Vervallen sterren door sluiting of overname

28 november 2011 |
Vervallen sterren door sluiting of overname<

Bij de bekendmaking van de nieuwe Michelingids voor Nederland valt op dat alle vervallen sterren, drie in totaal, te maken hebben met sluiting of overname. Geen enkel restaurant wordt voor komend jaar de ster afgenomen
in verband met tegenvallende culinaire prestaties. Dat is een mooie opsteker voor het culinaire niveau dat zeer constant te noemen is.

Heroverweging activiteiten
De Fuik in Aalst, dat eerder dit jaar werd overgenomen door Marco Poldervaart, gaat voorlopig sterloos door het leven. Chalet Royal in 's Hertogenbosch van Gerrit Greveling en De Stenen Tafel in Borculo van Raymond Prinssen sloten de deuren in verband met heroverweging van de activiteiten.

Record weer scherper gezet
Per saldo gaat Nederland er zeven sterren op voorruit. De tien sterren die erbij komen en de drie die vervallen maken dat Nederland een 122 Michelinsterren telt. Dit is opnieuw een aanscherping van het record. Het totaal aantal sterren wordt er met het jaar meer en meer.

Opvallende Bib-concepten
De rode gids wil zich niet beperken tot sterrenkeukens en kent daarom ook Bib Gourmands toe. Uit het persbericht: "Eén van de nieuwe niet te missen concepten is Ron’s vis van de dag in Ouderkerk aan de Amstel. Ook Sizzles in Appeldoorn biedt een eigentijdse keuken met een knipoog naar het oosten."

Frank Lindner

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Chefs Michelin Interview
Margo Reuten, Da Vinci Maasbracht: 'Waar blijven de vrouwen?'

Er is geen vrouw binnen onze landsgrenzen zoals Margo Reuten. Zeer zeker niet op culinair vlak. De drive en de passie die deze sterrenchef tentoonspreidt is ongeëvenaard. Met twee Michelinsterren op zak en talloze awards op het cv - de meest recente is die van 'Woman of the Year' van Relais & Châ...

Personalia Chefs
Patrick Kessler nieuwe chef-kok De Kersentuin in Amsterdam

Signature Chef Stefan van Sprang van Restaurant De Kersentuin in Amsterdam heeft Patrick Kessler gepresenteerd als de nieuwe chef-kok. Patrick Kessler werkte al sinds 2016 bij De Kersentuin, en het restaurant is voor hem bekend terrein: "Ik wil vooral op dezelfde voet door blijven gaan en ge...

Events Chefs
Chefkok Bas Oonk van Restaurant Basaal uit Den Haag gastchef in Gibraltar

Chefkoks uit Gibraltar, Nederland, Zweden en Groot-Brittannië sloegen de handen ineen en kookten samen op woensdag 18 oktober in The Wessex Lounge in Gibraltar. Het evenement werd gehost door Vicky Garcia-Bishop, één van de toonaangevende chefs, (kookwedstrijd kampioen) van Gibral...

Achtergronden
Iens komt met eigen festival

IENS introduceert het eerste IENS Festival. Een unieke online campagne, waarbij restaurants bezoekers voordelig laten kennismaken met hun keuken en gastvrijheid. Van 26 oktober tot en met 30 november geven honderden restaurants in heel Nederland 50 procent korting op de gehele rekening aan gasten di...

Regelgeving
AirDnD weizigd naam op last van Airbnb

Het Nederlandse platform voor huiskamerrestaurant, AirDnD, heeft zijn naam veranderd in ShareDnD. De naamswijziging was nodig, omdat Airbnb dreigde met juridische stappen tegen de website. "We hebben besloten onze naam te veranderen, omdat wij als startende onderneming niet de financiël...

Vlees cijfers
Vleesverbruik niet verder gedaald

De daling in vleesverbruik heeft zich in 2016 niet doorgezet. Dat blijkt uit onderzoek van Wageningen Economic Research in opdracht van Wakker Dier. In 2016 verbruikte de Nederlander met ruim 76 kilo vrijwel evenveel vlees als in het jaar ervoor. Wakker Dier is bezorgd: “De huidige vleesconsum...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: