Vegetarisch wereldrecord op Museumplein

13 juli 2015 |
Vegetarisch wereldrecord op Museumplein<

Vrijdag 10 juli heeft de Vegetariërsbond het wereldrecord Langste Vegetarische Tafel verbeterd. 1900 eters genoten van een
lekkere vegetarische maaltijd en verkleinden tegelijkertijd hun ecologische voetafdruk. Deze recordpoging vond plaats op het Museumplein in Amsterdam. De wereldrecordpoging werd mede mogelijk gemaakt door tientallen vrijwilligers "Met dit wereldrecord zorgden we voor een maximale impact. Na de zware industrie is de voedselindustrie de grootste vervuiler. Dat komt vooral door de productie van vlees. De Langste Vegetarische Tafel heeft daardoor direct effect op je voedselvoetafdruk", aldus Floris de Graad (directeur Vegetariërsbond)

Erik Wildschut
Voor dit mega-banket stonden ruim 20 vrijwilligers onder leiding van chef-kok Erik Wilschut (Vekologisch) drie dagen in de keuken. Onder andere een bijna leegstaand verzorgingstehuis van Evean werd gebruikt om de onder andere honderden kilo’s tomaat, 100 kilo pompoen, 30 kilo ui, 30 kilo paprika, 30 kilo vegetarisch gehakt, 90 kilo gegrilde vegetarische stukjes, 30 liter zonnebloemolie, 3 kilo paprikapoeder en 1900 tortillawraps te verwerken tot een smakelijk geheel. Het menu bestond uit 5 gerechtjes geïnspireerd op de Mexicaanse keuken: een wrap met chili sin carne, guacamole, tomatensalsa, pompoenschotel en gegrilde stukjes.



Voetafdruk
“Veel gasten genoten erg van deze vleesloze maaltijd,” aldus Floris de Graad. Daarnaast lieten veel mensen ook zien dat ze hun voetafdruk verkleinen door op de foto te gaan met een grote groene voet. “Deze grote voet was natuurlijk de voetafdruk van iemand die vlees eet, vergeleken daarmee heet een vegetariër slechts maatje 36”.

Wereldrecord
De Langste Vegetarische Tafel is een initiatief van de Vegetariërsbond om meer mensen te laten ontdekken hoe lekker vegetarisch eten is. Vorig jaar verbeterde de Vegetariërsbond het officieuze wereldrecord met 1750 gasten. Tot 2012 was het record in handen van de Belgische stad Mechelen.

Vegetarische Restaurantweek
Ook na de Langste Vegetarische Tafel gaat de Vegetariërsbond door met het op de kaart zetten van vegetarisch eten. Op 3 en 4 oktober wordt voor de tweede maal de Veggie Fair georganiseerd, aansluitend vindt de Vegetarische Restaurantweek plaats.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Swijnenburg opent twee restaurants

Swijnenburg | meet & celebrate opent deze zomer twee tijdelijke restaurants op bijzondere locaties, die normaal gesproken alleen geopend zijn voor besloten evenementen. Op landgoed Buitenplaats Sparrendaal (Driebergen) opent pop-up restaurant Bentinck haar deuren en bij Kasteel Amerongen (Ame...

Interview Longread Coronacrisis
Utrechtse horecaondernemers: "De run op de horeca blijft uit"

We zijn nu drie dagen onderweg sinds de 'heropening' van de horeca. Tijd om horecaondernemers te bezoeken en te vragen naar de ervaringen met het ondernemen met coronabeperkingen en de verwachting voor de toekomst. In Utrecht bezochten we daarom verschillende horecaondernemers en voelden vooral het ...

Columns
Column Sico de Moel: Mijn eerste dag

'Hi Sico, mijn vrouw is jarig en we willen bij je komen eten. Vijf personen inclusief mijn oude vader. Heb je plek?' Mijn buurman deed de eerste reservering sinds de lockdown. Hoe zat het ook alweer? Maximaal 2 of 4, uit hetzelfde huishouden of hoefde dat toch niet? Tegen het einde va...

KHN
KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers

De algemeen directeur van KHN, Dirk Beljaarts, noemt de demonstratie gisteren op de Dam in Amsterdam een klap in het gezicht voor horecaondernemers. Gisteravond kwamen duizenden mensen op de Dam bijeen om te demonstreren tegen racisme. “Het valt niet te rijmen met het beleid dat de afgelopen m...

Michelin Verbouwen
Beluga Loves You zet verbouwing in: 1 augustus weer open

Afgelopen weken is Beluga Loves You net als zovelen in de weer geweest met het zoeken naar de juiste vertaling van 'het nieuwe normaal'. Servais Tielman: "Wij zijn tot de conclusie gekomen dat we dat onmogelijk kunnen combineren met hoogwaardige gastronomie, een topbeleving en een onged...

Opening Coronacrisis
Liveblog 2: Yessss! Wij gaan weer open!!

Niet alleen in Utrecht hoorde je een zucht van verlichting. Maar ook in en op andere plaatsen in Nederland slaakte de horeca een vreugdekreet(je). We mogen weer. We zijn er klaar voor en nu maar hopen dat de gasten komen. Want ook onder horecaondernemers is er de zorg of gasten niet eerst even de ka...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: