Restaurants delen gratis gerechtjes uit

7 mei 2013 |
Restaurants delen gratis gerechtjes uit

De afgelopen dagen hebben diverse chef-koks gratis gerechten uitgedeeld in verschillende Nederlandse steden. Op prominente plaatsen werden voorbijgangers getrakteerd op gerechtjes van
de aanwezige chefs. Zo stonden er pop-up tafels in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Haarlem.

Aandacht
De restaurants serveerden gerechten om aandacht te vragen voor de HEERLIJK10Daagse die dit jaar van 7 tot en met 16 mei duurt. Diverse toprestaurants in Nederland bieden een driegangendiner aan voor 25 euro. Een lunch kost 20 euro. Sterrenzaken mogen een toeslag van 10 euro per ster berekenen.

Tafelen in de winkelstraat
De pop-up tafel van HEERLIJK stond op de Dam in Amsterdam met Jaimie van Heije van restaurant Jaimie van Heije uit Amstelveen, Jeroen Bavelaar van Posthoorn ui Monnickendam, en Floris Versluijs van In de keuken van Floris ui Rotterdam.

Vrijgevige chefs
In de Rotterdamse koopgoot waren Erik van Loo van Parkheuvel, Fred Mustert van Fred en Martin Strik van Kip, alle drie uit Rotterdam, aanwezig. Op het Domplein in Utrecht stonden Arnold Meulenbeld van Deeg uit Utrecht en Marcel Hayes van De Burgemeester in Linschoten. Midden op het Binnenhof in Den Haag hebben Marcel van der Kleijn & Ronald van Roon van Calla’s, Bas Kamsteeg van Maxime Denneweg en Marco van Rutten van Corona, allen gesitueerd in Den Haag, de bezoekers verrast.

Op de foto boven: Eten voor het Koninklijk Paleis op de Dam in Amsterdam.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Corona
"Mijn terras open op 2 maart? Nee, dat levert alleen negatieve aandacht op"

Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen heeft collega-horecaondernemers opgeroepen om op 2 maart de terrassen te openen. Dat ligt gevoelig, want de keerzijde van een dergelijke actie kan zijn dat het negatieve aandacht voor de branche oplevert. Monique van Klaveren is eigenaresse van Café d&rsqu ...

Personeel Gastronomie
Adriaan Visser nieuwe hoofdsommelier Harry's Maastricht

Adriaan Visser is de afgelopen jaren werkzaam geweest in diverse gerenommeerde zaken, waaronder Cordial in Oss en tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze. Hij is de derde Nederlander die in het bezit is van de prestigieuze titel Advanced Sommelier. Bij Harry’s wordt hij eindverantwoordelijke vo ...

Wet- en regelgeving Corona
Minister: geen ruimte voor heropening van terrassen

Minister Bas van 't Wout (Economische Zaken) heeft vrijdag nog eens gemeld dat er op dit moment "echt geen ruimte is om meer te doen." Hij sprak uit dat de "huidige rotsituatie dan alleen maar langer voort al duren." Op 8 maart wil hij de situatie nog eens bekijken in de hoop ...

Gastronomie Corona
Toprestaurants doen niet mee aan horeca-protest

De meeste toprestaurants in Nederland doen niet mee aan het horeca-protest, waarbij op dinsdag 2 maart de terrassen weer voor publiek open worden gesteld. Ruim 130 ondernemers, verenigd in de G4 (Gastronomische 4) en te samen goed voor driekwart van de Michelin-sterren in Nederland, distantieren zic ...

Corona
Groep horecaondernemers opent 2 maart terrassen

De horeca is het zat. Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen roept collega-ondernemers op om de terrassen aanstaande dinsdag 2 maart te openen. Het besluit van het kabinet om de horeca geen versoepelingen te bieden is voor de actiegroep de reden tot de oproep, meldt Omroep Brabant. De actiegroep, ...

Interview Longread
Corona of niet, dit stel opende deze week hun nieuwe zaak

In Veldhoven pakten Nick en Rebecca Schaminée hun kans. De coronacrisis krijgt het stel niet klein en ze maakten van de nood – ze zagen beiden hun baan verdwijnen bij Hutten Catering – een deugd. De langgekoesterde wens om een eigen zaak te openen werd werkelijkheid. Grand Caf&eac ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: