Utrecht bestelt het liefste uit de Amerikaanse keuken

15 juni 2018 | Thijs Jacobs

De Amerikaanse keuken is favoriet in Utrecht: de inwoners van de Domstad bestellen massaal hamburgers via de Uber Eats app. Maar ook lokale klassiekers zijn in trek. Zo zijn is het afgelopen jaar veel besteld bij Sfizio Mario. Dit blijkt uit data van Uber Eats, die op zaterdag 16 juni een jaar geleden zijn intrede maakte in Utrecht. Speciaal voor dit 1-jarige jubileum deelt Uber Eats het bestel- en eetgedrag van de Utrechters.

Liefde voor de Amerikaanse keuken, McDonald’s én broodje Mario

Utrecht is een studentenstad met een internationale aantrekkingskracht wat wellicht ook invloed heeft op het bestelgedrag van de inwoners. Zo blijkt uit data dat er veel animo is voor de buitenlandse keuken. De meest bestelde gerechten zijn afkomstig van de Amerikaanse keuken, gevolgd door de Mexicaanse en Hawaiiaanse keuken (poke bowls).

Ook ziet Uber Eats dat McDelivery in trek is bij gebruikers in Utrecht. Sinds de introductie in september vorig jaar zijn er veel Big Macs, voordeelmenu’s en McNuggets besteld. Maar ook lokale restaurants en klassiekers zijn geliefd onder gebruikers van de app. Zo laat data zien dat de verkoper van de Utrechts klassieker broodje Mario, Sfizio Mario, een populair restaurant is.

Dit zijn de 10 populairste restaurants in Utrecht (op alfabetische volgorde):

McDonald’s, Lange Viestraat 3

McDonald’s, Oudegracht 136

Mr. Sushi & Miss Wok, Wittevrouwenstraat 40

Poké Perfect, Korte Jansstraat 17-19

Ritos, Potterstraat 8

Sfizio Mario, Oudegracht 132

Suzi, Kroonstraat 15

Wok & Noodle Bar, Nachtegaalstraat 68

Wok to Go, Mariaplaats 10

Yum Saap, Twijnstraat 40

Dit zijn de 10 meest bestelde gerechten in Utrecht (op alfabetische volgorde):

Big Mac Medium Voordeelmenu

Big Tasty Medium Voordeelmenu

Build Your Own Bowl (Poke Perfect)

Chicken McNuggets 9

Chicken McNuggets 9 Medium Voordeelmenu

Fritessaus

Happy Meal Cheeseburger

Maestro Burger met 100% Angus Beef Medium Voordeelmenu

McChicken Medium Voordeelmenu

Quarter Pounder Medium Voordeelmenu

De gemiddelde bezorgtijd van bestellingen van Uber Eats in Utrecht bedraagt 25 minuten. De inwoners van Utrecht bestellen het meest op zondag tussen 18.00 en 20.00 uur.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Fooi: geen verplichting, wel een blijk van waardering

In Nederland is fooi geen verplichting. In ons land heeft het horecapersoneel immers ‘gewoon’ een salaris, maar de fooi is daarop natuurlijk wel een welkome aanvulling. Voor de horecagast is het vaak moeilijk te bepalen wat een gangbare fooi is. In de basis is een fooi van vijf tot tien ...

Snacks Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint...

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: