Vijf tips om wespen op afstand te houden

27 augustus 2019 | David Bakker
Vijf tips om wespen op afstand te houden<

De lichte paniek op ieder terras is weer begonnen. Dansend tussen de zwartgele insecten zullen de gasten en werknemers de strijd op het terras aangaan. Eind juli zijn de wespennesten voltooid en gaan de insecten op zoek naar voedsel, voornamelijk op uw terras, in de keuken of achter de bar. Bloedirritant voor gasten, werknemers en uzelf. Wij hebben een aantal tips op een rij gezet om de wespen op afstand te houden.

Kruidnagel: Wespen houden niet van kruidnagel, en al helemaal niet in combinatie met citroen. Steek een aantal nageltjes in een opengesneden citroen, leg het in een bakje water. Vooral ideaal voor het barpersoneel. Zet het bakje echter wel uit het oog van de gast, het ziet er niet zo smakelijk uit.

Wierook: Ook deze lucht vinden wespen absoluut niet fijn. Mensen wel, maar niet iedereen is dol op deze intense geur. Helemaal niet in combinatie met eten. Denk  goed na over de positie van de geurstokjes; aan de buitenkant van het terras bijvoorbeeld

Nep wespennest. Ja, net als bij een vogelverschrikker die de kraaien van de akkers houdt, houdt een nep wespennest de wespen buiten de deur. De geel/zwarte insecten zijn territoriaal. Bij het zien van een ander ‘huis’, zullen ze doorvliegen. Je kan er zelf een bouwen maar voor nog geen 20 euro zijn ze te bestellen op het internet. Los van de functionaliteit kan het ook nog eens mooi staan op het terras.

Koffiepoeder: Strooi wat koffiepoeder in een bakje en steek het heel even aan met een lucifer. Je zult merken dat het niet zo lekker ruikt, en dat vinden de wespen dus ook! Wij hebben als mens de mazzel dat onze reukzin de verbrande koffiepoeder al snel niet meer ruikt. De wespen wel, en daarom zullen ze bij je uit de buurt blijven.

Gebruik GEEN wespenval. De zoete geur trekt de beesten juist aan. Er zullen er heus een paar sneuvelen maar een heel leger is moeilijk te verslaan.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Sluiting Michelin
Voormalig sterrenrestaurant O Mundo in Hotel De Wereld sluit

Restaurant O Mundo, gevestigd in Hotel De Wereld in Wageningen, gaat definitief dicht. Omdat de bedrijfsresultaten van het restaurant tegenvallen, heeft Hotel De Wereld besloten om het aantal hotelkamers uit te breiden ten koste van het restaurant. De sluiting is al in november. Hiermee verliest ...

Personeel Culinair
Ook de veeleisende gast vormt een uitdaging binnen de horeca

Horeca- en cateringbedrijven ervaren financieel pittige tijden. Omzet- en rendementsverhogen en het verlagen van de kosten vormen een grote uitdaging. Dit blijkt uit onderzoek van GROUP7 met Het Nederlands Kokspanel onder ruim 500 horeca- en cateringprofessionals, dat afgelopen voorjaar werd gehoude...

Events
Thérèse Boer en Herman den Blijker openen Gastvrij Rotterdam 2019

Gastvrij Rotterdam opent op 23 september om 11.30 uur met een bijzonder gelegenheidsduo; niemand minder dan Thérèse Boer, driesterren gastvrouw en sommelier van De Librije, en Herman den Blijker, chef-kok en presentator, zullen de presentatie van het openingsprogramma voor hun rekening...

Bocuse d'Or
Jan Sobecki en Jannis Brevet in jury Bocuse d'Or

Voorzitter Soenil Bahadoer, chefkok Moshik Roth, chefkok Jarno Eggen en executive chef Sidney Schutte. Alle vier chefs die op topniveau koken. Bovendien nemen zij op maandag 23 september plaats aan de jurytafel bij de Nederlandse finale van Bocuse d'Or in de WedstrijdArena van Gastvrij Rotterdam...

Columns Blog
De jongeren van tegenwoordig

Mijn dochter is begonnen met vioolles. Al direct na de eerste les werd thuis de viool voorzichtig uit het kistje gehaald en begon ze er driftig op te tokkelen. In dit stadium kan ik er nog geen melodie in bespeuren, maar hey, wij hebben een instrument in huis dus het begin is gemaakt. Ze wist mij ze...

Interview Aardappel
Interview Garry de Boer: "De aardappel wordt culinair herontdekt"

Garry de Boer is al jaren culinair marketing manager van Hanos en inspireert met zijn gerechten honderden chefs in Nederland. Samen met hoofd inkoop dagvers Marcel Coulier bepaalt hij (deels) wat er bij talloze restaurants iedere dag aan producten binnenkomen. Aan de hand van een vijftal stellingen ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: