Veiling eerste Oosterscheldekreeft 2017

15 maart 2017 | Thijs Jacobs

Het seizoen van de Oosterscheldekreeft is weer in aantocht. Traditioneel start het seizoen met de veiling van de eerste Oosterscheldekreeft voor het goede doel. Oud-voetballer en international Sjaak Troost is de veilingmeester van dienst. Zijn doel is een zo'n hoog mogelijk bedrag bijeen te brengen voor de Dirk Kuyt Foundation, waarvoor hij werkzaam is.

De veiling vindt plaats op donderdag 30 maart a.s. in het Zeeuwse Colijnsplaat, in aanwezigheid van kreeftenhandelaren, restaurateurs, de top van het regionale bedrijfsleven en de lokale overheid. Voorafgaand aan de veiling overhandigt de ere-gast van de Stichting Promotie Oosterscheldekreeft de eerste kreeft - die 's ochtends is binnengehaald door kreeftenvisser Gerrie van den Hoek - aan Sjaak Troost.

De Oosterscheldekreeft is een echt seizoensproduct, het kent een beperkte periode van vangen, aanvoeren en verhandelen. De periode is van 1 april tot 15 juli. De eerste kreeft wordt door Sjaak Troost volgens de Amerikaanse methode geveild. Alle biedingen komen ten goede aan de Dirk Kuyt Foundation die sportplezier voor mensen met een beperking mogelijk maakt.

In 2016 bracht de eerste kreeft 25.000 euro op.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Chefs Michelin Interview
Margo Reuten, Da Vinci Maasbracht: 'Waar blijven de vrouwen?'

Er is geen vrouw binnen onze landsgrenzen zoals Margo Reuten. Zeer zeker niet op culinair vlak. De drive en de passie die deze sterrenchef tentoonspreidt is ongeëvenaard. Met twee Michelinsterren op zak en talloze awards op het cv - de meest recente is die van 'Woman of the Year' van Relais & Châ...

Personalia Chefs
Patrick Kessler nieuwe chef-kok De Kersentuin in Amsterdam

Signature Chef Stefan van Sprang van Restaurant De Kersentuin in Amsterdam heeft Patrick Kessler gepresenteerd als de nieuwe chef-kok. Patrick Kessler werkte al sinds 2016 bij De Kersentuin, en het restaurant is voor hem bekend terrein: "Ik wil vooral op dezelfde voet door blijven gaan en ge...

Events Chefs
Chefkok Bas Oonk van Restaurant Basaal uit Den Haag gastchef in Gibraltar

Chefkoks uit Gibraltar, Nederland, Zweden en Groot-Brittannië sloegen de handen ineen en kookten samen op woensdag 18 oktober in The Wessex Lounge in Gibraltar. Het evenement werd gehost door Vicky Garcia-Bishop, één van de toonaangevende chefs, (kookwedstrijd kampioen) van Gibral...

Achtergronden
Iens komt met eigen festival

IENS introduceert het eerste IENS Festival. Een unieke online campagne, waarbij restaurants bezoekers voordelig laten kennismaken met hun keuken en gastvrijheid. Van 26 oktober tot en met 30 november geven honderden restaurants in heel Nederland 50 procent korting op de gehele rekening aan gasten di...

Regelgeving
AirDnD weizigd naam op last van Airbnb

Het Nederlandse platform voor huiskamerrestaurant, AirDnD, heeft zijn naam veranderd in ShareDnD. De naamswijziging was nodig, omdat Airbnb dreigde met juridische stappen tegen de website. "We hebben besloten onze naam te veranderen, omdat wij als startende onderneming niet de financiël...

Vlees cijfers
Vleesverbruik niet verder gedaald

De daling in vleesverbruik heeft zich in 2016 niet doorgezet. Dat blijkt uit onderzoek van Wageningen Economic Research in opdracht van Wakker Dier. In 2016 verbruikte de Nederlander met ruim 76 kilo vrijwel evenveel vlees als in het jaar ervoor. Wakker Dier is bezorgd: “De huidige vleesconsum...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: