Restaurants delen gratis gerechtjes uit

7 mei 2013 |
Restaurants delen gratis gerechtjes uit<

De afgelopen dagen hebben diverse chef-koks gratis gerechten uitgedeeld in verschillende Nederlandse steden. Op prominente plaatsen werden voorbijgangers getrakteerd op gerechtjes van
de aanwezige chefs. Zo stonden er pop-up tafels in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Haarlem.

Aandacht
De restaurants serveerden gerechten om aandacht te vragen voor de HEERLIJK10Daagse die dit jaar van 7 tot en met 16 mei duurt. Diverse toprestaurants in Nederland bieden een driegangendiner aan voor 25 euro. Een lunch kost 20 euro. Sterrenzaken mogen een toeslag van 10 euro per ster berekenen.

Tafelen in de winkelstraat
De pop-up tafel van HEERLIJK stond op de Dam in Amsterdam met Jaimie van Heije van restaurant Jaimie van Heije uit Amstelveen, Jeroen Bavelaar van Posthoorn ui Monnickendam, en Floris Versluijs van In de keuken van Floris ui Rotterdam.

Vrijgevige chefs
In de Rotterdamse koopgoot waren Erik van Loo van Parkheuvel, Fred Mustert van Fred en Martin Strik van Kip, alle drie uit Rotterdam, aanwezig. Op het Domplein in Utrecht stonden Arnold Meulenbeld van Deeg uit Utrecht en Marcel Hayes van De Burgemeester in Linschoten. Midden op het Binnenhof in Den Haag hebben Marcel van der Kleijn & Ronald van Roon van Calla’s, Bas Kamsteeg van Maxime Denneweg en Marco van Rutten van Corona, allen gesitueerd in Den Haag, de bezoekers verrast.

Op de foto boven: Eten voor het Koninklijk Paleis op de Dam in Amsterdam.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers

De algemeen directeur van KHN, Dirk Beljaarts, noemt de demonstratie gisteren op de Dam in Amsterdam een klap in het gezicht voor horecaondernemers. Gisteravond kwamen duizenden mensen op de Dam bijeen om te demonstreren tegen racisme. “Het valt niet te rijmen met het beleid dat de afgelopen m...

Michelin Verbouwen
Beluga Loves You zet verbouwing in: 1 augustus weer open

Afgelopen weken is Beluga Loves You net als zovelen in de weer geweest met het zoeken naar de juiste vertaling van 'het nieuwe normaal'. Servais Tielman: "Wij zijn tot de conclusie gekomen dat we dat onmogelijk kunnen combineren met hoogwaardige gastronomie, een topbeleving en een onged...

Opening Coronacrisis
Liveblog 2: Yessss! Wij gaan weer open!!

Niet alleen in Utrecht hoorde je een zucht van verlichting. Maar ook in en op andere plaatsen in Nederland slaakte de horeca een vreugdekreet(je). We mogen weer. We zijn er klaar voor en nu maar hopen dat de gasten komen. Want ook onder horecaondernemers is er de zorg of gasten niet eerst even de ka...

Coronacrisis
Liveblog 1: Yesss!! Wij gaan weer open!!

Liveblog. Wij hebben er zin! Wij zijn er klaar voor! Dat is wat Utrechtse horecaondernemers ons vanochtend vol enthousiasme vertelden. De redactie van Lunchroom, De RestaurantKrant en de CaféKrant is vandaag in het land en doet verslag van de eerste dag dat de horeca na maanden weer open mag. Ti...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: 1,5 meter-economie in de horeca

Maandag 1 juni, tweede pinksterdag 2020, stroomde de terassen in Nederland weer vol. Na een verplichte sluiting van tien weken, slaakte de horeca een zucht van verlichting. 'We mogen weer', was de tendens in een zonovergoten Nederland. Blij ondernemers verwelkomden hun gasten met een bre...

Amsterdam Coronacrisis
Sterrenrestaurant Restaurant 212 introduceert luxueuze dinerboxen 

Het Amsterdamse Restaurant 212 brengt fine dining experiences naar mensen thuis met het nieuwe concept ‘212 at home’. Vanaf nu kun je culinair hoogstaande dinerboxen bestellen via de website en laten thuisbezorgen, bereid door de bekende topchefs Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot....

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: