Vlees marineren terwijl het nog leeft

13 juli 2012
Vlees marineren terwijl het nog leeft

Kippen die maïs krijgen, zwartpootvarkens die eikeltjes eten en Kobe runderen waar bier in het dieet zit. Volgende aan deze lijst met smaakmakers zijn Franse koeien die wijn krijgen.

*Waarom ophef?*
Je zou kunnen spreken van 'levend marineren'. Het nieuws over de Franse wijnkoeien trekt daarom veel aandacht van de media. Bij De RestaurantKrant zien we er de ophef niet van in. Sinds dat we dieren zijn gaan houden voor de vleesvoorziening (tienduizenden jaren geleden) is het dieet van het beest altijd al bepalend is geweest voor de smaak.

*Twee flessen*
Maar goed. In Frankrijk kent men nu het Vinbovin vlees. De koeien krijgen iedere dag anderhalf tot twee flessen wijn te drinken wat de prijs verdrievoudigd.

*Mondgevoel*
Koks zijn echter enthousiast. Het vlees is mooi gemarmerd en zeer mals. Het karameliseert mooi tijdens het braden. Tijdens het eten heeft het een bijzonder mondgevoel.

~Frank Lindner~

Overig nieuws