Viering 25 jaar Roberto’s Restaurant met parade van pure klassiekers

20 september 2018 | Thijs Jacobs

Roberto’s Restaurant in Hilton Amsterdam viert dit najaar zijn 25-jarig bestaan. Het klassiek Italiaanse restaurant is altijd trouw gebleven aan zijn filosofie ‘Italiaans te zijn in alle facetten’. Vanaf oktober wordt het jubileum gevierd met een parade van pure klassiekers op de maandelijks wisselende menukaart. Ook worden echte Italiaanse tradities heringevoerd, zoals aan tafel bereide gerechten, onder de noemer Roberto’s Teatro. ’s Zondags wordt de Italiaanse familielunch in ere gehouden met als motto Tutti a Tavola. Op vrijdag 16 november vindt een feestelijk jubileumdiner plaats en in december geeft executive chef Franz Conde Masterclasses over de pure Italiaanse keuken. Volg het nieuws en activiteiten op de inspirerende nieuwe website: www.robertosrestaurant.nl.

Puur en lekker eten

Het komt niet zo heel vaak voor dat een restaurant zo lang ‘ongewijzigd’ standhoudt. Dat heeft in dit geval alles te maken met de naamgever, Roberto Payer, die kort na zijn aantreden als general manager van Hilton Amsterdam het toenmalige restaurant onder handen nam en een stevig stempel drukte op de pure Italiaanse keuken, die het restaurant tot op de dag van vandaag in ere houdt. Dat gebeurt inmiddels weer onder leiding van executive chef Franz Conde. Hij keerde terug na een uitstapje naar Athenee Palace Hilton Bucharest om daar een Roberto’s tot een succes te maken en werkte eerder al negen jaar met Roberto Payer samen in Amsterdam. De executive chef en de directeur, beide met Italiaanse roots, zijn perfect op elkaar ingespeeld, voelen elkaar aan en vullen elkaar aan waar het om puur en lekker eten gaat.

Ingrediënten van topkwaliteit

Het bijzondere van de Italiaanse keuken is dat in principe met weinig ingrediënten fantastische gerechten worden gerealiseerd. Voorwaarde is dat die ingrediënten van topkwaliteit zijn. Het gaat bij Roberto’s Restaurant altijd in de eerste plaats om de producten. Die zijn per definitie van Italiaanse herkomst en van de allerbeste kwaliteit. De eenvoud van de Italiaanse keuken wordt gekoesterd, zoals die het mooist tot zijn recht komt in pure gerechten met smáák. Een gevulde pasta zoals de Casoncelli alla Bergamasca uit Lombardije; een vis die gewoon een vis is; een lekker stuk vlees; de beste (maar niet zo bekende) prosciutto uit Sicilië en de allerverste mozzarella - die twee keer per week wordt aangevoerd rechtstreeks vanuit Parco Nationale del Cilento. 

Partituur van de chef

Op de menukaart staan authentieke klassiekers, die nog precies zo bereid worden als de oorspronkelijke (streek)receptuur voorschrijft. Een bekend voorbeeld van een gerecht dat weinig ruimte laat voor eigen interpretatie is Anatra all’ Arancia, volgens het aloude recept van Catharina de Medici. Toch is ook hierin de smaak van Roberto’s Restaurant te herkennen, zoals een dirigent zijn eigen toon geeft aan een muziekwerk. Het zit in de details. In de ‘partituur’ van de Italiaanse keuken zoekt de chef naar sublimiteit en perfectie; de juiste hoeveelheid zout in het water van de pasta, de juiste hoeveelheid meel in die pasta, de beste boter…

Signature-gerechten

Executive chef Franz Conde leeft zich voorts uit in het creëren van spannende variaties op traditionele gerechten. Bij de proefsessies die voorafgaan aan het uiteindelijke signature-gerecht speelt directeur Roberto Payer een belangrijke rol. Hij herinnert zich smaken en bereidingen van vroeger, dat roept vervolgens weer nieuwe ideeën op en zo maken ze er samen wat nieuws van. Zoals de bereiding van de mozzarella e conserva di pomodori op het jubileummenu, geserveerd met gepureerde tomaten uit een weckpot. Precies zoals Payer het kent van vroeger thuis in het winterseizoen, als er geen verse tomaten waren. 

Roberto’s Teatro

Restaurantgasten in Roberto’s beleven vanaf nu ook weer de ambachtelijkheid van de Italiaanse keuken. Gerechten die zich ervoor lenen, worden aan tafel bereid en gepresenteerd onder de noemer Roberto’s Teatro. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om een echte klassieker uit de Italiaanse keuken, de evenzo simpele als lekkere pasta cacio e pepe. De bereiding aan tafel vereist speciale kennis en vaardigheden van de bediening, die daarvoor onder leiding van de Napolitaanse restaurantmanager Raffaele Esposito wordt getraind.

Lees hier het recent gepubliceerde, exclusieve interview met Roberto Payer

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Corona
Groep horecaondernemers opent 2 maart terrassen

De horeca is het zat. Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen roept collega-ondernemers op om de terrassen aanstaande dinsdag 2 maart te openen. Het besluit van het kabinet om de horeca geen versoepelingen te bieden is voor de actiegroep de reden tot de oproep, meldt Omroep Brabant. De actiegroep, ...

Interview Longread
Corona of niet, dit stel opende deze week hun nieuwe zaak

In Veldhoven pakten Nick en Rebecca Schaminée hun kans. De coronacrisis krijgt het stel niet klein en ze maakten van de nood – ze zagen beiden hun baan verdwijnen bij Hutten Catering – een deugd. De langgekoesterde wens om een eigen zaak te openen werd werkelijkheid. Grand Caf&eac ...

Tweede Kamer wil veilige heropening terrassen

Een meerderheid van de Tweede Kamer vindt dat het kabinet de mogelijkheden moet onderzoeken om de terrassen onder voorwaarden te openen. Dat blijkt uit het debat in de Tweede Kamer dat naar aanleiding van de persconferentie van dinsdag 23 februari werd gehouden. Op die persconferentie van 23 febr ...

Horeca naar de stembus deel 2; PvdA

Op 17 maart gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar die verkiezingen analyseert de redactie van De RestaurantKrant wat de grote politiek partijen voor ondernemend Nederland in hun verkiezingsprogramma hebben staan. Het zijn roerige tijden voor horecaonderneme ...

Achtergronden Corona
HorecaVrij pleit voor nationale vrije dag op heropeningsdag horeca

Heel horecaminnend Nederland kijkt reikhalzend uit naar hét moment dat de horeca zijn deuren weer mag openen. Op die langverwachte dag wil iedereen maar één ding: volop genieten op de terrassen van onze favorieten horecagelegenheden. Nog meer hunkert men naar de sociale conne ...

Wet- en regelgeving Corona
Horeca blijft gesloten, winkels beperkt open

De horeca blijft voorlopig gesloten. Contactberoepen zoals kappers mogen vanaf 3 maart weer klanten ontvangen, mits op afspraak. Ook winkels mogen klanten ontvangen. Winkelen op afspraak wordt mogelijk. Dat maakte premier Mark Rutte zojuist bekend op de persconferentie. De avondklok blijft in elk ge ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: