Trends 2013: Absurdisme, eigenheid en katten

7 januari 2013 |
Trends 2013: Absurdisme, eigenheid en katten<

Gasten willen in 2013 dichter bij huis zijn. Wat ze thuis niet hebben willen ze graag in horecagelegenheden vinden. Het mag absurder extremer, alsof we ons in Wonderland van Alice bevinden. Of echt heel huiselijk zoals omringd door katten.

HBMEO
2013 wordt een leuk jaar. Een jaar waarin we kijken naar onszelf. Alles wat we doen houden we tegen het licht. Alle zekerheden gooien we overboord en vluchten de natuur en creativiteit in. Dat vertelt Vincent van Dijk van trendbureau HBMEO tijdens een presentatie op de Horecava. Mensen worden graag verrast en geprikkeld.

Lekker spinnen
Een trend die in 2013 gaat groeien is het kattencafé. Je ziet dat mensen steeds meer hun huisdieren met elkaar delen. Het is zelfs ook mogelijk om omringt te zijn met katten in horecagelegenheden. Deze trend is over komen waaien uit Japan, maar moet zich nog nestelen in Nederland. De enige Europese optie bevindt zich in Wenen, genaamd Café Neko (Neko is Japans voor kat.

Absurdisme
Voor de gast kan het niet absurd genoeg. Mensen willen wegvluchten in een droomwereld en verbaasd worden. Volgens Vincent hoeft dat overigens weinig te kosten. Op rommelmarkten kun je met een paar aankopen een groot effect bereiken. Alice in Wonderland is een thema wat mensen graag terug willen zien. Het Andaz Hotel in Amsterdam is met zijn mix-and-match interieur een goed voorbeeld volgens Van Dijk.

Dichtbij huis
Bruine cafés zijn in opkomst. Mensen maken een afweging om thuis café te spelen of in de buurt te blijven. Buurtkroegen worden dus steeds belangrijker. Het gaat om de ervaring waarbij de gast kennismaakt met andere producten die niet te vinden zijn in eigen supermarkt.

Dit is slechts een klein overzicht wat in 2013 volgens HBMEO hotter dan ooit is. Een volledig overzicht is te vinden op de website
Marijn Brok

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie
Nederlandse economie krimpt historisch met 8,5 procent

Volgens de eerste berekening van het CBS, op basis van nu beschikbare gegevens, is het bruto binnenlands product (bbp) in het tweede kwartaal van 2020 met 8,5 procent gedaald ten opzichte van een kwartaal eerder. Een dergelijke krimp is niet eerder door het CBS gemeten. De daling van het bbp in h...

Opening Utrecht
Liemès Food District zoekt gepassioneerde chefs

Dit najaar opent Liemès Food District haar deuren in het iconische gebouw The Wall in Utrecht. Hier bereiden gepassioneerde chefs van elf verschillende keukens de lekkerste gerechten. Voor dit nieuwe horecaconcept is Liemès op zoek naar ambitieuze chefs met een passie voor goed eten. Z...

Wijn Rotterdam
Net open: wijnbar met meer dan 70 wijnen per glas en tappen doe je zelf

Blijdorp is binnenkort een hotspot rijker. In september opent Walsjérôt haar deuren op het Bentinckplein in Rotterdam. De wijnbar werkt volgens een uniek concept waarbij je je eigen wijn kan tappen. Met de keuze voor een slok, een heel of een half glas van meer dan 70 wijnen kunnen zowe...

Opening Utrecht
Nieuwste horecalocatie van Utrecht geopend

Drukke dagen in de keuken, nieuwe soepproevers en een volgeboekt hotel: de opening van Utrechts eerste soepbar Soep-er, én van de negen sfeervolle kamers van het bovengelegen logement Petit Beijers is een feit. Op zondag 12 juli openden horecaondernemers Janine en Tom hun deuren aan Vismarkt ...

Culinair Wijn
Sterrenrestaurant Da Vinci lanceert eigen wijn van Limburgse wijndomeinen

Sterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht heeft een bijzondere Limburgse wijn gelanceerd. De witte wijn is gemaakt van Chardonnay van Wijngaard Kruisboom en van Souvignier Gris van Wijndomein St. Martinus. De ‘Cuvée Da Pé’ is gevinifieerd door Stan Beurskens van St. Martinus...

Economie Achtergronden
Inkomsten restaurants en cafés in juli nog ruim 10% lager dan vorig jaar

Restauranthouders kregen in juli gemiddeld 11% minder inkomsten bijgeschreven dan in dezelfde maand een jaar eerder. Bij café-eigenaren was dit 13%. Dit blijkt uit onderzoek van Knab. De online bank analyseerde geanonimiseerde transactiedata van 167.000 zakelijke klanten. Ondanks de vers...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: