​Tweede horeca-editie Nationale Mosselweek

21 juli 2016 | Linda Groothuijse

Van 3 tot en met 11 september 2016 vindt voor de tweede keer de restaurant-editie van de Nationale Mosselweek plaats. Na het grote succes van vorig jaar, waaraan 300 restaurants deelnamen, is besloten dit jaar weer een mosselweek te organiseren. Deze week staat volledig in het teken van het meest iconische streekproduct van Zeeland: de Zeeuwse mossel. Restaurants bieden een overheerlijk mosselmenu of -gerecht aan voor een aantrekkelijke prijs. Het idee komt van de Zeeuwse mosselsector en is bedoeld Nederland kennis te laten maken met de zilte lekkernij.

Horecaproduct met veel kansen
Mosselen zijn een uniek natuurproduct en bovenal is mosselen eten een beleving. Voor de mosselsector is België sinds jaar en dag de belangrijkste afzetmarkt. Hier zijn de ‘moules frites’ op elke menukaart terug te vinden. Tilly Sintnicolaas van Het Nederlands Mosselbureau: “Net zoals vorig jaar willen we de Zeeuwse mosselen in Nederland meer bekendheid geven. Voor restaurants zien wij nog veel kansen en door middel van een promotiecampagne waarin consumenten worden uitgenodigd bij deelnemende restaurants mosselen te gaan eten tijdens de Nationale Mosselweek, willen wij hen ondersteunen. De week heeft een tweeledig doel: Nederlandse restaurants kunnen laten zien wat ze in huis hebben en voor de mosselsector is het geweldig dat er extra aandacht besteed wordt aan het prachtproduct Zeeuwse mosselen.”

Wie doet mee?
Restaurants die enthousiast zijn en willen deelnemen aan de Nationale Mosselweek kunnen zich aanmelden via mosselweek.nl/horeca. Meedoen is aantrekkelijk: het is kosteloos en horecagelegenheden zijn volledig vrij om te kiezen wat ze op de kaart zetten, dit kan een mooi mosselgerecht zijn maar ook een compleet menu. Alle deelnemende restaurants profiteren van de landelijke promotiecampagne en gratis promotiemateriaal.

Mosselweek.nl
Op mosselweek.nl staat een overzicht met alle deelnemende restaurants. Consumenten kunnen via de website mosselweek.nl reserveren.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Culinair
Lars Albers en Randy Bouwer openen hun eigen restaurant Vigor in Vught

Chef Lars Albers en gastheer-sommelier Randy Bouwer hebben op 1 juli 2020 hun restaurant Vigor in Vught geopend. Vigor zetelt in de 17e-eeuwse rijksmonumentale villa Bleijenburg, die hiervoor volledig is verbouwd. Middelpunt in het 300 m2 grote restaurant is de ronde open keuken, die tegelijkertijd ...

Opening Utrecht
Gloednieuwe horecalocatie De Snip zoekt eigentijds concept

Om de bewoners van het snelst groeiende gebied van Nederland te faciliteren in een goede horeca- en werkomgeving, wordt er een horecaruimte aan het Berlijnplein (Utrecht) eind dit jaar opgeleverd door de Gemeente Utrecht. Vanaf nu kunnen ondernemers met een aantrekkelijk en eigentijds horecaconcept ...

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Economie Coronacrisis
Rabobank: blijvende omzetdaling door coronacrisis

De lagere omzetten voor bijna alle bedrijfssectoren in Nederland gaan nog zeker een jaar aanhouden. Met name in de horeca, industrie, automotive en delen van de retailsector blijft de omzetdaling groot. Dat blijkt uit de analyse van omzetprognoses voor alle sectoren die Rabobank vandaag heeft gepubl...

Columns Starten in de horeca
Column: wat is jouw toekomstperspectief?

Is het in jouw horecabedrijf weer 'business as usual'? Vermoedelijk niet. Ook al ziet de zomer er voor velen niet slecht uit, één derde van de horecaondernemers denkt het niet te redden dit jaar. Het is een tijd waar het neerkomt op uitzonderlijk ondernemerschap, een hele lange...

Opening
Poké Perfect nu ook in Almere geopend

Onlangs is aan de Grote Markt een vestiging geopend van Poké Perfect. In dit restaurant staan gerechten op het menu die zijn geïnspireerd op de Hawaiiaanse keuken met poké bowls als basis. Bij Poké Perfect kunnen klanten terecht voor een snelle, heerlijke en bovendien gezon...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: