Top masterclasses Ducasse van start bij Middelbare Hotelschool Friesland

20 september 2017 | Thijs Jacobs
Top masterclasses Ducasse van start bij Middelbare Hotelschool Friesland

Gerenommeerde chef-koks uit haute cuisine-land bij uitstek Frankrijk die masterclasses verzorgen voor mbo-studenten... Dit studiejaar staat het op het programma bij Middelbare Hotelschool Friesland. Maandag 18 september was de drukbezochte kickoff op de locatie van dit onderdeel van het Friesland College in Leeuwarden.

Chef-kok Aly Dioum van Ducasse Education beet het spits af met zijn masterclass ‘Culinairy Design with meat and Poultry’. Deelnemers waren niveau 4-studenten Gespecialiseerd kok (bbl: werken en leren) en hun leermeesters. Eén deur verderop volgden studenten van de nagelnieuwe dubbelopleiding Gastronoom/sommelier (ook bbl niveau 4) een aansluitende masterclass Wijn & Spijs, verzorgd door Wijnkoperij Henri Bloem.

Inspelen op vraag

Het waren de eerste masterclasses in de reeks Trends & Innovations, die Middelbare Hotelschool Friesland haar niveau 4-studenten aanbiedt. De school is daartoe een structurele samenwerking aangegaan met Ducasse; meer masterclasses volgen in de loop van dit studiejaar. Met het aantrekken van specialistische kennis speelt Middelbare Hotelschool Friesland in op de vraag naar goed opgeleide koks, sommeliers en patissiers in het hogere horecasegment. Ook leermeesters uit het bedrijfsleven deden met hun bbl-studenten mee aan de masterclasses.

Over Ducasse Education

Ducasse Education is het exclusieve opleidingsinstituut van de gerenommeerde topchef Alain Ducasse, eigenaar van meer dan twintig restaurants en negentien Michelinsterren wereldwijd. Middelbare Hotelschool Friesland is zeer verguld met de toch wel unieke samenwerking met Ducasse Education. Met de samenwerking wil de school werken aan een nog betere aansluiting van het mbo op het bedrijfsleven en haar studenten voorbereiden op een werkveld waarin zij breed inzetbaar zijn en excelleren in hun vak.

Foto: Friesland College/Els Wierenga

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview
''De eerste doorgroeimogelijkheid is een feit''

Familierestaurant Midas uit Woerden heeft de knop omgezet en is in deze tijd volledig gaan bezorgen naar particulieren via hun cateringlocatie. Nieuwe fietsen en auto’s erbij én een nieuw filiaal in Berkel en Rodenrijs. Door een nieuw filiaal te openen en een kleine steun van de overhei ...

Achtergronden Internationaal
Just Eat Takeaway gaat supermarktartikelen leveren

Lieferando.de opent zijn deuren voor de levering van supermarkten. Hierdoor is het voor meer dan 12 miljoen gebruikers mogelijk om bijna alles met betrekking tot voedsel en geselecteerde supermarktartikelen te bestellen. Verwacht wordt dat de leveringen gemiddeld 20-30 minuten zullen duren. Het bedr ...

Columns Ondernemen
Column Monique van Gevelt: voorsorteren op de toekomst

Ik ben druk met offertes opvragen. Voor een klant die een complexe website moet laten bouwen. En voor wat renovatiewerk aan een ‘oude dame’, een huis uit 1906. Het is een pittige zoektocht om de juiste leveranciers te vinden die de klus kunnen klaren. Je komt de gekste dingen tegen al ...

Gastronomie
Restaurant Intens haalt sterrenkwaliteit in huis

Positieve energie doorgeven en in verbinding blijven met je medewerkers en je gasten. Dát is in coronatijd, als je hotel en restaurant gesloten is, best een uitdaging. Je kunt er dan voor kiezen om bij de pakken neer te gaan zitten óf je denkt in kansen en mogelijkheden. Restaurant Int ...

Corona
Terrassen per 19 mei open van 6 tot 20 uur

De terrassen mogen vanaf aanstaande woensdag 19 mei vanaf 06.00 uur tot 20.00 uur open. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens de persconferentie. Met de verruiming van de openingstijden van de terrassen hebben horecaondernemers meer mogelijkheden om ook diner op de terrassen te draaien ...

Interview
''Positief vooruit blijven kijken naar de toekomst''

Pablo van Dick (openingsfoto), Linda Hogerhorst en Hertzog Olivier (foto onderaan artikel) runnen het restaurant Eet-Lokaal aan de Markt-Wittenburgstraat in Zevenaar. De horeca, die voor een lange tijd gesloten was, mag sinds 28 april 2021 weer gedeeltelijk open. Pablo van Dick en Hertzog Olivier ve ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: