Uber Eats breidt uit

16 augustus 2018 | David Bakker
Uber Eats breidt uit<

Waar Foodora sopt in Nederland, pakt Uber Eats juist door. Het bedrijf breidt voor het einde van dit jaar uit naar Groningen en Haarlem en vergroot het bezorggebied in de regio Den Haag door Scheveningen en Voorburg aan de app toe te voegen. Daarnaast kunnen bestaande en nieuwe gebruikers van de app vanaf vandaag hun maaltijden met iDEAL afrekenen.

Uber data laten zien dat er rondom Den Haag, in Haarlem en Groningen veel interesse is in de on-demand maaltijdservice; reden voor Uber Eats om binnen de regio verder uit te breiden en om voor het eerst buiten de Randstad te treden. In het afgelopen jaar werd de app in totaal meer dan 10.000 keer geopend in deze gebieden om te checken of de service al beschikbaar was.

Meer betaalmogelijkheden 

Met het toevoegen van iDEAL aan de betaalmogelijkheden wordt de app bovendien ook toegankelijk voor gebruikers in bestaande bezorggebieden die niet over een PayPal account of creditcard beschikken. De update van de Uber Eats app met iDEAL wordt vanaf vandaag gefaseerd aangeboden en zal uiterlijk eind volgende week voor alle gebruikers in Nederland beschikbaar zijn.

“Onze gegevens laten zien dat mensen in Groningen en Haarlem al met grote regelmaat de app openen om te kijken of zij een maaltijd kunnen laten bezorgen. Om die reden gaan we dit jaar verder uitbreiden en onze eerste stappen buiten de Randstad zetten. Daarnaast is de app door de toevoeging van iDEAL nu ook beschikbaar voor iedereen zonder creditcard of PayPal account,” aldus een woordvoerster van Uber.

Uber Eats is in Nederland al beschikbaar in Amsterdam, Amstelveen, Den Haag, Rotterdam en Utrecht. Met de app bestellen gebruikers eenvoudig maaltijden tussen 11.00 uur ‘s ochtends en 23.00 uur ‘s avonds. Uber Eats is wereldwijd beschikbaar in meer dan 200 steden. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Opening
Poké Perfect nu ook in Almere geopend

Onlangs is aan de Grote Markt een vestiging geopend van Poké Perfect. In dit restaurant staan gerechten op het menu die zijn geïnspireerd op de Hawaiiaanse keuken met poké bowls als basis. Bij Poké Perfect kunnen klanten terecht voor een snelle, heerlijke en bovendien gezon...

Economie Coronacrisis
Vooral horecaondernemers maken zich zorgen over voortbestaan onderneming

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de ...

Koffie & thee Longread
Koffiekennis: alles over koffievarianten

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. In de horeca is koffie essentieel, net als in B&B en dan zeker bij het ontbijt. Omdat specialty coffees steeds gangbaarder zijn, is het verstandig om eens in deze donkerbruine materie te duiken. Want wat is speci...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Blog
Blog Jeannine Sok: Respect? Ja graag!

De horeca is nu weer een maand open. De medewerkers zijn blij om weer gasten te mogen verwennen en in de watten te leggen, want dat is waar het vak om draait. Maar sommige gasten gaan over grenzen heen, die van de nieuwe wet, van jou en van de gastvrijheid. Respectloos, terwijl je als restaurant zo ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: