Topvlees van de houtskoolgrill bij de With

Auteur: Thijs Jacobs
Gastronomie 24 mei 2018
Topvlees van de houtskoolgrill bij de With

Dry aged ribeye, kakelvers piepkuiken en spareribs van Iberico. Voor een goed stuk vlees ga je naar de With. Dit nieuwe bar-restaurant op de Witte de Withstraat in Rotterdam is de specialist voor gerechten van de houtskoolgrill. Een mooi drankassortiment en een stijlvolle inrichting vol details maken de beleving bij de Rotterdamse vleesspecialist compleet.

  ‘We laten niemand in de steak!’. Deze uitspraak van de With vertelt alles over het concept. Mooie stukken vlees (van zevende generatie slagersfamilie De Jong & Vader) voeren hier de menukaart aan en de kwaliteit ligt hoog. De drempel om binnen te stappen is daarentegen juist laag. De With kenmerkt zich door een ongedwongen sfeer, een randje Rotterdamse humor en goed gastheerschap.

Houtskoolgrill

Chef Olaf Oldenburg (Arzak*** Spanje, Rijks*) zwaait de scepter in de keuken. Hij is gespecialiseerd in gerechten van de houtskoolgrill en de Big Green Egg. ‘In de keuken staat een grill van twee meter breed. We kiezen bewust voor houtskool. Niets anders geeft zo’n smaak aan de gerechten. Daar kun je met gas niet tegenop’, vertelt mede-eigenaar Pim de Lange. ‘Maar we laten niemand in de steak. Op onze spannende kaart vind je ook genoeg vis en met de barbecue kunnen we groenten de perfecte garing geven.’ Waar het de chef vooral om draait zijn de bijzondere lichtrokerige smaken en specifieke grill accenten aan gerechten. ‘Dat spelen met vuur en de ongekende bereidingsmogelijkheden, prachtig!’. De With serveert dagelijks diner en borrelgerechten. En bij goed weer kun je op het zonovergoten terras aanschuiven voor een lunch aan de bruisende Witte de Withstraat.

Borrelen

De With zet ook met de drankenkaart in op kwaliteit. Van klinkende wijnen tot cocktails en een breed assortiment (speciaal)bieren. Voor de liefhebbers is er de “bartenders choice”, een smaaksensatie van alles behalve traditionele smaken. Bij de With is het naast goed eten dus ook heerlijk borrelen met vrienden, familie en collega’s. Het restaurant is geschikt voor groepen en er kan lang genoten worden: de With houdt de deuren namelijk tot gezellig laat open.

Rotterdam, Amsterdam, Parijs

De With is misschien een nieuwe naam in de straat, de gezichten erachter zijn bekend in het Rotterdamse horecaland. Het is een concept van de ondernemers achter Ter Marsch & Co®. De ambities van deze ondernemers reiken verder dan alleen Rotterdam. Zo krijgt Ter Marsch & Co Amsterdam een compleet nieuwe invulling en opent de locatie in Parijs binnenkort haar deuren.

Overig nieuws