Tres: intimate dining in Rotterdam

24 januari 2020 | Thijs Jacobs

Na een carrière in Zeeland, Melbourne en Kopenhagen zijn Emy Koster en Michael van der Kroft terug in de havenstad waar zij horen. In het monumentale Entrepotgebouw op de Kop van Zuid vindt het onafscheidelijke duo een thuis – in een voormalige jazzkelder - voor het kersverse Tres. Een eigenzinnig restaurant met een intieme sfeer waar Nederlandse producten, ambacht en inspirerende smaken de boventoon voeren. Elk gerecht van het 18-gangen tastingmenu vertelt een eigen verhaal en maakt dat je de tijd even vergeet.

Nederlands trots

In de keuken van Tres staat de duurzame bereiding van lokale ingrediënten centraal. Kleinschalige boeren, vissers en ambachtslieden leveren dagelijks producten van hoogwaardige kwaliteit. Daarnaast werkt de chef met ingemaakte groenten zodat bijvoorbeeld asperges ook buiten het seizoen hun weg naar het menu vinden. De huisgemaakte garum en miso’s zijn belangrijke smaakmakers voor de simplistisch opgemaakte gerechtjes met complexe smaken. Moderne en traditionele fermentatietechnieken resulteren op hun beurt in onvergetelijke creaties zoals pindakaas zonder pinda's. Met bereidingsmethoden van over de hele wereld weet Tres een internationale beleving te serveren.

Bijzondere tafelverhalen

Tres zorgt bij ieder bezoek voor een unieke ervaring. Een avond gevuld met emoties en gerechten die je niet eerder proefde. Koster en van der Kroft vertalen hun wereldse belevingen naar pure smaken op het bord en in het glas. Van kippenhuid met gerookte paling tot een marshmallow van duindoorn. Een (non)alcoholisch drankarrangement complementeert het menu en bijzondere tafelverhalen brengen het geheel tot leven.

Een dynamische drie-eenheid

Een druk op de bel bij Vijf Werelddelen nummer 75 opent een wereld waar het personeel je stuk voor stuk meeneemt op culinair avontuur. De lounge met originele stalen constructiebalken, zwarte wandpanelen met grafisch lijnenspel en antieke velours meubels vormen het decor voor ontvangst waar direct de smaakpapillen op scherp gezet worden. De trap leidt naar de kelder met grote open keuken en aangrenzende houten bar met 16 hoge zitplaatsen. De minimalistisch aangeklede ruimte met houten accenten en afgebeitelde bakstenen muur vormen een mysterieus geheel waar de gerechten het middelpunt zijn. Mignardises in de huiskamer lounge vormen het sluitstuk van de avond.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Amsterdam Coronacrisis
Sterrenrestaurant Restaurant 212 introduceert luxueuze dinerboxen 

Het Amsterdamse Restaurant 212 brengt fine dining experiences naar mensen thuis met het nieuwe concept ‘212 at home’. Vanaf nu kun je culinair hoogstaande dinerboxen bestellen via de website en laten thuisbezorgen, bereid door de bekende topchefs Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot....

Opening Coronacrisis
Grootste terras van Hoofddorp klaar voor heropening

Het grootste terras van Hoofddorp bij het Novotel Amsterdam Schiphol Airport opent op 1 juni weer haar deuren. General Manager Floris Licht hoopt vooral dat locals het terras vanaf deze dag weer weten te vinden. Novotel Amsterdam Schiphol Airport heeft een prachtig terras, waar tot wel zeventig m...

Opening
Café-Restaurant De Eendracht breidt uit met vestigingen in Blaricum en Hilversum 

Hoewel de meeste horecagelegenheden al blij zijn dat ze per 1 juni überhaupt weer open mogen, pakken de uitbaters van Café - Restaurant De Eendracht deze heropening wel heel rigoureus aan. Zij verwelkomen die dag namelijk twee nieuwe vestigingen in ’t Gooi. Café - Restau...

Economie Coronacrisis
Horeca al in eerste kwartaal zeer zwaar getroffen door de crisis

De horeca is een van de zwaarst getroffen sectoren door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De omzet nam in het eerste kwartaal van 2020 met 14 procent af ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dit was de eerste omzetdaling in 7 jaar tijd. Het volume, de voor...

Bezorgen Vega
Supergewassen, eitwitvervangers en plantaardige melk over tien jaar normaal

Maaltijdplatform Deliveroo deed onderzoek* onder tech-minded Nederlanders van 18 jaar en ouder over de toekomst van voeding gedreven door techniek, zoals supergewassen, kweekvlees, 3D-geprint voedsel en persoonlijke voeding op basis van het eigen DNA. Zij blijken een sterke voorkeur te hebben voor &...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: