Van der Valkbedrijven winnen Leiden Culinair

7 juli 2009
Van der Valkbedrijven winnen Leiden Culinair

Leiden Culinair, het jaarlijkse evenement voor restaurants uit Leiden en omgeving, is dit jaar gewonnen door een combinatie van twee Van der Valkbedrijven. Restaurant Het Haagsche Schouw uit Leiden en Restaurant Upstairs uit Voorschoten. Een deskundige jury onder leiding van topkok Paul Fagel vond de totale presentatie van Van der Valk de beste. Het Leidse culinaire evenement, dat van 2 tot 5 juli plaatsvond, lijkt ieder jaar weer aan populariteit te winnen. Dat heeft onder meer te maken met het feit dat de deelnemende bedrijven elkaar steeds weer tot grotere prestaties dwingen.

Waar in vroeger jaren kon worden volstaan met terrastafels en eenvoudige stoelen worden de paviljoens nu volledig ingericht door professionele bedrijven en is net alsof je in de restaurants van de deelnemers zelf zit.

Een belangrijk onderdeel voor de deelnemende restaurants is de rondgang van de jury. De jury bestond dit jaar uit Paul Fagel (Arsenaal), Robert de Gunst (Mondriaan Den Haag) , Willem Buijteweg (oud-bestuurslid) en Bourgondiër Roel van de Berg van ING. Er werd geoordeeld over de ontvangst, bediening, kwaliteit van het eten, presentatie van het restaurant en de prijs-kwaliteit verhouding.

Het is de derde keer achtereen dat Van der valk in de prijzen is gevallen. In 2007 werd de derde plaats behaald, waarna een tweede prijs volgde in 2008. De eerste prijs op dit evenement is de bekroning voor het vele werk dat de laatste jaren is verricht.

De wijze waarop de bedrijven zich hebben gepresenteerd sluit volledig aan bij de upgrading die heeft plaatsgevonden bij Van der Valk. Veel hotels hebben inmiddels de status viersterren plus behaald. Anderen volgen de komende jaren.

Enige smet op de feestvreugde bij de medewerkers van Van der Valk was dat de beker op zaterdagnacht is ontvreemd uit het paviljoen. Eerst werd er nog aan een grap gedacht, maar toen gedurende de zondag de beker niet werd teruggebracht vervloog die hoop. Er is een fles champagne in het vooruitzicht gesteld voor degene die de beker terugbezorgd bij een van de restaurants.

"*Stuur door...*":mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20bericht%20op%20De%20RestaurantKrant.nl&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20nieuwsitem%20op%20De%20RestaurantKrant.nl%0A%0Ahttp://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/van-der-valkbedrijven-winnen-leiden-culinair/

Overig nieuws