Tres: intimate dining in Rotterdam

24 januari 2020 | Thijs Jacobs

Na een carrière in Zeeland, Melbourne en Kopenhagen zijn Emy Koster en Michael van der Kroft terug in de havenstad waar zij horen. In het monumentale Entrepotgebouw op de Kop van Zuid vindt het onafscheidelijke duo een thuis – in een voormalige jazzkelder - voor het kersverse Tres. Een eigenzinnig restaurant met een intieme sfeer waar Nederlandse producten, ambacht en inspirerende smaken de boventoon voeren. Elk gerecht van het 18-gangen tastingmenu vertelt een eigen verhaal en maakt dat je de tijd even vergeet.

Nederlands trots

In de keuken van Tres staat de duurzame bereiding van lokale ingrediënten centraal. Kleinschalige boeren, vissers en ambachtslieden leveren dagelijks producten van hoogwaardige kwaliteit. Daarnaast werkt de chef met ingemaakte groenten zodat bijvoorbeeld asperges ook buiten het seizoen hun weg naar het menu vinden. De huisgemaakte garum en miso’s zijn belangrijke smaakmakers voor de simplistisch opgemaakte gerechtjes met complexe smaken. Moderne en traditionele fermentatietechnieken resulteren op hun beurt in onvergetelijke creaties zoals pindakaas zonder pinda's. Met bereidingsmethoden van over de hele wereld weet Tres een internationale beleving te serveren.

Bijzondere tafelverhalen

Tres zorgt bij ieder bezoek voor een unieke ervaring. Een avond gevuld met emoties en gerechten die je niet eerder proefde. Koster en van der Kroft vertalen hun wereldse belevingen naar pure smaken op het bord en in het glas. Van kippenhuid met gerookte paling tot een marshmallow van duindoorn. Een (non)alcoholisch drankarrangement complementeert het menu en bijzondere tafelverhalen brengen het geheel tot leven.

Een dynamische drie-eenheid

Een druk op de bel bij Vijf Werelddelen nummer 75 opent een wereld waar het personeel je stuk voor stuk meeneemt op culinair avontuur. De lounge met originele stalen constructiebalken, zwarte wandpanelen met grafisch lijnenspel en antieke velours meubels vormen het decor voor ontvangst waar direct de smaakpapillen op scherp gezet worden. De trap leidt naar de kelder met grote open keuken en aangrenzende houten bar met 16 hoge zitplaatsen. De minimalistisch aangeklede ruimte met houten accenten en afgebeitelde bakstenen muur vormen een mysterieus geheel waar de gerechten het middelpunt zijn. Mignardises in de huiskamer lounge vormen het sluitstuk van de avond.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Rotterdam
Drive thru op sterrenniveau in Rotterdam

Dat omweggetje wil je er maar al te graag voor maken. De Sterren Drive Thru bij het stadion van voetbalclub Excelsior in Rotterdam, gerund door maar liefst vier sterrenchefs, heet met recht een culinaire verademing. Zo HEERLIJK was een take-away nooit eerder. Fred Mustert van restaurant Fred (2 M ...

Personeel
FNV Horeca: afbouw steunmaatregelen leidt tot vertrek vakkrachten uit horecasector

De gisteren verstuurde Kamerbrief over de aanvullingen op het steun- en herstelpakket, alsmede het persmoment van het Kabinet van gisteravond zorgen voor grote onrust in de horecasector. FNV Horeca vindt het onvoorstelbaar dat het Kabinet gisteravond aangeeft dat er nog te weinig resultaten zijn om ...

Coronacrisis
Horeca blijft zeker nog dicht tot december

Waar iedereen al wel rekening mee hield, is gisterenavond bevestigd door minister De Jonge: de gedeeltelijke lockdown duurt in ieder geval nog tot december en 'wellicht tot in het nieuwe jaar'. Dit houdt in dat de horeca tot december de deuren gesloten moet houden. Er wordt op dit moment nog ...

Wet- en regelgeving KHN Coronacrisis
KHN: Nieuwe steun welkom, maar niet voldoende

Op dinsdag 27 oktober heeft het kabinet een besluit genomen over hoe de aanvullende steunmaatregelen er voor de horeca uit moeten komen te zien. KHN pleit er al weken bij het kabinet en de Tweede Kamer voor om, aanvullend op het huidige noodpakket, met aanvullende steunmaatregelen te komen, waarbij ...

Economie Coronacrisis
Dit zijn de aanvullingen op het derde steunpakket corona

De opleving van het coronavirus en de huidige maatregelen hebben flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen. Zo krijgt de horeca een eenmalige subsidie op aangelegde en nu onbr ...

Awards Culinair
Lekker500 komt uit in aangepaste vorm

Lekker500, de onafhankelijke restaurantgids van Nederland die dit jaar voor de 43ste keer verschijnt, heeft een aangepaste vorm waarin een podium wordt geboden aan de restaurateur. De speciale editie is een gids zonder ranking, als ode aan de helden van de horeca. Alle nog bestaande restaurants u ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: