Umami opent vandaag in Amsterdam

31 januari 2013 |
Umami opent vandaag in Amsterdam<

De zesde vestiging van het Aziatische restaurant Umami in Amsterdam opent vandaag haar deuren. Chef-kok Han Ji ontwikkelde acht jaar geleden een kookfilosofie. Hij combineer Aziatische smaken met de Franse keuken.

Michelinster
Sinds 2009 voert hij deze door in zijn restaurant HanTing Cuisine. Voor dit restaurant ontving Han Ji onlangs een Michelinster. Met Umami wil hij zijn eigen, unieke manier van koken bereikbaar maken voor een groot publiek. Een nieuwe vestiging in Amsterdam was daarom een logische keuze.

Franse invloeden
Door Franse invloeden toe te voegen aan de Aziatische kookstijl worden gezonde gerechten gecreëerd. Vanwege de trendy omgeving heeft Umami vrijwel niets meer weg van de ‘standaard Chinees’, maar streeft het ernaar om te worden omschreven als ‘Today’s Asian cuisine’. Het nieuwe restaurant in de hoofdstad biedt plaats aan tweehonderd gasten en is na Umami Utrecht de grootste vestiging van het horecaconcept. De zaak heeft twee verdiepingen en meerdere gedeeltes ingericht in verschillende stijlen.

Het concept
Het concept Umami is na de opening in Utrecht, Den Haag, Rotterdam, Vlaardingen en Maastricht een succesformule aan het worden. Amsterdam kon in dit rijtje niet achterblijven. Chef-kok Han Ji en zakenpartner Leon Zheng hebben plannen om nog meerdere vestigingen in Nederland te openen.

Myrtille Vromans

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo help de Sint een handje

Diverse gezinnen werden aangenaam verrast toen de Sint met zijn paard bij hen voor de deur stond. De Sint reed een ronde in het Rotterdamse Kralingen om een heerlijke maaltijd bij verschillende adressen langs te brengen met hulp van de Deliveroo-bezorgers. Handig als je te paard bent en je handen vr...

Columns Interview Longread
Horeca-etiquette: restaurantgasten willen privacy

De horeca is zoveel meer dan wat er uit de keuken komt. De aankleding van je zaak en bovenal de kwaliteit van de service zijn bepalend voor het gevoel dat jouw gast aan het bezoek aan je zaak overhoudt. Natuurlijk moet de setting goed zijn, mensen voelen zich ongemakkelijk als er minder dan vijft...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Internationaal Michelin
De Michelin Gids, TripAdvisor en TheFork lanceren een internationale strategische partnership 

De Michelin Gids heeft zijn krachten gebundeld met TripAdvisor en TheFork. Zij verbreden hiermee het aanbod voor gasten om een ideale dinerervaring te vinden, evenals een verbeterde toegang tot een bredere keuze aan hoogwaardige restaurants over de hele wereld. Michelin en TripAdvisor, met docht...

Awards Events Culinair
Gault&Millau 2020: Soenil Bahadoer beste chef, nog 16 winnaars

Soenil Bahadoer van De Lindehof in Nuenen is door Gault&Millau uitgeroepen tot Chef van het Jaar. Dit gebeurde tijdens de presentatie van de culiniare gids vanmiddag in Amsterdam. "Wat chef Soenil Bahadoer zo bijzonder maakt, is niet in een paar woorden te vatten, maar des te beter te ervar...

Economie Achtergronden
Horeca ziet personeelstekort oplopen: 23.000 openstaande vacatures

De omzet van de horeca steeg in het derde kwartaal van 2019 met 0,2 procent ten opzichte van het vorige kwartaal, meldt het CBS. Het volume nam echter met 0,3 procent af. De omzet van logiesverstrekking steeg met 0,1 procent, de omzet van eet- en drinkgelegenheden met 0,2 procent. Omzet logiesver...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: