Wat kost bezorgen via Thuisbezorgd?

22 oktober 2020 | Thijs Jacobs
Wat kost bezorgen via Thuisbezorgd?

Bezorgen is, nu de horeca gesloten is, de reddingsboei waar veel restaurants zich aan vastklampen. Niet altijd zonder succes, want de Nederlander heeft de weg naar de bezorgsites en -apps goed weten te vinden. In het derde kwartaal heeft Just Eat Takeaway, waar Thuisbezorgd toe behoort, een groei van 46 procent gerealiseerd. Het is aannemelijk dat de COVID-19 pandemie hierin een rol speelt.

Voor jou als horecaondernemer is het goed om te weten hoeveel van de bezorgwaarde er naar Thuisbezorgd gaat. Als je zelf bezorgers hebt, dan vraagt het platform een commissie van 13 procent. Per tien euro gaat er dus 1,30 euro naar Thuisbezorgd.
Als je gebruik maakt van Scoober, de bezorgdienst van Thuisbezorgd, dan is de commissie 30 procent. Drie van de tien verdiende euro's gaat dan naar Thuisbezorgd. Daarnaast ben je altijd een klein bedrag aan administratiekosten kwijt en eventuele kosten om je restaurant aan te prijzen op het platform.

Kun je zonder Thuisbezorgd?

Thuisbezorgd heeft wel laten weten dat, vanwege de coronapandemie, er nu geen commissie voor afhaalbestellingen wordt berekend. Ook geldt er tijdelijk een korting van 25 procent op de commissie voor Scoober. Toch is het lastig om een goedlopende bezorgservice op te zetten zonder Thuisbezorgd. Het bereik van het platform is simpelweg heel groot. Daarnaast levert Thuisbezorgd de technologie, van app tot betaal- en recensiemodule. Wanneer je dat zelf zou moeten (laten) bouwen en onderhouden, dan ben je veel meer kwijt.

Natuurlijk zijn er alternatieven, maar deze zijn niet overal in Nederland beschikbaar. Bedrijven zoals Uber Eats vragen eveneens een commissie van 13 procent. De kleinere aanbieders bieden een lagere commissie, maar bieden niet hetzelfde grote bereik. 

Alles op een rijtje: commissie per bestelling

Thuisbezorgd

€0,19 + 13%, zonder bezorging

€2,50 + 30%, inclusief bezorging

Deliveroo

€2,50 + 25%-30%, inclusief bezorging

Uber Eats

€2,50+ 30%, inclusief bezorging.

Tijdelijk geen opstartkosten en 0% service fee voor pick-up zolang de sluiting aanhoudt, daarna wordt het 13%.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Corona
Officieel: terrassen niet open op 21 april

De terrassen gaan niet open op 21 april. Dat maakte demissionair minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid zojuist bekend tijdens de persconferentie. Het nieuws lekte afgelopen week al naar buiten. Het kabinet gaat per week bekijken of en hoe de samenleving weer open kan. Op z'n vroegst kunnen ...

Financieel Horeca & Belasting
Uw restaurant fiscaal optimaal naar de volgende generatie!

Staat u samen met uw zoon achter de tap? Of doet uw dochter de administratie van uw horecaonderneming? Denk dan eens na over de schenking van uw horecazaak aan de volgende generatie. ‘’Moet dat nu al?’’, hoor ik u denken. Juist nu! De zogeheten fiscaal voordelige bedrijfso ...

Economie Internationaal
Just Eat Takeaway noteert ongekende groei

De coronacrisis heeft Just Eat Takeaway (het bedrijf achter Thuisbezorgd.nl) geen windeieren gelegd. Het bedrijf zag een flinke toename in het aantal bestellingen: in het eerste kwartaal zijn in Nederland zo'n 15,3 miljoen maaltijden besteld, dat is 53 procent meer dan een jaar eerder, zo blijkt ...

Achtergronden Gastronomie
Tommy Janssen en Vera Voorend openen restaurant Maeve in Utrecht centrum

Na jaren bij diverse toprestaurants gewerkt te hebben openen Tommy Janssen en Vera Voorend restaurant Maeve in de zomer van 2021. “We hebben jaren gei?nvesteerd in het opdoen van kennis en ervaring en nu is het tijd om onze droom te verwezenlijken en voor onszelf te beginnen.” Het res ...

Economie Corona
FNV Horeca: valse verwachtingen kabinet opnieuw dooie mus voor horeca

De valse verwachtingen en niet waargemaakte uitspraken van het kabinet over mogelijke versoepeling zorgen voor nog meer schade in de horeca. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca: “We begrijpen dat de gezondheid voorop staat, maar het blijft ook van levensbelang dat er wordt gekeken naar de overig ...

Branded Content
Minder gasten, meer omzet? Het kan met de Kleinste keuken

Bij de gefaseerde openstelling van de horeca krijgt elke horeca-ondernemer er mee te maken: je kunt minder gasten ontvangen dan normaal. Des te belangrijker is het om te kijken hoe je de besteding per gast kunt verhogen. De Kleinste keuken helpt hierbij. Met de Kleinste Keuken, een gebruiksvriend ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: