VeggieWorld naar Jaarbeurs

19 januari 2018 | David Bakker

Op 10 en 11 maart komt de grootste internationale veggie beurs van Europa terug naar de Jaarbeurs in Utrecht. ProVeg International gelooft in een plantaardige toekomst en laat bezoekers beleven hoe lekker en leuk plantaardig leven is. VeggieWorld is het jaarlijkse hoogtepunt voor vegetariërs en veganisten. Het event is echter het meest inspirerend voor vleeseters. De stands met dikke hamburgers, pizzabroodjes en gyros zijn op VeggieWorld niet te missen. Alleen zijn ze naast 100% lekker ook 100% plantaardig.

Ontmoet de Bulgaarse Atanas Skatov, de allereerste vegan ter wereld die de Himalaya beklom. Of bezoek de lezing van Dr. Nandita Shah. Zij ontving de prestigieuze Nari Shakti Award 2016, de bekendste award voor vrouwen in India, van de Indiase president voor haar pionierswerk op gebied van gezondheid en voeding. Voor deze editie pakt VeggieWorld heel het weekend uit met een vol programma met internationale influencers uit de sport-, bloggers- en gezondheidswereld.

Ook vegan celebrities van eigen bodem geven heel het weekend presentaties en kookdemo’s. Zo lanceert vegan boegbeeld Lisette Kreischer tijdens de beurs haar nieuwste boek Plant Pharmacy. Isabel Boerdam van De Hippe Vegetariër sluit er de Nationale Week Zonder Vlees af en Pablo Moleman van ProVeg Nederland presenteert de vegan hoogtepunten van het afgelopen jaar.


Meer dan alleen eten

VeggieWorld staat vooral bekend om het overweldigende aanbod van vegan food. De beurs is echter meer dan eten alleen. Ook exclusieve non-food producten stellen zich voor. Zo pas je er modieuze schoenen zonder leer, experimenteer je er met dierproefvrije make-up en heb je een ruime keuze aan moderne vegan kleding. Er zijn zelfs gratis yoga-sessies.

De toekomst is plantaardig

“VeggieWorld bereikte in 2017 met ruim 7600 bezoekers een recordaantal bezoekers. Het grootste deel van de bezoekers eet in het dagelijks leven niet veganistisch, maar staat wel open om te minderen met dierlijke producten. We verwachten dit jaar dat record te verbreken,” vertelt Veerle Vrindts, directeur van ProVeg Nederland en organisator van VeggieWorld Utrecht. ProVeg International streeft naar een wereld waarin iedereen kan kiezen voor lekker en gezond eten dat goed is voor mens, dier en milieu. De non-profit organisatie pakt zo niet alleen de milieucrisis aan, maar richt zich ook op gezondheid, dierenwelzijn en eerlijke voedselverdeling. “Ook het culinaire aspect staat centraal”, lacht Vrindts, “want eten moet natuurlijk vooral lekker zijn.”

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Culinair
Foodhallen Rotterdam geopend op Kop van Zuid

Vanaf vandaag valt er weer flink wat te nassen in Rotterdam. Vier jaar na de introductie van de Foodhallen Amsterdam opent een tweedeindoor foodmarket in 010. Geen gevalletje copy-paste, maar een ras-Rotterdammer van een foodhal. Foodhallen Rotterdam betrekt samen met het naastgelegen designhotel Ro...

Uber Eats breidt uit

Waar Foodora sopt in Nederland, pakt Uber Eats juist door. Het bedrijf breidt voor het einde van dit jaar uit naar Groningen en Haarlem en vergroot het bezorggebied in de regio Den Haag door Scheveningen en Voorburg aan de app toe te voegen. Daarnaast kunnen bestaande en nieuwe gebruikers van de app...

Opening
Sidney Schutte en David Baxter openen Café Cliché

Vandaag opent Café Cliché, de gloednieuwe buurtbrasserie van Amsterdam-Oost. Hier kookt chef David Baxter vijf dagen per week voor de buurt en voor wie in de buurt is. Het initiatief en het menu zijn van Sidney Schutte, die net als Baxter carrière maakte in sterrenrestaurants. ...

Economie Food
Foodora stopt in Nederland

Maaltijdbezorger Foodora trekt de stekker uit de Nederlandse markt. Het Duitse moederbedrijf Delivery Hero zette afgelopen maand de Nederlandse tak in de etalage, maar heeft geen koper kunnen vinden. Dat meldt de NOS. Medewerkers van het bedrijf zijn schriftelijk ingelicht en krijgen vrijdag 17 ...

Personeel
Alles over de opbouw van loonkosten

De bezetting in de horeca verandert. Waar vroeger duidelijk een lunchpiek tussen half een en half twee was, komen de gasten tegenwoordig de hele dag over de vloer. Daarom is er een spreiding van personele bezetting nodig, liefst gebaseerd op kennis over de bezetting van je zaak. Technologische hulpm...

Vijf tips om wespen op afstand te houden

Het valt nu nog mee, maar de maand augustus herbergt ieder jaar weer een wespenplaag. Eind juli zijn de wespennesten voltooid en gaan de insecten op zoek naar voedsel, voornamelijk op uw terras, in de keuken of achter de bar. Bloedirritant voor gasten, werknemers en uzelf. Wij hebben een aantal tips...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: