Umami opent vandaag in Amsterdam

31 januari 2013 |
Umami opent vandaag in Amsterdam<

De zesde vestiging van het Aziatische restaurant Umami in Amsterdam opent vandaag haar deuren. Chef-kok Han Ji ontwikkelde acht jaar geleden een kookfilosofie. Hij combineer Aziatische smaken met de Franse keuken.

Michelinster
Sinds 2009 voert hij deze door in zijn restaurant HanTing Cuisine. Voor dit restaurant ontving Han Ji onlangs een Michelinster. Met Umami wil hij zijn eigen, unieke manier van koken bereikbaar maken voor een groot publiek. Een nieuwe vestiging in Amsterdam was daarom een logische keuze.

Franse invloeden
Door Franse invloeden toe te voegen aan de Aziatische kookstijl worden gezonde gerechten gecreëerd. Vanwege de trendy omgeving heeft Umami vrijwel niets meer weg van de ‘standaard Chinees’, maar streeft het ernaar om te worden omschreven als ‘Today’s Asian cuisine’. Het nieuwe restaurant in de hoofdstad biedt plaats aan tweehonderd gasten en is na Umami Utrecht de grootste vestiging van het horecaconcept. De zaak heeft twee verdiepingen en meerdere gedeeltes ingericht in verschillende stijlen.

Het concept
Het concept Umami is na de opening in Utrecht, Den Haag, Rotterdam, Vlaardingen en Maastricht een succesformule aan het worden. Amsterdam kon in dit rijtje niet achterblijven. Chef-kok Han Ji en zakenpartner Leon Zheng hebben plannen om nog meerdere vestigingen in Nederland te openen.

Myrtille Vromans

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Opening
Poké Perfect nu ook in Almere geopend

Onlangs is aan de Grote Markt een vestiging geopend van Poké Perfect. In dit restaurant staan gerechten op het menu die zijn geïnspireerd op de Hawaiiaanse keuken met poké bowls als basis. Bij Poké Perfect kunnen klanten terecht voor een snelle, heerlijke en bovendien gezon...

Economie Coronacrisis
Vooral horecaondernemers maken zich zorgen over voortbestaan onderneming

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de ...

Koffie & thee Longread
Koffiekennis: alles over koffievarianten

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. In de horeca is koffie essentieel, net als in B&B en dan zeker bij het ontbijt. Omdat specialty coffees steeds gangbaarder zijn, is het verstandig om eens in deze donkerbruine materie te duiken. Want wat is speci...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Blog
Blog Jeannine Sok: Respect? Ja graag!

De horeca is nu weer een maand open. De medewerkers zijn blij om weer gasten te mogen verwennen en in de watten te leggen, want dat is waar het vak om draait. Maar sommige gasten gaan over grenzen heen, die van de nieuwe wet, van jou en van de gastvrijheid. Respectloos, terwijl je als restaurant zo ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: