Vegabond opent de eerste ‘plant-based’ deli in Amsterdam West

6 februari 2019 | David Bakker

Op 1 maart aanstaande opent Vegabond haar nieuwe vestiging in Amsterdam Oud-West. De winkel biedt naast een breed aanbod aan plantaardige producten en delicatessen ook een gezellig eetgedeelte waar gasten kunnen genieten van heerlijke gerechten. Deze verse ‘deli- gerechten’ kunnen tevens afgehaald of bezorgd worden.

Toen Vegabond in 2014 haar deuren opende was zij de allereerste plantaardige eetwinkel in Nederland. Al is het vandaag de dag nog maar moeilijk voor te stellen, ‘vegan zijn’ was
destijds niet hip en menigeen stond sceptisch tegenover volledig ‘plant-based’ eten.
Inmiddels is dit drastisch veranderd en hebben er bij Vegabond zelf ook enkele mooie
ontwikkelingen plaatsgevonden. De vestiging aan de Leliegracht vormt nog altijd het hart van Babet Zevenbergen’s ‘plant-based paradise’, maar ondertussen is Vegabond uitgebreid naar een eigen productiekeuken én nu dus ook een tweede vestiging aan de De Clercqstraat in Amsterdam.

Vegabond heeft zich vanaf dag één gefocust op het bieden van een volledige vegan-friendly winkelervaring. In gebruikelijke winkels is het voor de consument noodzakelijk etiketten te controleren om er zeker van te zijn dat alle ingrediënten ‘safe’ zijn. Het unieke aan Vegabond is dat het assortiment puur bestaat uit 100% plantaardige producten. Klanten kunnen hierdoor op een ontspannen en efficiënte manier hun dagelijkse boodschappen doen.

Vegabond Leliegracht staat bekend als een hotspot voor vegan en non-vegan toeristen. Bij de uitbreiding van Vegabond zocht het team naar een manier waarop er iets extra’s toegevoegd kon worden aan het bestaande, succesvolle concept. Door het aanbieden van een meer uitgebreide take-away counter en een bezorgservice richt de nieuwe winkel zich meer specifiek op buurtbewoners die willen genieten van heerlijke, verse ‘plant-based’ gerechten. Liever buitenshuis genieten van een Vegabond maaltijd? Gasten zijn van harte welkom in het gezellige eetgedeelte aan de De Clercqstraat. Ook aan zakelijke klanten is gedacht, zij kunnen gebruik maken van de uitgebreide cateringopties en op kantoor genieten van al het lekkers dat Vegabond te bieden heeft.

De Vegabond keuken heeft alles op alles gezet om mooie gerechten te creëren die doen
snakken naar meer. Verschillende van deze nieuwe gerechten zijn inmiddels uitgebreid
geproefd en beoordeeld in de vestiging aan de Leliegracht, en de reacties waren lovend.
Gasten kunnen straks aan de De Clercqstraat een bord of box vullen met hun eigen gekozen selectie van kleine gerechtjes. Het aanbod zal gedurende het jaar geregeld veranderen, enkele voorbeelden van wat men kan verwachten zijn Koreaanse BBQ-burgers, ‘cole-slaw’ met geroosterde ananas, geroosterde flespompoen met Thaise kruiden en tahini-drizzled zoete aardappel stammetjes. Daarnaast biedt de gebaksvitrine een wisselende selectie van verrukkelijke brownies, cinnamon rolls, vegan cheesecakes, vers gebakken koekjes en uiteraard onze bekende ‘raw cakes’.

“De ‘plant-based’ levensstijl is haar kinderschoenen inmiddels ontgroeid en dit geldt ook voor Vegabond. De visuele presentatie sluit nu naadloos aan bij ons merk en de gerechten die we vanuit onze keuken presenteren. Dit maakt ons trots. Het is waanzinnig om zowel Vegabond als onze community te zien groeien, iedere dag weer.” Storemanager Zipp uit haar enthousiasme over het besluit om het merk opnieuw vorm te geven: “Ons merk past nu beter bij de huidige tijdgeest en oogt stijlvoller. Absoluut de richting die wij willen blijven volgen met Vegabond. Wees voorbereid op een volledig nieuwe ‘plant-based’ winkel en
eetervaring!”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Amsterdam Bezorgen
Welk eten bestellen Amsterdammers online? Check de lijst!

Deze week viert Deliveroo zijn vierde Nederlandse verjaardag. In 2015 werd het maaltijdplatform geïntroduceerd in Nederland en in september van dat jaar startte Deliveroo met het bezorgen van maaltijden in Amsterdam. Het gaf restaurants die geen eigen bezorgservice hadden de mogelijkheid om ...

Hotel Opening
Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum heeft een vernieuwd restaurant

Het is de natuur van Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum om verrassend en uniek te zijn voor al haar gasten. Deze keer was het tijd om het ontbijt- & lunchrestaurant van Woudschoten aan te pakken. Het restaurant heeft een eerlijk & puur restaurantconcept gekregen. Er is gebruik gemaak...

Awards Culinair
Joost Deurloo is Nederlands Kampioen Oestersteken

Afgelopen maandag heeft in Brasserie 'De Vluchthaven' te Bruinisse voor de zevende keer het Premier Nederlands Kampioenschap Oestersteken plaatsgevonden. Van de twaalf aangemelde deelnemers, werd uiteindelijk na verschillende rondes wederom Joost Deurloo voor de derde keer op een rij en vier...

''Met het complete Horeko systeem kunnen we sturen op onze twee grootste kostenposten''

Villa Ruimzicht – een elegant en modern hotel met een restaurant en bar waar iedereen zich thuisvoelt, of je nu in driedelig pak of in je korte broek binnen komt lopen. In de tuin van de villa vertelt chef Bjorn Massop over zijn passie voor lokale producten, zijn drang naar een goed georganise...

Columns
Column Sico de Moel: boer zoekt (kaas)vrouw

"En voor de heer met lactose intolerantie: een kaasplankje met bijzondere Hollandse kazen." Gasten met een serieuze lactose-intolerantie hebben altijd een pilletje bij zich, voor als het misgaat. Die kijken dan ook niet vreemd op als ik hun crème brûlée vervang door een...

Awards Culinair
Dit zijn de 10 beste nieuwe restaurants in Nederland

En de winnaar is... Gisteravond was de bekendmaking van de winnaars van TheFork Restaurants Awards 2019. 31 Nederlandse topchefs nomineerden 31 nieuwe restaurants. Vervolgens was het aan de gast om te stemmen. Wie de trotse winnaars zijn, lees je hieronder: De winnaars van TheFork Restaurants Awa...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: