Vijf tips om wespen op afstand te houden

15 augustus 2018 | David Bakker
Vijf tips om wespen op afstand te houden<

Het valt nu nog mee, maar de maand augustus herbergt ieder jaar weer een wespenplaag. Eind juli zijn de wespennesten voltooid en gaan de insecten op zoek naar voedsel, voornamelijk op uw terras, in de keuken of achter de bar. Bloedirritant voor gasten, werknemers en uzelf. Wij hebben een aantal tips op een rij gezet om de wespen op afstand te houden.

Kruidnagel: Wespen houden niet van kruidnagel, en al helemaal niet in combinatie met citroen. Steek een aantal nageltjes in een opengesneden citroen, leg het in een bakje water. Vooral ideaal voor het barpersoneel. Zet het bakje echter wel uit het oog van de gast, het ziet er niet zo smakelijk uit.

Wierook: Ook deze lucht vinden wespen absoluut niet fijn. Mensen wel, maar niet iedereen is dol op deze intense geur. Helemaal niet in combinatie met eten. Denk  goed na over de positie van de geurstokjes; aan de buitenkant van het terras bijvoorbeeld

Nep wespennest. Ja, net als bij een vogelverschrikker die de kraaien van de akkers houdt, houdt een nep wespennest de wespen buiten de deur. De geel/zwarte insecten zijn territoriaal. Bij het zien van een ander ‘huis’, zullen ze doorvliegen. Je kan er zelf een bouwen maar voor nog geen 20 euro zijn ze te bestellen op het internet. Los van de functionaliteit kan het ook nog eens mooi staan op het terras.

Koffiepoeder: Strooi wat koffiepoeder in een bakje en steek het heel even aan met een lucifer. Je zult merken dat het niet zo lekker ruikt, en dat vinden de wespen dus ook! Wij hebben als mens de mazzel dat onze reukzin de verbrande koffiepoeder al snel niet meer ruikt. De wespen wel, en daarom zullen ze bij je uit de buurt blijven.

Gebruik GEEN wespenval. De zoete geur trekt de beesten juist aan. Er zullen er heus een paar sneuvelen maar een heel leger is moeilijk te verslaan.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Ondernemen Column David Bakker
Column: Haal die laptopzombie binnen!

Het aantal flexibele werknemers is de afgelopen vijftien jaar toegenomen van 1,1 miljoen naar bijna 2 miljoen. Het aantal zzp’ers groeide van ruim 630 duizend in 2003 naar 1,1 miljoen in 2018. Dat meldde het CBS vorige maand. Dat zijn ruim drie miljoen potentiele gasten. Steeds meer zelfsta...

Amsterdam Opening
Amsterdam krijgt primeur van STAN&CO 2.0

STAN&CO is een begrip in Utrecht, Arnhem en Zeist en is onderdeel van Debuut Horecabeheer & Ontwikkeling. In dit sfeervolle bar-restaurant draait het allemaal om food, drinks & friends. In juni 2019 wordt ook Amsterdam verrijkt met een STAN&CO. Een 2.0 versie waarmee ze aansluit o...

Personalia Culinair Michelin
Sterrenchef-kok André van Doorn neemt afscheid van Kasteel Heemstede

Met ingang van 1 juli 2019 neemt SVH Meesterkok André van Doorn na 17 jaar afscheid van Kasteel Heemstede. De talentvolle chef Ollie Schuiling, nu nog werkzaam als keukenchef bij Schloss Schauenstein (*) neemt de scepter in de keuken van hem over. Samen met ondernemer Frans den Boer wordt ...

Internationaal
Europa’s eerste onderwaterrestaurant geopend aan Noorse zuidkust

Het woord ‘Under’ betekent zowel 'onder’ als ‘wonder’ in het Noors. Beide woorden komen tot zijn recht bij het eerste onderwaterrestaurant van Europa, dat op 20 maart 2019 haar deuren opende. Het 34 meter lange gebouw in de vorm van een monoliet is ontworpen door he...

Interview Bocuse d'Or
Soenil Bahadoer nieuwe voorzitter Bocuse d'Or Nederland

Tweesterrenchef Soenil Bahadoer volgt per 1 april driesterrenchef Jonnie Boer op als bestuursvoorzitter van Bocuse d'Or Nederland. De Patron Cuisinier van restaurant De Lindehof is trots op zijn benoeming en spreekt zijn ambities uit. "De gastronomie in Nederland ontwikkelt zich razendsnel....

Culinair Michelin Wijn
Edger Groeneveld geslaagd voor Meesterproef SVH Wijnmeester

Op woensdag 20 maart 2019 is Edger Groeneveld, Sommelier bij Restaurant ’t Nonnetje in Harderwijk, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Wijnmeester. Na zijn inauguratie mag Edger als 35ste SVH Wijnmeester toetreden tot de SVH Meesterfamilie. Tweesterrenrestaurant ’t Nonnetje wordt daarmee...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: