Verovert Koreaans eten Nederlandse keuken?

7 augustus 2015 |
Verovert Koreaans eten Nederlandse keuken?<

De Koreaanse chef Edward Kwon wil Koreaans eten wereldwijd bekender maken, zegt hij tegen "CNN":http://edition.cnn.com/2015/08/07/travel/chef-edward-kwons-culinary-journey/index.html?hpt=travel_hp_herobox. Hij ziet zichzelf als een ambassadeur voor zijn vaderlandse keuken. Hij wil laten zien dat Koreaans eten meer is dan alleen een barbecue.

Foto: Koreaanse chef Edward Kwon. Bron: CNN

Herinnering aan eten
Kwon vertelt dat steeds meer mensen geïnteresseerd zijn in Korea, maar dan vooral in de muziek. De meeste mensen weten niet zoveel af van de keuken van het land. Volgens Kwon is dat jammer, want juist de herinnering aan eten blijft. Kwon - die internationaal bekend is door zijn kookprogramma's en boeken - vindt dat hij moet dienen als verbinding tussen de mensen en het Koreaanse eten.


Kwon's versie van kimchi mandu (dumplings). Bron: CNN

Zelfs Russen eten Koreaans
Kwon probeert steeds meer landen Koreaans te laten eten. Zo is hij eigenaar van het restaurant Elements in Moskou en komt er binnenkort een nieuw restaurant in St. Petersburg waar hij Koreaans eten (in het Koreaans 'hansik' genoemd) serveert.

Gerecht met 50 ingrediënten
Een typisch Koreaans gerecht is ugeoji haejangguk; een soep met ossenbloed en gedroogde bladeren van de Napa-kool.


Kwon's moderne interpretatie van bibimbap. Bron: CNN

Een ander gerecht is bibimbap. In dit gerecht zitten 50 verschillende ingrediënten, waaronder rijst, ei en gesneden vlees. De chef hecht veel waarde aan een moderne presentatie, wat te zien is aan zijn interpretaties van het traditionele bibimbap.


Bibimbap met rijst, kip, spinazie en taugé. Bron: CNN

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Fastservice Vega
KFC gaat een week lang 'kiploos' door het leven

Het Kentucky Fried Chicken restaurant aan het Binnenwegplein in Rotterdam verruilt van 9 t/m 15 maart, tijdens de Nationale Week Zonder Vlees, een week lang alle kip op het menu voor vegetarische opties. Dit wereldwijde historische moment voor KFC is tevens het startschot van de landelijke introduct...

Food Achtergronden
Onderzoek: gebruik jij convenience in de keuken?

Graag je aandacht voor dit leuke onderzoek, waarvan we de resultaten binnenkort publiceren. We willen graag weten of jij in je zaak convenience - of gemaksproducten (feitelijk zijn ze hetzelfde) gebruikt. De trend is ambachtelijk en lokaal, maar in hoeverre uit zich dat in de praktijk? Is enkel werk...

Drinks Marketing
Wat doe jij met Wereld Whisky dag?

Op vrijdag 27 maart vieren wij met z’n allen ‘Wereld Whisky Dag’. De dag waarop wij onze tulpvormige glazen uit de kast halen, halfvol schenken om vervolgens te proosten met elkaar. Overal op de wereld vinden er evenementen plaats, ook in Nederland dus. Dit evenement kun je zelf or...

Restaurant
Uniek wereldrestaurant met Asian drive-through

Kampen is over elf maanden als eerste in Nederland een wereldrestaurant met Asian drive-through rijker. De heipalen gaan deze weken de grond in. De bouw van het unieke restaurant bij Kampen Zuid wordt gerealiseerd door Weever Bouw uit Kampen als hoofdaannemer. Bo Qiu, de eigenaar van onder andere wo...

Restaurant Brooks: seizoensproducten van Hollandse bodem

Vanaf maart heeft de menukaart van restaurant Brooks in Amsterdam-Zuid een geheel nieuw culinair concept. Executive chef Ruud Wirken stelde een nieuwe kaart samen vol heerlijkheden om samen te delen. Een menu van wereldse gerechten, bereid met de lekkerste seizoensproducten, het liefst van Hollandse...

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ned...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: