Waldorf Astoria Amsterdam hotel strikt De Librije voor F&B

13 december 2013 |
Waldorf Astoria Amsterdam hotel strikt De Librije voor F&B<

Waldorf Astoria Hotels & Resorts maakt heeft de samenwerking tussen Waldorf Astoria Amsterdam en Jonnie en Thérèse Boer
van restaurant De Librije bekend gemaakt. De chef-kok en gastvrouw/vinologe worden verantwoordelijk voor alle restauratieve voorzieningen in het in april 2014 te openen Waldorf Astoria Amsterdam hotel.

Restaurantontwikkeling
Sidney Schutte, voormalig chef-kok van restaurant De Librije, is teruggekeerd uit Azië en zal als Executive Chef de dagelijkse leiding krijgen in het nieuwe, exclusieve hotel, dat de top van het luxe segment vertegenwoordigt en is gevestigd in zes monumentale grachtenpanden. Met deze overeenkomst bouwt Hilton Worldwide en haar restaurant development team verder aan haar succesvolle aanpak voor samenwerking met toonaangevende restaurants.

Reputatie
John Vanderslice, Global Head of Luxury & Lifestyle Brands Hilton Worldwide zegt in een reactie: “Wij zijn bijzonder trots dat de eigenaren van De Librije, met hun buitengewone reputatie en verdiensten op het gebied van gastronomie en gastvrijheid, hun naam gaan verbinden aan het Waldorf Astoria Amsterdam. Met Sidney Schutte als chef-kok en de filosofie van De Librije zullen we in Amsterdam op onderscheidende wijze invulling kunnen geven aan The True Waldorf Service en een unieke ervaring bieden aan elke gast.”

F&B-outlets
De restauratieve voorzieningen in Waldorf Astoria Amsterdam omvatten onder andere een gastronomisch restaurant, de wereldberoemde Peacock Alley bar/lounge, de cocktailbar The Vault en exclusieve banquetingfaciliteiten, waaronder de Maurer Room. In de komende maanden worden de plannen voor invulling van de samenwerkingsovereenkomst verder geconcretiseerd. Wel is duidelijk dat De Librije haar welbekende en befaamde culinaire signatuur in het Waldorf Astoria Amsterdam zal inbrengen.

Geen aarzeling
Thérèse Boer: “Toen deze kans zich voordeed, hebben we nauwelijks een moment geaarzeld. We hebben ooit gezegd dat we een uitbreiding naar Amsterdam niet zouden uitsluiten, als zich een goede mogelijkheid aandiende. Het Waldorf Astoria Amsterdam hadden wij niet kunnen bedenken en niet durven dromen. Dat wij met Sidney Schutte nu onze vleugels kunnen uitslaan dankzij dit wereldberoemde hotelmerk en op deze exclusieve locatie in Amsterdam, is een fantastische uitdaging. Wij hebben heel veel vertrouwen in de samenwerking en gaan met enorme ambitie en enthousiasme aan de slag om elke gast van het Waldorf Astoria Amsterdam een onvergetelijke gastronomische en gastvrijheidservaring te bezorgen, in de welbekende traditie van De Librije.”

Ongelofelijk blij
Roberto Payer, General Manager Waldorf Astoria Amsterdam verheugt zich op de samenwerking: “Ik ben al jaren een groot bewonderaar van Jonnie en Thérèse Boer en heb enorm respect voor wat zij, elk op hun vakgebied en samen als koppel, op het allerhoogste niveau presteren. Zij hebben hun eigen stijl en houden daar consequent aan vast. Ik heb daar veel waardering voor en ben ongelofelijk blij en gelukkig dat het Waldorf Astoria Amsterdam vanuit hun gedachtegoed een stempel gaat zetten op culinair Amsterdam.”

Het nieuwe Waldorf Astoria Amsterdam is het 25ste hotel in de wereldwijde Waldorf Astoria Hotel & Resorts.

Door Frank Lindner:mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Overheid schept duidelijkheid over regels horeca per 1 juni

Hugo de Jonge heeft namens het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een brief verzonden naar de voorzitters van de verschillende veiligheidsregio's. In de brief worden aanwijzingen voor de coronamaatregelen gegeven. Ook voor de horeca. Hieruit blijkt bijvoorbeeld ook dat de exploitan...

Achtergronden
Ter overname aangeboden: Restaurant de Waard Heesch

Restaurant De Waard te Heesch is al meer dan 22 jaar een bekende in de regio. Voor de familie is de tijd aangebroken om het pand en de exploitatie aan te bieden. Hans Rombouts: “Het is voor de horeca een bovengemiddelde periode voor een onderneming op één plek." Bedrijfsg...

Personeel Coronacrisis
5.000 horecamedewerkers roepen hulp FNV Horeca in sinds sluiting horeca

Sinds de lockdown van de horeca van 16 maart jl. hebben 5.000 horecamedewerkers zich bij FNV Horeca gemeld met vragen en verzoeken om hulp. De meeste vragen gingen over welke rechten en plichten zij hebben sinds hun werklocatie gesloten is. Daarnaast ziet de vakbond een stijgende vraag naar informat...

Economie Opening
Arsenaal Restaurants Groep lanceert Grill&Lounge

Op 1 juni staat vanaf 12.00 uur in de Brasserie van Arsenaal Restaurants de grill aan. Met een Restaurant, Brasserie, Arsenaal Events en Catering biedt de groep nu een nieuw concept aan: De Brasserie | GRILL&LOUNGE. De Brasserie voor lunch en borrel wordt uitgebreid met een trendy daily gril...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Coronacrisis
Realtime countdown tot opening horeca 1 juni, 12 uur

Het aftellen is begonnen! In onderstaande countdown timer zie je exact hoe lang het nog duurt totdat je de deuren van je horecazaak en terras weer mag openen. Heel veel succes! ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: