Verovert Koreaans eten Nederlandse keuken?

7 augustus 2015
Verovert Koreaans eten Nederlandse keuken?

De Koreaanse chef Edward Kwon wil "Koreaans":http://www.derestaurantkrant.nl/?q=korea&x=zoeken eten wereldwijd bekender maken, zegt hij tegen "CNN":http://edition.cnn.com/2015/08/07/travel/chef-edward-kwons-culinary-journey/index.html?hpt=travel_hp_herobox. Hij ziet zichzelf als een ambassadeur voor zijn
vaderlandse keuken. Hij wil laten zien dat Koreaans eten meer is dan alleen een barbecue.

~Foto: Koreaanse chef Edward Kwon. Bron: CNN~

*Herinnering aan eten*
Kwon vertelt dat steeds meer mensen geïnteresseerd zijn in Korea, maar dan vooral in de muziek. De meeste mensen weten niet zoveel af van de keuken van het land. Volgens Kwon is dat jammer, want juist de herinnering aan eten blijft. Kwon - die internationaal bekend is door zijn kookprogramma's en boeken - vindt dat hij moet dienen als verbinding tussen de mensen en het Koreaanse eten.


~Kwon's versie van kimchi mandu (dumplings). Bron: CNN~

*Zelfs Russen eten Koreaans*
Kwon probeert steeds meer landen Koreaans te laten eten. Zo is hij eigenaar van het restaurant Elements in Moskou en komt er binnenkort een nieuw restaurant in St. Petersburg waar hij Koreaans eten (in het Koreaans 'hansik' genoemd) serveert.

*Gerecht met 50 ingrediënten*
Een typisch Koreaans gerecht is ugeoji haejangguk; een soep met ossenbloed en gedroogde bladeren van de Napa-kool.


~Kwon's moderne interpretatie van bibimbap. Bron: CNN~

Een ander gerecht is bibimbap. In dit gerecht zitten 50 verschillende ingrediënten, waaronder rijst, ei en gesneden vlees. De chef hecht veel waarde aan een moderne presentatie, wat te zien is aan zijn interpretaties van het traditionele bibimbap.


~Bibimbap met rijst, kip, spinazie en taugé. Bron: CNN~

Overig nieuws