Verleidelijke lokroep van culinaire hotspot The Siren leidt naar het Rokin

Auteur: redactie
Opening 5 maart 2024
Verleidelijke lokroep van culinaire hotspot The Siren leidt naar het Rokin

Komend voorjaar ontkomt niemand aan de verleidelijke lokroep van The Siren. Eind april, begin mei wordt in een dubbel, statig grachtenpand aan de gloednieuwe boulevard van het Rokin The Siren gelanceerd. Deze nieuwe culinaire hotspot in Amsterdam komt uit de koker van het team achter Secret Garden en is een restaurant, bar en ontmoetingsplek waar je kunt genieten van het beste dat de Zuid-Europese Mediterrane keuken te bieden heeft.

The Siren laat gasten kennismaken met de uitbundige weelde, extravagantie en uitmuntende cuisine die het Mediterrane gebied rijk is. Een verleidelijk aanbod van gerechten uit Spanje, Frankrijk, Italië en Griekenland wordt geserveerd binnen een volstrekt uniek concept waar service, ambiance en kwaliteit voorop staan. The Siren is een concept van Roy en Mike Poppes en Michiel Dekker, die eerder al met Secret Garden veel impact hebben gemaakt in de hoofdstad. In een dynamische, grootse ruimte met open verdiepingen wordt gegeten, gedronken, genoten en geflirt met het leven. “We creëren een ruimte die gasten meeneemt naar een wereld van magische verleiding”, zo stelt Mike Poppes. “Met The Siren als symbool nodigen wij onze gasten uit om te genieten van de beste gerechten en cocktails, omringd door een weelderig design en bruisende energie.”

In de grote ruimte met open vloeren lopen een restaurant met 160 zitplaatsen, een lounge met 60 zitplaatsen plus cocktailbar en een exclusief privé-eetgedeelte voor maximaal 22 gasten naadloos in elkaar over. De schoonheid en diversiteit van het Middellandse Zeegebied zijn door Architect Will Erens van Too Many Agencies weerspiegeld in het interieur, waarin marmeren en koperen accenten voor een caleidoscopisch effect zorgen dat geïnspireerd is op lichtstralen onder water. Vanuit grote hoogte aanschouwt The Siren, een beeld van een beeldschone sirene, de gebeurtenissen die zich ontvouwen. Will Erens: “Het resultaat is een werkelijk unieke dinerervaring die gasten meeneemt naar een wereld van ongeëvenaarde schoonheid en luxe, waarin elke hoek van de ruimte elegantie en verfijning uitstraalt.”

Het culinaire aanbod in The Siren is even voortreffelijk als divers. Van huisgemaakte pasta's en broden tot verse zeevruchten en vleeswaren, elk gerecht wordt met precisie en passie bereid door executive chef Lein Schoe en head chef Michael Mulas, beiden bekend om hun expertise in de mediterrane keuken. Als aanvulling op de uitzonderlijke kaart is er een zorgvuldig samengesteld wijn- en cocktailmenu, met exclusieve selecties die de rijke smaken van het Middellandse Zeegebied vieren. De champagnekar met de meest feestelijke flessen is altijd in de buurt. Met slechts één druk op de champagne-knop, waar elke tafel van is voorzien, komt de champagnekar direct aan je tafel. Daarnaast biedt The Siren een open keukenconcept, waar gasten niet alleen van heerlijke gerechten kunnen genieten, maar ook de mogelijkheid hebben om aan de keuken te zitten en de culinaire magie van dichtbij te ervaren. Daarbij kan je genieten van een exclusief cocktailaanbod dat je meeneemt langs zonovergoten kusten.

Geleid door een team van veteranen uit de sector, waaronder general manager Jules Bouillon, is The Siren klaar om een must-visit bestemming te worden. Of je nu geniet van een ontspannen lunch met oesters en rauwe vis of de hele nacht danst op de klanken van livemuziek en dj's; niemand kan de lokroep van The Siren weerstaan.

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws