Veiligheid maaltijdbezorgers moet vergroot worden

6 juni 2019 | Thijs Jacobs

De Nederlandse Vereniging Van Maaltijdbezorgers (NLVVM), Veilig Verkeer Nederland (VVN) en de Vereende streven gezamenlijk naar het verbeteren van de verkeersveiligheid van maaltijdbezorgers. Dat zijn de drie partijen overeengekomen tijdens een speciaal overleg begin dit jaar.

Tijdens het overleg is uitgebreid gediscussieerd over de stappen die gezet dienen te worden om de verkeersveiligheid daadwerkelijk te verbeteren. Dit heeft geleid tot een aantal uitspraken die zijn gebundeld in een Verklaring voor Verkeersveiligheid. Doel van deze verklaring is dat de aangesloten ondernemingen maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen ten aanzien van de verkeersveiligheid van de eigen medewerkers en hier vanuit de eigen onderneming op investeren.

De Verklaring Verkeersveiligheid

De verkeersveiligheid van en door maaltijdbezorgers heeft aan het begin van 2019 veel ter discussie gestaan.  Voor de NLVVM, VVN en de Vereende reden genoeg om de koppen bij elkaar te steken en gezamenlijk te kijken naar een oplossing voor de verkeersproblematiek van maaltijdbezorgers. In de Verklaring voor Verkeersveiligheid wordt o.a. gestreefd naar een goede training voor iedere maaltijdbezorger die met bromfiets/scooter bezorgt.

Daarnaast is in de verklaring opgenomen dat VVN, NLVVM en de Vereende zich inzetten om cijfers over schadefrequentie en gemiddelde schadelast van bezorgbrommers en elektrische bezorgfietsen te verzamelen en te delen ten behoeve van beleidsvorming. Rob Stomphorst, woordvoerder VVN vertelt waarom een dergelijke verklaring belangrijk is: “De ondernemers in de maaltijdbezorging werken met jonge verkeersdeelnemers die m.b.t. verkeersveiligheid tot een van de grootste risicogroep behoren. Het is van belang dat ondernemers daar oog voor hebben en het nodige ondernemen om de veiligheid van hun bezorgers te waarborgen. De samenwerking met de NLVVM helpt om in ieder geval een groot deel van de branche te bereiken.”

Samenwerking NLVVM, VVN en de Vereende

Dat de Nederlandse Vereniging van Maaltijdbezorgers, VVN en de Vereende hun krachten bundelen is een logische stap in de richting van de verbetering van de verkeersveiligheid voor maaltijdbezorgers. VVN en de Vereende lanceerden in 2018 al de ‘Vijf Gouden Gedragsregels voor Maaltijdbezorgers” om schade aangericht door maaltijdbezorgers te beperken. De Nederlandse Vereniging van Maaltijdbezorgers staat volledig achter deze regels. Daarnaast vindt de vereniging verkeersveiligheid zo belangrijk, dat zij kennis en kunde willen delen met VVN en de Vereende om verkeersveiligheid nog beter te waarborgen en ongelukken tot een minimum te beperken.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Column Sico de Moel: Derde date

Rode broek, keurige schoenen, net jasje, ik zette zijn prachtige bloem even in een vaasje. Hij had afgesproken met mijn buurmeisje. Ze woont bij mij aan de overkant van de gracht. Het zou hun derde date worden. Het regende buiten een beetje en de dame liet nog even op zich wachten. "He...

Vega
Nieuw vegetarisch keurmerk voor restaurants

Dinsdag 12 november is het eerste echte vegetarische keurmerk voor restaurants gelanceerd. Het LEKKER VEGA Keurmerk is een initiatief van de Vegetariërsbond en doet met zijn indeling in niveaus recht aan het veelzijdige vega-aanbod in de Nederlandse horeca. Een win-win situatie voor restaurant ...

Achtergronden Culinair
Nedstede verwelkomt nieuwe huurder Restaurant Rust Wat

Nedstede Groep feliciteert Bas Rasker en zijn Axivate Horeca Group met de overname van het Blaricumse restaurant Rust Wat. In dit verband heeft Nedstede met Axivate Horeca Group een nieuwe, twintigjarige huurovereenkomst gesloten. Rasker kocht het beroemde Gooise restaurant van Marc Bon, die met zij...

Opening Den Haag
STAN&CO Den Haag gaat bijna open

Na een rigoureuze verbouwing van een jaar is STAN&CO Den Haag bijna klaar voor de opening. In het pand aan het Buitenhof wordt de laatste hand gelegd aan een bar-restaurant waar gasten gedurende de hele dag en avond terecht kunnen voor ontbijt, lunch, borrel en diner. De nieuwe gevel is voorzien...

Events Advertorial
Ontdek op Europese beurzen nieuwe trends en innovaties voor de horeca

Dit najaar vinden er in Europa uiteenlopende beurzen plaats die afgestemd zijn op de behoeften van de horecasector. Ze reiken inspiratie en ideeën aan voor nieuwe trends en producten en zijn een bezoek meer dan waard. In november vinden de volgende evenementen plaats: België – ...

Culinair
Coperto Restobar in Zwolle is erkend met een Bib Gourmand

Chef-kok Remco Jansen en zijn brigade zijn er dolgelukkig mee: “Al sinds de opening twee jaar geleden hebben we de ambitie om op dit niveau te acteren. We konden niet gelukkiger zijn nu het is gelukt om daadwerkelijk beloond te worden met een Bib.” De nieuwe Bib Gourmand restaurantgid...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: