Veiling eerste Oosterscheldekreeft 2017

15 maart 2017 | Thijs Jacobs

Het seizoen van de Oosterscheldekreeft is weer in aantocht. Traditioneel start het seizoen met de veiling van de eerste Oosterscheldekreeft voor het goede doel. Oud-voetballer en international Sjaak Troost is de veilingmeester van dienst. Zijn doel is een zo'n hoog mogelijk bedrag bijeen te brengen voor de Dirk Kuyt Foundation, waarvoor hij werkzaam is.

De veiling vindt plaats op donderdag 30 maart a.s. in het Zeeuwse Colijnsplaat, in aanwezigheid van kreeftenhandelaren, restaurateurs, de top van het regionale bedrijfsleven en de lokale overheid. Voorafgaand aan de veiling overhandigt de ere-gast van de Stichting Promotie Oosterscheldekreeft de eerste kreeft - die 's ochtends is binnengehaald door kreeftenvisser Gerrie van den Hoek - aan Sjaak Troost.

De Oosterscheldekreeft is een echt seizoensproduct, het kent een beperkte periode van vangen, aanvoeren en verhandelen. De periode is van 1 april tot 15 juli. De eerste kreeft wordt door Sjaak Troost volgens de Amerikaanse methode geveild. Alle biedingen komen ten goede aan de Dirk Kuyt Foundation die sportplezier voor mensen met een beperking mogelijk maakt.

In 2016 bracht de eerste kreeft 25.000 euro op.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Awards
Nederlandse biersommeliers in top 50 op het WK Biersommelier

Op het WK voor biersommeliers in Rimini (IT) zijn de drie deelnemers van het Nederlandse team alle drie in de top 50 geëindigd. Nog niet eerder deed er een Nederlands team mee met de prestigieuze competitie. Het WK wordt elke twee jaar gehouden. Dit jaar ging de winst voor het eerst naar een vr...

Chefs
Tweesterrenchef Syrco Bakker kookt de sterren van de hemel bij Restaurant Hemingway

De chef van tweesterren restaurant Pure C te Cadzand-Bad Syrco Bakker was vrijdag 11 oktober te gast bij Restaurant Hemingway in Bergen op Zoom als eerste gastchef. Samen met chef-kok Torben Bouterse (restaurant Hemingway) heeft hij de sterren van de hemel gekookt door signatuur gerechten van beide ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: