Tip 5: Kerstpakket motiveert personeel

7 december 2012 |
Tip 5: Kerstpakket motiveert personeel<

Het einde van 2012 nadert met rasse schreden. Reden genoeg om u te voorzien met 21 eindejaarstips voor uw horecaonderneming. Deze vijfde tip gaat over het nut van kerstpakketten geven.

Kerstpakket motiveert
In tijden van crisis, zijn werknemers vaak erg blij met een extraatje. Hebt u uw personeel dit jaar nog geen geschenk in natura verstrekt? Overweegt u dan om dit alsnog te doen, bijvoorbeeld in de vorm van een kerstpakket. Als u de overgangsregeling toepast kunt u één keer per jaar het lage 20%-eindheffingstarief toepassen, voor zover de waarde in het economisch verkeer (inclusief btw) niet meer bedraagt dan € 70. U mag ook meer geschenken verstrekken, zolang u maar onder die grens blijft. Bedragen de verstrekkingen meer dan € 70, dan kan het meerdere worden belast tegen het gebruteerde tabeltarief. Als de aparte geschenken een waarde hebben van hoogstens € 136 en de totale waarde van de geschenken per werknemer minder dan € 272 per jaar bedraagt, kunt u eventueel gebruik maken van de regeling voor kleine verstrekkingen. U mag dan het tabeltarief eindheffing toepassen. Onder de WKR valt de waarde van een kerstpakket in de vrije ruimte.

De eindejaarstips komen mede tot stand dankzij de medewerking van Roland van Gessel en Robert van de Rest van Mazars Accountants en Belastingadviseurs

Roland van Gessel
(088) 277 19 10
06-28 12 54 80
"Roland.vanGessel@mazars.nl":mailto:Roland.vanGessel@mazars.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Achtergronden
Inkomsten restaurants en cafés in juli nog ruim 10% lager dan vorig jaar

Restauranthouders kregen in juli gemiddeld 11% minder inkomsten bijgeschreven dan in dezelfde maand een jaar eerder. Bij café-eigenaren was dit 13%. Dit blijkt uit onderzoek van Knab. De online bank analyseerde geanonimiseerde transactiedata van 167.000 zakelijke klanten. Ondanks de vers...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Contactgegevens van horecagasten moeten na 14 dagen verwijderd worden

De contactgegevens van gasten, waar horecabedrijven sinds maandag verplicht om moeten vragen, moeten na veertien dagen vernietigd worden. Dat stelt brancheverenging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Dit lazen we in een artikel op NU.nl. Het telefoonnummer en e-mailadres van alle gasten moet op...

Amsterdam Opening
Joris Bijdendijk en Renaissance Koepelkerk openen tijdelijk restaurant

De Amsterdamse chef Joris Bijdendijk gaat ‘on tour’ met het keukenteam van RIJKS® en serveert een 5-gangen menu in de historische kerk. Tijdens de eerste editie van Koepelkerk X RIJKS®, op 15 augustus, wordt de kerk van het Renaissance Amsterdam Hotel getransformeerd tot restaura...

Achtergronden Coronacrisis
Herman den Blijker en Annemarie van Gaal zoeken restaurants die het zwaar hebben

De horeca heeft nog nooit in zo zwaar weer verkeerd als nu. Maandenlang dicht. Geen gast in de zaak. Sommige restaurants hebben in de crisistijd wel een afhaal- of brengservice gehad, maar daarmee konden ze nauwelijks hun hoofd boven water houden. Nu zijn ze eindelijk weer open, maar alles is anders...

Wet- en regelgeving
Lachgasverbod: mag je het straks nog wel kopen voor in je keuken?

Het gebruik van lachgaspatronen als drugs in plaats van gastronomisch of technisch hulpmiddel is de laatste jaren flink toegenomen. Zoveel zelfs dat (door staatssecretaris Blokhuis en minister Grapperhaus) een voorstel is gedaan om lachgas in het hele land te gaan verbieden. Met het landelijk verbod...

Columns
Knibbel, knabbel, knuisje, wie knabbelt er aan jouw huisje?

Vol is vol, kopte de krant laatst. Het gaat over hoe vol de campings, bungalowparken en hotels wel niet zijn in eigen land. In maart was de annuleringenstroom niet bij te houden en deze zomer staat de telefoon roodgloeiend om een felbegeerd plekje onder onze eigen zon te bemachtigen. Tenminste als j...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: