Vegetarische Slager wint Smaakvol2012

15 november 2012
Vegetarische Slager wint Smaakvol2012

Ondernemer Paul Bom van De Vegetarische Slager uit Den Haag is de winnaar van Smaakvol2012. Bom maakte een vegetarische, gerookte palingsalade.

*Erkenning van professionals*
Deze salade veroverde op 13 november het hart en de smaakpapillen van de vakjury. Bom ontving dé erkenning van professionals voor het lekkerste product van Nederland, Smaakvol2012, uit handen van chef-kok en presentator van het programma 'Masterchef', Peter Lute.

*Slachtdier overbodig*
Jaap Korteweg, directeur van de Vegetarische slager: "Door de smaak van vlees en vis te hacken, kunnen we voortaan dieren bevrijden uit de voedselketen. Waarom zou je een dier doden als je hetzelfde of iets beters kunt bereiken met plantaardige eiwitten? Vroeger hadden we trekpaarden voor de koets, nu hebben we mechanische paardenkrachten onder de motorkap. Zo gaan we ook via de mechanische weg het slachtdier overbodig maken." Paul Bom ontwikkelde de vegetarische palingsalade samen met een ambachtelijke visroker op Urk, op basis van een op soja gebaseerde structuur van Beeter.

*SmaakvanNL*
De smaakjury bestond uit Peter Lute, Jeroen Thijssen, schrijver en journalist bij Dagblad Trouw en René Bink van Streekselecties. De landelijke wedstrijd SmaakvanNL wordt georganiseerd door Syntens Innovatiecentrum voor ondernemers met de lekkerste productinnovaties van eigen bodem. De negen finalisten kwamen uit heel Nederland en zijn in regionale voorrondes geselecteerd.

~Myrtille Vromans~

Overig nieuws