Umami opent vandaag in Amsterdam

31 januari 2013
Umami opent vandaag in Amsterdam

De zesde vestiging van het Aziatische restaurant Umami in Amsterdam opent vandaag haar deuren. Chef-kok Han Ji ontwikkelde acht jaar geleden een kookfilosofie. Hij combineer Aziatische smaken met de Franse keuken.

*Michelinster*
Sinds 2009 voert hij deze door in zijn restaurant HanTing Cuisine. Voor dit restaurant ontving Han Ji onlangs een Michelinster. Met Umami wil hij zijn eigen, unieke manier van koken bereikbaar maken voor een groot publiek. Een nieuwe vestiging in Amsterdam was daarom een logische keuze.

*Franse invloeden*
Door Franse invloeden toe te voegen aan de Aziatische kookstijl worden gezonde gerechten gecreëerd. Vanwege de trendy omgeving heeft Umami vrijwel niets meer weg van de ‘standaard Chinees’, maar streeft het ernaar om te worden omschreven als ‘Today’s Asian cuisine’. Het nieuwe restaurant in de hoofdstad biedt plaats aan tweehonderd gasten en is na Umami Utrecht de grootste vestiging van het horecaconcept. De zaak heeft twee verdiepingen en meerdere gedeeltes ingericht in verschillende stijlen.

*Het concept*
Het concept Umami is na de opening in Utrecht, Den Haag, Rotterdam, Vlaardingen en Maastricht een succesformule aan het worden. Amsterdam kon in dit rijtje niet achterblijven. Chef-kok Han Ji en zakenpartner Leon Zheng hebben plannen om nog meerdere vestigingen in Nederland te openen.

~Myrtille Vromans~

Overig nieuws