Tres: intimate dining in Rotterdam

24 januari 2020 | Thijs Jacobs
Tres: intimate dining in Rotterdam

Na een carrière in Zeeland, Melbourne en Kopenhagen zijn Emy Koster en Michael van der Kroft terug in de havenstad waar zij horen. In het monumentale Entrepotgebouw op de Kop van Zuid vindt het onafscheidelijke duo een thuis – in een voormalige jazzkelder - voor het kersverse Tres. Een eigenzinnig restaurant met een intieme sfeer waar Nederlandse producten, ambacht en inspirerende smaken de boventoon voeren. Elk gerecht van het 18-gangen tastingmenu vertelt een eigen verhaal en maakt dat je de tijd even vergeet.

Nederlands trots

In de keuken van Tres staat de duurzame bereiding van lokale ingrediënten centraal. Kleinschalige boeren, vissers en ambachtslieden leveren dagelijks producten van hoogwaardige kwaliteit. Daarnaast werkt de chef met ingemaakte groenten zodat bijvoorbeeld asperges ook buiten het seizoen hun weg naar het menu vinden. De huisgemaakte garum en miso’s zijn belangrijke smaakmakers voor de simplistisch opgemaakte gerechtjes met complexe smaken. Moderne en traditionele fermentatietechnieken resulteren op hun beurt in onvergetelijke creaties zoals pindakaas zonder pinda's. Met bereidingsmethoden van over de hele wereld weet Tres een internationale beleving te serveren.

Bijzondere tafelverhalen

Tres zorgt bij ieder bezoek voor een unieke ervaring. Een avond gevuld met emoties en gerechten die je niet eerder proefde. Koster en van der Kroft vertalen hun wereldse belevingen naar pure smaken op het bord en in het glas. Van kippenhuid met gerookte paling tot een marshmallow van duindoorn. Een (non)alcoholisch drankarrangement complementeert het menu en bijzondere tafelverhalen brengen het geheel tot leven.

Een dynamische drie-eenheid

Een druk op de bel bij Vijf Werelddelen nummer 75 opent een wereld waar het personeel je stuk voor stuk meeneemt op culinair avontuur. De lounge met originele stalen constructiebalken, zwarte wandpanelen met grafisch lijnenspel en antieke velours meubels vormen het decor voor ontvangst waar direct de smaakpapillen op scherp gezet worden. De trap leidt naar de kelder met grote open keuken en aangrenzende houten bar met 16 hoge zitplaatsen. De minimalistisch aangeklede ruimte met houten accenten en afgebeitelde bakstenen muur vormen een mysterieus geheel waar de gerechten het middelpunt zijn. Mignardises in de huiskamer lounge vormen het sluitstuk van de avond.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Corona
Groep horecaondernemers opent 2 maart terrassen

De horeca is het zat. Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen roept collega-ondernemers op om de terrassen aanstaande dinsdag 2 maart te openen. Het besluit van het kabinet om de horeca geen versoepelingen te bieden is voor de actiegroep de reden tot de oproep, meldt Omroep Brabant. De actiegroep, ...

Interview Longread
Corona of niet, dit stel opende deze week hun nieuwe zaak

In Veldhoven pakten Nick en Rebecca Schaminée hun kans. De coronacrisis krijgt het stel niet klein en ze maakten van de nood – ze zagen beiden hun baan verdwijnen bij Hutten Catering – een deugd. De langgekoesterde wens om een eigen zaak te openen werd werkelijkheid. Grand Caf&eac ...

Tweede Kamer wil veilige heropening terrassen

Een meerderheid van de Tweede Kamer vindt dat het kabinet de mogelijkheden moet onderzoeken om de terrassen onder voorwaarden te openen. Dat blijkt uit het debat in de Tweede Kamer dat naar aanleiding van de persconferentie van dinsdag 23 februari werd gehouden. Op die persconferentie van 23 febr ...

Horeca naar de stembus deel 2; PvdA

Op 17 maart gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar die verkiezingen analyseert de redactie van De RestaurantKrant wat de grote politiek partijen voor ondernemend Nederland in hun verkiezingsprogramma hebben staan. Het zijn roerige tijden voor horecaonderneme ...

Achtergronden Corona
HorecaVrij pleit voor nationale vrije dag op heropeningsdag horeca

Heel horecaminnend Nederland kijkt reikhalzend uit naar hét moment dat de horeca zijn deuren weer mag openen. Op die langverwachte dag wil iedereen maar één ding: volop genieten op de terrassen van onze favorieten horecagelegenheden. Nog meer hunkert men naar de sociale conne ...

Wet- en regelgeving Corona
Horeca blijft gesloten, winkels beperkt open

De horeca blijft voorlopig gesloten. Contactberoepen zoals kappers mogen vanaf 3 maart weer klanten ontvangen, mits op afspraak. Ook winkels mogen klanten ontvangen. Winkelen op afspraak wordt mogelijk. Dat maakte premier Mark Rutte zojuist bekend op de persconferentie. De avondklok blijft in elk ge ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: