Veggies On Fire, eerste vega-restaurant in Den Haag met EKO-keurmerk

12 september 2018 | Thijs Jacobs

Veggies On Fire krijgt als eerste veganistisch restaurant in Den Haag, en als derde vega restaurant in Nederland het EKO-keurmerk Horeca Goud uitgereikt. Het certificaat geeft aan dat minimaal 80% van de ingrediënten van biologische kwaliteit is. Het certificaat is vandaag overhandigd.

Bij Veggies on Fire zijn Carin en John al meer dan 5 jaar een voortreffelijke gastvrouw en chefkok voor hun gasten. Zij zijn begonnen als vrijwilligers om te koken op festivals en bijeenkomsten van diervrienden en kregen steeds de vraag: waar is jullie restaurant?
Passie in food gecombineerd met opleiding en stages bij goede gevarieerde restaurants levert in combinatie met de goede ingrediënten en producten heerlijke eetervaringen op.

In het restaurant kun je genieten van Puur Plantaardig eten in een rustieke ambiance. De inrichting is passend en duurzaam denken is vanzelfsprekend. Zo is er milieuvriendelijke verf gebruikt op leembasis en de stoelen zijn geverfd met lijnolie. Alles ziet er natuurlijk en fris uit.

Controleerbaar

Om een EKO-keurmerk Horeca Goud te verkrijgen, moet het horecabedrijf minimaal 80% van de levensmiddelen biologisch inkopen. De inkoop gebeurt bij biologisch gecertifieerde leveranciers en door het bijhouden van een goede ingangscontrole en administratie.

Duurzaamheid

Restaurants die het EKO-keurmerk dragen, dienen jaarlijks 2 verbeterdoelstellingen te hebben om verder te ontwikkelen. Veggies on Fire is duurzaam wat betreft inrichting, gebruik schoonmaakmiddelen en disposables en bijvoorbeeld het op tafel zetten van kraanwater. Carin en John zijn echte dierenvrienden en een van hun verbeteracties dit jaar is een bijdrage voor dierenopvang Melief. Tevens investeren zij dit jaar verder in energiebesparing door de aanschaf van een duurzame koeling en door de aanschaf van ledlampen.

EKO-keurmerk Horeca

Om voor het EKO-keurmerk Horeca in aanmerking te komen, moet een bedrijf biologisch inkopen. Dit wordt onafhankelijk gecontroleerd door de Stichting EKO-keurmerk, middels een inspectie ter plaatse, waarbij ook de inkoopadministratie wordt gecontroleerd. Stichting EKO-keurmerk verstrekt ook licenties voor biologische producenten en boerenbedrijven, en voor winkels met minimaal 90% biologische inkoop.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Foodsquare Rotterdam officieel geopend

isteravond opende wethouder Said Kasmi officieel Rotterdam Foodsquare. Het bruisende horecagebied grenst aan de Witte de Withstraat en bestaat uit negen horecagelegenheden met ieder een eigen foodbeleving en charme. In samenwerking met horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam organiseerden de ondernemers e...

Wijn
Eerste diploma’s SVH Vinoloog/Sommelier uitgereikt

Op woensdag 19 september 2018 hebben de eerste geslaagden tijdens de vakbeurs Gastvrij Rotterdam het officiële SVH Vinoloog/Sommelier diploma ontvangen. SVH Vinoloog/Sommelier is als examen ontwikkeld voor de horeca, zodat meer mensen met de wijnkennis van een vinoloog gasten kunnen adviseren o...

Opening Utrecht
De Pizzabakkers Voorstraat opent haar deuren

Komende vrijdag, 21 september, is de feestelijke opening van de tweede vestiging van De Pizzabakkers in Utrecht. De ambachtelijke houtovenpizza’s zijn nu ook te vinden in de Voorstraat. Eigenaren Jean-Marc en Daniël vertellen je wat meer over wat je kan verwachten. Het begin van een...

Achtergronden Culinair
Sterrenrestaurant Da Vinci Maasbracht viert 25-jarig jubileum met ladieslunch

Restaurant Da Vinci in Maasbracht vierde op 14 september het 25-jarig bestaan met een lunch voor 25 powervrouwen uit de horeca, kunst, cultuur en politiek. Het restaurant van de enige vrouwelijke sterrenchef in Nederland Margo Reuten en Meestergastheer Petro Kools opende de deuren op 16 september 19...

Koen Bakker geïnaugureerd tot eerste SVH Meesterhorecaondernemer

Op maandag 17 september is Koen Bakker, eigenaar van Het Hooihuis in Roosendaal, geïnaugureerd tot eerste SVH Meesterhorecaondernemer. Onder grote belangstelling van familie, vrienden, medewerkers en de pers, is de officiële uitslag van de Meesterproef vastgesteld en ontving Koen het Meest...

Events Marketing
Tip: Formule 1 kijken in jouw horecazaak

De Formule 1 is in Nederland ongekend populair, mede door de geweldige prestaties van Max Verstappen. Ook in jouw horecazaak kun je profiteren van dit succes door de races uit te zenden. Maak er een Formule 1-ochtend of -avond van en verzin een speciale actie, zoals het serveren van oranje bitterbal...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: