbijt, zoet, lunch, diner en borrelhappen. Op de menukaart staan klassiekers met een twist. Denk aan het lunchgerecht Eggs Norwegian met een Engelse muffin, gepocheerde eieren, gerookte zalm en Hollandaisesaus en de tosti met geroosterd buikspek, kaas, ui en een hoisinsaus. Voor de dinerkaart was het traditionele steakhouse een inspiratiebron. Signatuur dishes zijn de Côte du Boeuf en de burger van Angus Beef bereid op de houtskoolgrill. Voor de visliefhebbers serveert Weesper een hele zeebaars van de grill met bietjes en een friszure chimichurri saus. Mooie wijnen en een ruime selectie speciaalbieren van lokale microbrouwerijen complementeren de gerechten. Alles even smaakvol en te bestellen voor hele toegankelijke prijzen, zowel in de zaak als buiten op het terras.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Amsterdam Coronacrisis
Sterrenrestaurant Restaurant 212 introduceert luxueuze dinerboxen 

Het Amsterdamse Restaurant 212 brengt fine dining experiences naar mensen thuis met het nieuwe concept ‘212 at home’. Vanaf nu kun je culinair hoogstaande dinerboxen bestellen via de website en laten thuisbezorgen, bereid door de bekende topchefs Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot....

Opening Coronacrisis
Grootste terras van Hoofddorp klaar voor heropening

Het grootste terras van Hoofddorp bij het Novotel Amsterdam Schiphol Airport opent op 1 juni weer haar deuren. General Manager Floris Licht hoopt vooral dat locals het terras vanaf deze dag weer weten te vinden. Novotel Amsterdam Schiphol Airport heeft een prachtig terras, waar tot wel zeventig m...

Opening
Café-Restaurant De Eendracht breidt uit met vestigingen in Blaricum en Hilversum 

Hoewel de meeste horecagelegenheden al blij zijn dat ze per 1 juni überhaupt weer open mogen, pakken de uitbaters van Café - Restaurant De Eendracht deze heropening wel heel rigoureus aan. Zij verwelkomen die dag namelijk twee nieuwe vestigingen in ’t Gooi. Café - Restau...

Economie Coronacrisis
Horeca al in eerste kwartaal zeer zwaar getroffen door de crisis

De horeca is een van de zwaarst getroffen sectoren door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De omzet nam in het eerste kwartaal van 2020 met 14 procent af ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dit was de eerste omzetdaling in 7 jaar tijd. Het volume, de voor...

Bezorgen Vega
Supergewassen, eitwitvervangers en plantaardige melk over tien jaar normaal

Maaltijdplatform Deliveroo deed onderzoek* onder tech-minded Nederlanders van 18 jaar en ouder over de toekomst van voeding gedreven door techniek, zoals supergewassen, kweekvlees, 3D-geprint voedsel en persoonlijke voeding op basis van het eigen DNA. Zij blijken een sterke voorkeur te hebben voor &...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: