Trends 2013: Absurdisme, eigenheid en katten

7 januari 2013 |
Trends 2013: Absurdisme, eigenheid en katten

Gasten willen in 2013 dichter bij huis zijn. Wat ze thuis niet hebben willen ze graag in horecagelegenheden vinden. Het mag absurder extremer, alsof we ons in Wonderland van Alice bevinden. Of echt heel huiselijk zoals omringd door katten.

HBMEO
2013 wordt een leuk jaar. Een jaar waarin we kijken naar onszelf. Alles wat we doen houden we tegen het licht. Alle zekerheden gooien we overboord en vluchten de natuur en creativiteit in. Dat vertelt Vincent van Dijk van trendbureau HBMEO tijdens een presentatie op de Horecava. Mensen worden graag verrast en geprikkeld.

Lekker spinnen
Een trend die in 2013 gaat groeien is het kattencafé. Je ziet dat mensen steeds meer hun huisdieren met elkaar delen. Het is zelfs ook mogelijk om omringt te zijn met katten in horecagelegenheden. Deze trend is over komen waaien uit Japan, maar moet zich nog nestelen in Nederland. De enige Europese optie bevindt zich in Wenen, genaamd Café Neko (Neko is Japans voor kat.

Absurdisme
Voor de gast kan het niet absurd genoeg. Mensen willen wegvluchten in een droomwereld en verbaasd worden. Volgens Vincent hoeft dat overigens weinig te kosten. Op rommelmarkten kun je met een paar aankopen een groot effect bereiken. Alice in Wonderland is een thema wat mensen graag terug willen zien. Het Andaz Hotel in Amsterdam is met zijn mix-and-match interieur een goed voorbeeld volgens Van Dijk.

Dichtbij huis
Bruine cafés zijn in opkomst. Mensen maken een afweging om thuis café te spelen of in de buurt te blijven. Buurtkroegen worden dus steeds belangrijker. Het gaat om de ervaring waarbij de gast kennismaakt met andere producten die niet te vinden zijn in eigen supermarkt.

Dit is slechts een klein overzicht wat in 2013 volgens HBMEO hotter dan ooit is. Een volledig overzicht is te vinden op de website
Marijn Brok

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok bij instemming Kamer van kracht; bezorgen mag

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteert het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. Als de Kamer het besluit steunt, wordt de avondklok ingevoerd. De avon ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Wet- en regelgeving Interview
Let op: wijzigingen in de wetgeving voor de horeca

Op het kantoor van Catch Legal werken juristen aan allerhande kwesties die betrekking hebben op bestuursrecht en omgevingsrecht. Binnen dit domein vallen veel zaken die voor horecaondernemers van belang zijn, want bijna alles waarbij je te maken krijgt met de overheid, valt hierbinnen. Van verbouwin ...

Financieel Horeca & Belasting
De 3 meest gebruikte ondernemingsvormen in de horeca

In het artikel ‘'Hoe wordt de winst van uw restaurant belast? Leer het hier!’ vertellen wij u alles over de belasting die u betaalt over de winst van uw horecaonderneming. Of u vennootschapsbelasting of inkomstenbelasting moet betalen, is afhankelijk van de rechtsvorm waarmee u uw on ...

Economie Corona
2670 nieuwe horecaondernemingen sinds eerste lockdown

Coronacrisis of niet, het aantal horecaondernemingen stijgt. Sinds de eerste lockdown, in maart 2020, zijn er 2670 horecazaken bij gekomen. Hiermee heeft de verwachte kaalslag in de horeca dus niet plaatsgevonden. Cijfers van de Kamer van Koophandel (KvK) maken inzichtelijk dat er nu ruim 74.000 ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: