Vijf tips om wespen op afstand te houden

15 augustus 2018 | David Bakker
Vijf tips om wespen op afstand te houden<

Het valt nu nog mee, maar de maand augustus herbergt ieder jaar weer een wespenplaag. Eind juli zijn de wespennesten voltooid en gaan de insecten op zoek naar voedsel, voornamelijk op uw terras, in de keuken of achter de bar. Bloedirritant voor gasten, werknemers en uzelf. Wij hebben een aantal tips op een rij gezet om de wespen op afstand te houden.

Kruidnagel: Wespen houden niet van kruidnagel, en al helemaal niet in combinatie met citroen. Steek een aantal nageltjes in een opengesneden citroen, leg het in een bakje water. Vooral ideaal voor het barpersoneel. Zet het bakje echter wel uit het oog van de gast, het ziet er niet zo smakelijk uit.

Wierook: Ook deze lucht vinden wespen absoluut niet fijn. Mensen wel, maar niet iedereen is dol op deze intense geur. Helemaal niet in combinatie met eten. Denk  goed na over de positie van de geurstokjes; aan de buitenkant van het terras bijvoorbeeld

Nep wespennest. Ja, net als bij een vogelverschrikker die de kraaien van de akkers houdt, houdt een nep wespennest de wespen buiten de deur. De geel/zwarte insecten zijn territoriaal. Bij het zien van een ander ‘huis’, zullen ze doorvliegen. Je kan er zelf een bouwen maar voor nog geen 20 euro zijn ze te bestellen op het internet. Los van de functionaliteit kan het ook nog eens mooi staan op het terras.

Koffiepoeder: Strooi wat koffiepoeder in een bakje en steek het heel even aan met een lucifer. Je zult merken dat het niet zo lekker ruikt, en dat vinden de wespen dus ook! Wij hebben als mens de mazzel dat onze reukzin de verbrande koffiepoeder al snel niet meer ruikt. De wespen wel, en daarom zullen ze bij je uit de buurt blijven.

Gebruik GEEN wespenval. De zoete geur trekt de beesten juist aan. Er zullen er heus een paar sneuvelen maar een heel leger is moeilijk te verslaan.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Amsterdam
PRESSROOM Amsterdam wint drie World Luxury Restaurant Awards

PRESSROOM Amsterdam, het restaurant van INK Hotel Amsterdam - MGallery, valt in de prijzen en wint maar liefst drie World Luxury Restaurant Awards. Het restaurant staat onder leiding van F&B Manager Ruth Engels-Siegers, vorig jaar door de vakjury van AF&BM benoemd tot 'F&B profession...

Economie Bezorgen
Thuisbezorgd laat restaurants opbieden om een hogere ranking te krijgen

Thuisbezorgd past haar verdienmodel aan en gaat restaurants een hogere plek op de ranglijst laten kopen. De horecaondernemer moet hiervoor tussen de vijftig cent tot negen euro per order neertellen. Ondernemers spreken al voorzichtig over machtsmisbruik. Het 'opbieden' is nog in de testfase,...

Columns Blog
Column Sico de Moel: cadeaukaart

Meneer wilde afrekenen met een stapeltje van 6 cadeaukaarten. Bij mij kun je betalen met een cadeaukaart, maar niet met zes. Gasten met een cadeaukaart zijn soms wat angstig, ze melden het atijd al bij hun reservering, bij aankomst vragen ze nog een keer of ze echt wel met hun cadeaukaart kunnen ...

trends Bier
Nationaal bieronderzoek: foodpairing steeds populairder

De Nederlandse consument staat open voor het groeiende aantal nieuwe biersoorten dat verkrijgbaar is in de horeca en supermarkt. Maar als men dan kiest, zijn een bekende smaak en een al eerder gedronken merk doorslaggevend. De bierdrinker zoekt vanuit die zekerheid naar nieuwe ervaringen. Ook foodpa...

Opening
Opening Franklin: Zeeuwse charme in Middelburg [foto's]

In een monumentaal pand uit 1752 in de oude binnenstad van Middelburg heeft Brasserie Franklin recentelijk haar deuren geopend. De brasserie is onderdeel van Boutique Hotel Franklin die samen met de eerste cocktailbar van Zeeland, Sir Franklin, op 10 augustus 2019 wordt geopend. In dit nieuwe bou...

Internationaal Michelin
Le Jules Verne toegetreden tot Relais & Châteaux

Het wereldberoemde restaurant op de tweede verdieping van de Eiffeltoren ‘Le Jules Verne’ is per 1 juli toegetreden tot Relais & Châteaux, de wereldwijde vereniging van exclusieve hotels en restaurants. Het restaurant wordt geleid door de Franse topchef Fre?de?ric Anton, die ee...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: