Restaurants delen gratis gerechtjes uit

7 mei 2013
Restaurants delen gratis gerechtjes uit

De afgelopen dagen hebben diverse chef-koks gratis gerechten uitgedeeld in verschillende Nederlandse steden. Op prominente plaatsen werden voorbijgangers getrakteerd op gerechtjes van
de aanwezige chefs. Zo stonden er pop-up tafels in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Haarlem.

*Aandacht*
De restaurants serveerden gerechten om aandacht te vragen voor de HEERLIJK10Daagse die dit jaar van 7 tot en met 16 mei duurt. Diverse toprestaurants in Nederland bieden een driegangendiner aan voor 25 euro. Een lunch kost 20 euro. Sterrenzaken mogen een toeslag van 10 euro per ster berekenen.

*Tafelen in de winkelstraat*
De pop-up tafel van HEERLIJK stond op de Dam in Amsterdam met Jaimie van Heije van restaurant Jaimie van Heije uit Amstelveen, Jeroen Bavelaar van Posthoorn ui Monnickendam, en Floris Versluijs van In de keuken van Floris ui Rotterdam.

*Vrijgevige chefs*
In de Rotterdamse koopgoot waren Erik van Loo van Parkheuvel, Fred Mustert van Fred en Martin Strik van Kip, alle drie uit Rotterdam, aanwezig. Op het Domplein in Utrecht stonden Arnold Meulenbeld van Deeg uit Utrecht en Marcel Hayes van De Burgemeester in Linschoten. Midden op het Binnenhof in Den Haag hebben Marcel van der Kleijn & Ronald van Roon van Calla’s, Bas Kamsteeg van Maxime Denneweg en Marco van Rutten van Corona, allen gesitueerd in Den Haag, de bezoekers verrast.

Op de foto boven: Eten voor het Koninklijk Paleis op de Dam in Amsterdam.

~Frank Lindner~

Overig nieuws