Tres: intimate dining in Rotterdam

24 januari 2020 | Thijs Jacobs

Na een carrière in Zeeland, Melbourne en Kopenhagen zijn Emy Koster en Michael van der Kroft terug in de havenstad waar zij horen. In het monumentale Entrepotgebouw op de Kop van Zuid vindt het onafscheidelijke duo een thuis – in een voormalige jazzkelder - voor het kersverse Tres. Een eigenzinnig restaurant met een intieme sfeer waar Nederlandse producten, ambacht en inspirerende smaken de boventoon voeren. Elk gerecht van het 18-gangen tastingmenu vertelt een eigen verhaal en maakt dat je de tijd even vergeet.

Nederlands trots

In de keuken van Tres staat de duurzame bereiding van lokale ingrediënten centraal. Kleinschalige boeren, vissers en ambachtslieden leveren dagelijks producten van hoogwaardige kwaliteit. Daarnaast werkt de chef met ingemaakte groenten zodat bijvoorbeeld asperges ook buiten het seizoen hun weg naar het menu vinden. De huisgemaakte garum en miso’s zijn belangrijke smaakmakers voor de simplistisch opgemaakte gerechtjes met complexe smaken. Moderne en traditionele fermentatietechnieken resulteren op hun beurt in onvergetelijke creaties zoals pindakaas zonder pinda's. Met bereidingsmethoden van over de hele wereld weet Tres een internationale beleving te serveren.

Bijzondere tafelverhalen

Tres zorgt bij ieder bezoek voor een unieke ervaring. Een avond gevuld met emoties en gerechten die je niet eerder proefde. Koster en van der Kroft vertalen hun wereldse belevingen naar pure smaken op het bord en in het glas. Van kippenhuid met gerookte paling tot een marshmallow van duindoorn. Een (non)alcoholisch drankarrangement complementeert het menu en bijzondere tafelverhalen brengen het geheel tot leven.

Een dynamische drie-eenheid

Een druk op de bel bij Vijf Werelddelen nummer 75 opent een wereld waar het personeel je stuk voor stuk meeneemt op culinair avontuur. De lounge met originele stalen constructiebalken, zwarte wandpanelen met grafisch lijnenspel en antieke velours meubels vormen het decor voor ontvangst waar direct de smaakpapillen op scherp gezet worden. De trap leidt naar de kelder met grote open keuken en aangrenzende houten bar met 16 hoge zitplaatsen. De minimalistisch aangeklede ruimte met houten accenten en afgebeitelde bakstenen muur vormen een mysterieus geheel waar de gerechten het middelpunt zijn. Mignardises in de huiskamer lounge vormen het sluitstuk van de avond.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije* (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ne...

Opening Den Haag
Nieuw restaurant opent in Zaal 3 van Het Nationale Theater

Op zaterdag 29 februari opent een nieuw restaurant in het Energiekwartier in Den Haag van de bedenkers van ñ: Restaurant Drie. Restaurant Drie is gelegen in de voormalige kantoren van de Electriciteitsfabriek in het centrum van Den Haag, omringd door een groen terras. Daarnaast dient Restaura...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Veel overtredingen bij maaltijdbezorgers

De Inspectie SZW constateert veel overtredingen door horecabedrijven die eigen bezorgers in dienst hebben. Bij meer dan de helft van de gecontroleerde bedrijven gaat het mis. Het ontbreekt bij deze bedrijven vaak aan kennis over wat wettelijk is toegestaan. Bezorgers krijgen te weinig betaald, werke...

Awards Culinair
Mart Oude Luttikhuis wint kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs

De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020 van Chaîne des Rôtisseurs is gewonnen door Mart Oude Luttikhuis. De pas 20-jarige chef van sterrestaurant De Bloemenbeek in De Lutte plaatst zich hiermee voor de internationale wedstrijd in Parijs later dit jaar. In Leerh...

Events Marketing
Wat doe jij met Nationale Pannenkoekendag?               

Op 20 maart vieren wij met zijn allen de ‘Nationale Pannenkoekendag’. Dit is de dag waarop pannenkoeken maken en het eten ervan centraal staat. Veel basisscholen vieren deze dag doormiddel van het bakken van pannenkoeken voor opa’s, oma’s en ouderinstellingen. Deze basisschol...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: