Verovert Koreaans eten Nederlandse keuken?

7 augustus 2015 |
Verovert Koreaans eten Nederlandse keuken?<

De Koreaanse chef Edward Kwon wil Koreaans eten wereldwijd bekender maken, zegt hij tegen "CNN":http://edition.cnn.com/2015/08/07/travel/chef-edward-kwons-culinary-journey/index.html?hpt=travel_hp_herobox. Hij ziet zichzelf als een ambassadeur voor zijn vaderlandse keuken. Hij wil laten zien dat Koreaans eten meer is dan alleen een barbecue.

Foto: Koreaanse chef Edward Kwon. Bron: CNN

Herinnering aan eten
Kwon vertelt dat steeds meer mensen geïnteresseerd zijn in Korea, maar dan vooral in de muziek. De meeste mensen weten niet zoveel af van de keuken van het land. Volgens Kwon is dat jammer, want juist de herinnering aan eten blijft. Kwon - die internationaal bekend is door zijn kookprogramma's en boeken - vindt dat hij moet dienen als verbinding tussen de mensen en het Koreaanse eten.


Kwon's versie van kimchi mandu (dumplings). Bron: CNN

Zelfs Russen eten Koreaans
Kwon probeert steeds meer landen Koreaans te laten eten. Zo is hij eigenaar van het restaurant Elements in Moskou en komt er binnenkort een nieuw restaurant in St. Petersburg waar hij Koreaans eten (in het Koreaans 'hansik' genoemd) serveert.

Gerecht met 50 ingrediënten
Een typisch Koreaans gerecht is ugeoji haejangguk; een soep met ossenbloed en gedroogde bladeren van de Napa-kool.


Kwon's moderne interpretatie van bibimbap. Bron: CNN

Een ander gerecht is bibimbap. In dit gerecht zitten 50 verschillende ingrediënten, waaronder rijst, ei en gesneden vlees. De chef hecht veel waarde aan een moderne presentatie, wat te zien is aan zijn interpretaties van het traditionele bibimbap.


Bibimbap met rijst, kip, spinazie en taugé. Bron: CNN

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Awards
Nederlandse biersommeliers in top 50 op het WK Biersommelier

Op het WK voor biersommeliers in Rimini (IT) zijn de drie deelnemers van het Nederlandse team alle drie in de top 50 geëindigd. Nog niet eerder deed er een Nederlands team mee met de prestigieuze competitie. Het WK wordt elke twee jaar gehouden. Dit jaar ging de winst voor het eerst naar een vr...

Chefs
Tweesterrenchef Syrco Bakker kookt de sterren van de hemel bij Restaurant Hemingway

De chef van tweesterren restaurant Pure C te Cadzand-Bad Syrco Bakker was vrijdag 11 oktober te gast bij Restaurant Hemingway in Bergen op Zoom als eerste gastchef. Samen met chef-kok Torben Bouterse (restaurant Hemingway) heeft hij de sterren van de hemel gekookt door signatuur gerechten van beide ...

Bier Interview Longread
Bierkenner Thomas Wijns over tapverlies en speciaalbieren

Welk bier heb je op de tap? Natuurlijk het ‘gewone’ pils, want dat is de nummer één en lekker doordrinkbaar, maar steeds vaker zien we dat cafés het aantal tapkranen uitbreiden om aan de vraag naar andere bieren te kunnen voldoen en ook restaurants hebben een steeds ...

Interieur
The Streetfood Club in Utrecht is meer dan magie

Een complete ondernemer beheerst alle facetten van z’n zaak. Het is de filosofie van Wes Schreutlekamp (rechts op de foto) en Joost Bergsteijn. Van pannenkoekenbakker en cocktailshaker tot sommelier in de topgastronomie. Alle facetten werden ‘uitgespeeld’ en smelten samen in The St...

Awards Wijn
Beste prestatie Nederlandse kampioenen blindproeven op WK

Tijdens het Wereldkampioenschap blindproeven op 12 oktober 2019 in Château de Chambord te Frankrijk zijn de Nederlandse kampioenen op een eervolle 9e plaats geëindigd, hoger dan ooit tevoren. Wereldkampioen werd Frankrijk, gevolgd door China en Taiwan. Nederlandse kampioenen Eind me...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: