Tres: intimate dining in Rotterdam

Auteur: Thijs Jacobs
24 januari 2020
Tres: intimate dining in Rotterdam

Na een carrière in Zeeland, Melbourne en Kopenhagen zijn Emy Koster en Michael van der Kroft terug in de havenstad waar zij horen. In het monumentale Entrepotgebouw op de Kop van Zuid vindt het onafscheidelijke duo een thuis – in een voormalige jazzkelder - voor het kersverse Tres. Een eigenzinnig restaurant met een intieme sfeer waar Nederlandse producten, ambacht en inspirerende smaken de boventoon voeren. Elk gerecht van het 18-gangen tastingmenu vertelt een eigen verhaal en maakt dat je de tijd even vergeet.

Nederlands trots

In de keuken van Tres staat de duurzame bereiding van lokale ingrediënten centraal. Kleinschalige boeren, vissers en ambachtslieden leveren dagelijks producten van hoogwaardige kwaliteit. Daarnaast werkt de chef met ingemaakte groenten zodat bijvoorbeeld asperges ook buiten het seizoen hun weg naar het menu vinden. De huisgemaakte garum en miso’s zijn belangrijke smaakmakers voor de simplistisch opgemaakte gerechtjes met complexe smaken. Moderne en traditionele fermentatietechnieken resulteren op hun beurt in onvergetelijke creaties zoals pindakaas zonder pinda's. Met bereidingsmethoden van over de hele wereld weet Tres een internationale beleving te serveren.

Bijzondere tafelverhalen

Tres zorgt bij ieder bezoek voor een unieke ervaring. Een avond gevuld met emoties en gerechten die je niet eerder proefde. Koster en van der Kroft vertalen hun wereldse belevingen naar pure smaken op het bord en in het glas. Van kippenhuid met gerookte paling tot een marshmallow van duindoorn. Een (non)alcoholisch drankarrangement complementeert het menu en bijzondere tafelverhalen brengen het geheel tot leven.

Een dynamische drie-eenheid

Een druk op de bel bij Vijf Werelddelen nummer 75 opent een wereld waar het personeel je stuk voor stuk meeneemt op culinair avontuur. De lounge met originele stalen constructiebalken, zwarte wandpanelen met grafisch lijnenspel en antieke velours meubels vormen het decor voor ontvangst waar direct de smaakpapillen op scherp gezet worden. De trap leidt naar de kelder met grote open keuken en aangrenzende houten bar met 16 hoge zitplaatsen. De minimalistisch aangeklede ruimte met houten accenten en afgebeitelde bakstenen muur vormen een mysterieus geheel waar de gerechten het middelpunt zijn. Mignardises in de huiskamer lounge vormen het sluitstuk van de avond.

Overig nieuws