Voormalig Ajacied partner nieuwe Libertine

25 januari 2018 | David Bakker

Angelos Charisteas, voormalig Ajacied en Europees kampioen met Griekenland in 2004, duikt op als partner van het Amsterdamse restaurant Libertine Comptoir Cuisine. Horecaondernemers Casper Reinders en Steven Pooters openen precies een jaar na de opening van Libertine café café in de Wolvenstraat samen met de oud-voetballer een tweede vestiging in de 9 straatjes

Libertine Comptoir de Cuisine, in de Berenstraat is een plek waar je de hele dag terecht kan voor ontbijt, lunch, brunch, diner of borrel. Anders dan bij Libertine café café – waar de kaart vooral bestaat uit simpele Italiaanse gerechten - is Libertine Comptoir de Cuisine Frans georiënteerd. Het grootste gedeelte van de kaart bestaat uit Toast en French Toast: zoet en hartig, met of zonder gluten, gemaakt van vers briochebrood. Voor elk moment van de dag.

Eggs Benedict

Zo eet je ’s ochtends onder andere je French Toast met vers fruit & cream, of kies je voor Toast met een gepocheerd eitjes (in varianten Benedict , Florentine of Norwegian). Voor de lunch zijn er ook hartige varianten, zoals Steak Tartare, Lobster New Engeland Style, Phily Cheese Steak en Spinache Goat Cheese & Caramelised Onion. Naast alle gerechten op Toast zijn er heerlijke salades, oesters en diverse bijgerechten. En eet je je toast liever als ontbijt op bed? Dat kan. Want binnenkort wordt gestart met een bezorgservice die al deze heerlijkheden bij je thuis brengt.

Stephan Robert

Opnieuw een vergelijkbare signatuur voor deze Libertine: geen gedekte tafels, donkere muren, veel marmer en geen mogelijkheid om te reserveren. Inspiratie voor deze nieuwe locatie komt dit keer van de ‘vintage surf collectibles’ van Surfing Cowboys aan de Amerikaanse East Coast. De keukenbrigade staat net als bij Libertine café onder leiding van Fransman Stephan Robert.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Amsterdam
PRESSROOM Amsterdam wint drie World Luxury Restaurant Awards

PRESSROOM Amsterdam, het restaurant van INK Hotel Amsterdam - MGallery, valt in de prijzen en wint maar liefst drie World Luxury Restaurant Awards. Het restaurant staat onder leiding van F&B Manager Ruth Engels-Siegers, vorig jaar door de vakjury van AF&BM benoemd tot 'F&B profession...

Economie Bezorgen
Thuisbezorgd laat restaurants opbieden om een hogere ranking te krijgen

Thuisbezorgd past haar verdienmodel aan en gaat restaurants een hogere plek op de ranglijst laten kopen. De horecaondernemer moet hiervoor tussen de vijftig cent tot negen euro per order neertellen. Ondernemers spreken al voorzichtig over machtsmisbruik. Het 'opbieden' is nog in de testfase,...

Columns Blog
Column Sico de Moel: cadeaukaart

Meneer wilde afrekenen met een stapeltje van 6 cadeaukaarten. Bij mij kun je betalen met een cadeaukaart, maar niet met zes. Gasten met een cadeaukaart zijn soms wat angstig, ze melden het atijd al bij hun reservering, bij aankomst vragen ze nog een keer of ze echt wel met hun cadeaukaart kunnen ...

trends Bier
Nationaal bieronderzoek: foodpairing steeds populairder

De Nederlandse consument staat open voor het groeiende aantal nieuwe biersoorten dat verkrijgbaar is in de horeca en supermarkt. Maar als men dan kiest, zijn een bekende smaak en een al eerder gedronken merk doorslaggevend. De bierdrinker zoekt vanuit die zekerheid naar nieuwe ervaringen. Ook foodpa...

Opening
Opening Franklin: Zeeuwse charme in Middelburg [foto's]

In een monumentaal pand uit 1752 in de oude binnenstad van Middelburg heeft Brasserie Franklin recentelijk haar deuren geopend. De brasserie is onderdeel van Boutique Hotel Franklin die samen met de eerste cocktailbar van Zeeland, Sir Franklin, op 10 augustus 2019 wordt geopend. In dit nieuwe bou...

Internationaal Michelin
Le Jules Verne toegetreden tot Relais & Châteaux

Het wereldberoemde restaurant op de tweede verdieping van de Eiffeltoren ‘Le Jules Verne’ is per 1 juli toegetreden tot Relais & Châteaux, de wereldwijde vereniging van exclusieve hotels en restaurants. Het restaurant wordt geleid door de Franse topchef Fre?de?ric Anton, die ee...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: