Waldorf Astoria Amsterdam hotel strikt De Librije voor F&B

13 december 2013 |
Waldorf Astoria Amsterdam hotel strikt De Librije voor F&B

Waldorf Astoria Hotels & Resorts maakt heeft de samenwerking tussen Waldorf Astoria Amsterdam en Jonnie en Thérèse Boer
van restaurant De Librije bekend gemaakt. De chef-kok en gastvrouw/vinologe worden verantwoordelijk voor alle restauratieve voorzieningen in het in april 2014 te openen Waldorf Astoria Amsterdam hotel.

Restaurantontwikkeling
Sidney Schutte, voormalig chef-kok van restaurant De Librije, is teruggekeerd uit Azië en zal als Executive Chef de dagelijkse leiding krijgen in het nieuwe, exclusieve hotel, dat de top van het luxe segment vertegenwoordigt en is gevestigd in zes monumentale grachtenpanden. Met deze overeenkomst bouwt Hilton Worldwide en haar restaurant development team verder aan haar succesvolle aanpak voor samenwerking met toonaangevende restaurants.

Reputatie
John Vanderslice, Global Head of Luxury & Lifestyle Brands Hilton Worldwide zegt in een reactie: “Wij zijn bijzonder trots dat de eigenaren van De Librije, met hun buitengewone reputatie en verdiensten op het gebied van gastronomie en gastvrijheid, hun naam gaan verbinden aan het Waldorf Astoria Amsterdam. Met Sidney Schutte als chef-kok en de filosofie van De Librije zullen we in Amsterdam op onderscheidende wijze invulling kunnen geven aan The True Waldorf Service en een unieke ervaring bieden aan elke gast.”

F&B-outlets
De restauratieve voorzieningen in Waldorf Astoria Amsterdam omvatten onder andere een gastronomisch restaurant, de wereldberoemde Peacock Alley bar/lounge, de cocktailbar The Vault en exclusieve banquetingfaciliteiten, waaronder de Maurer Room. In de komende maanden worden de plannen voor invulling van de samenwerkingsovereenkomst verder geconcretiseerd. Wel is duidelijk dat De Librije haar welbekende en befaamde culinaire signatuur in het Waldorf Astoria Amsterdam zal inbrengen.

Geen aarzeling
Thérèse Boer: “Toen deze kans zich voordeed, hebben we nauwelijks een moment geaarzeld. We hebben ooit gezegd dat we een uitbreiding naar Amsterdam niet zouden uitsluiten, als zich een goede mogelijkheid aandiende. Het Waldorf Astoria Amsterdam hadden wij niet kunnen bedenken en niet durven dromen. Dat wij met Sidney Schutte nu onze vleugels kunnen uitslaan dankzij dit wereldberoemde hotelmerk en op deze exclusieve locatie in Amsterdam, is een fantastische uitdaging. Wij hebben heel veel vertrouwen in de samenwerking en gaan met enorme ambitie en enthousiasme aan de slag om elke gast van het Waldorf Astoria Amsterdam een onvergetelijke gastronomische en gastvrijheidservaring te bezorgen, in de welbekende traditie van De Librije.”

Ongelofelijk blij
Roberto Payer, General Manager Waldorf Astoria Amsterdam verheugt zich op de samenwerking: “Ik ben al jaren een groot bewonderaar van Jonnie en Thérèse Boer en heb enorm respect voor wat zij, elk op hun vakgebied en samen als koppel, op het allerhoogste niveau presteren. Zij hebben hun eigen stijl en houden daar consequent aan vast. Ik heb daar veel waardering voor en ben ongelofelijk blij en gelukkig dat het Waldorf Astoria Amsterdam vanuit hun gedachtegoed een stempel gaat zetten op culinair Amsterdam.”

Het nieuwe Waldorf Astoria Amsterdam is het 25ste hotel in de wereldwijde Waldorf Astoria Hotel & Resorts.

Door Frank Lindner:mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Corona
Terrasactie gaat door, maar er wordt niet geserveerd

Op dinsdag 2 maart geeft een grote groep horecaondernemers gehoor aan de oproep van Johan de Vos om de terrassen buiten uit te stallen. De actie krijgt een ludiek karakter; de terrassen worden wel opgezet, maar geserveerd wordt er niet. Dat meldt De Telegraaf. Johan de Vos is horecaondernemer in ...

Horeca naar de stembus deel 3; PVV

Op 17 maart gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar die verkiezingen analyseert de redactie van De RestaurantKrant wat de grote politieke partijen voor ondernemend Nederland in hun verkiezingsprogramma hebben staan. Het zijn roerige tijden voor horecaondernem ...

Interview Corona
"Mijn terras open op 2 maart? Nee, dat levert alleen negatieve aandacht op"

Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen heeft collega-horecaondernemers opgeroepen om op 2 maart de terrassen te openen. Dat ligt gevoelig, want de keerzijde van een dergelijke actie kan zijn dat het negatieve aandacht voor de branche oplevert. Monique van Klaveren is eigenaresse van Café d&rsqu ...

Achtergronden Gastronomie
De Loohoeve viert 5-jarig jubileum met menuboxen met gastchefs

Jeroen en Marleen Brouwer van hotel en sterrenrestaurant De Loohoeve in het Drentse Schoonloo brengen in maart 2021 speciale jubileummenuboxen uit samen met drie gastchefs. Het gaat om topchefs Soenil Bahadoer van De Lindehof (twee Michelinsterren), Jermain de Rozario van De Rozario (een Michelinste ...

Themamaand energie
Energielabels en keurmerken uitgelegd

Wie bewust onderneemt binnen de horeca, heeft zich vast al verdiept in de verschillende keurmerken en het energielabel van zijn of haar horecabedrijf. In dit artikel besteden we aandacht aan de verplichting om een energielabel te kunnen overleggen en de eisen die gesteld worden aan het verkrijgen er ...

Economie Corona
CBS: omzet horeca krimpt ongekend hard

De omzet van de horeca daalde in het vierde kwartaal van 2020 met bijna 44 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dat is vooral te wijten aan de aanscherping van de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. In het derde kwartaal maakte de horeca nog een forse o ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: