Tom Lamers wint NK Jonge Koks

12 januari 2011
Tom Lamers wint NK Jonge Koks

Tom Lamers van restaurant Het Nonnetje in Harderwijk heeft tijdens de Horecava de wedstrijd voor Jonge Koks gewonnen. Tweede plaats was voor Tim Horst van Librije's Zusje uit Zwolle. Zoran Gligoric van Sofia Amsterdam maakte het ereschavot compleet.

*Wat meer punten*
Alle jonge koks werden op het podium geroepen en kregen een mooie wedstrijdmedaille. Toen presentator Puck Kerkhoven aan juryvoorzitter Wynand Vogel vroeg waarom de nummer drie op drie stond zei Vogel: "Omdat hij net iets minder punten had dan nummer twee en net iets meer dan nummer vier." En de nummer twee: "Die had net iets meer punten dan de nummer drie." Bij de uiteindelijke winnaar werd Vogel weer serieus: "Deze kok heeft een perfect menu gemaakt."

*Hoog niveau*
De prijzen werden uitgereikt door Roger Rassin en Jacob Jan Boerma. Boerma was onder de indruk van het niveau: "De jonge koks zijn erg goed bezig. Maar ze mogen nog gerust een paar jaartjes stoeien in de keuken." Lachend: "En laat ze alsjeblieft niet al te snel doorstoten naar de top, want dan komen ze te dicht bij ons in de buurt."

Op de foto (vlnr): Zoran, Tim en Tom.

~Frank Lindner~

Overig nieuws