Tip 5: Kerstpakket motiveert personeel

7 december 2012 |
Tip 5: Kerstpakket motiveert personeel<

Het einde van 2012 nadert met rasse schreden. Reden genoeg om u te voorzien met 21 eindejaarstips voor uw horecaonderneming. Deze vijfde tip gaat over het nut van kerstpakketten geven.

Kerstpakket motiveert
In tijden van crisis, zijn werknemers vaak erg blij met een extraatje. Hebt u uw personeel dit jaar nog geen geschenk in natura verstrekt? Overweegt u dan om dit alsnog te doen, bijvoorbeeld in de vorm van een kerstpakket. Als u de overgangsregeling toepast kunt u één keer per jaar het lage 20%-eindheffingstarief toepassen, voor zover de waarde in het economisch verkeer (inclusief btw) niet meer bedraagt dan € 70. U mag ook meer geschenken verstrekken, zolang u maar onder die grens blijft. Bedragen de verstrekkingen meer dan € 70, dan kan het meerdere worden belast tegen het gebruteerde tabeltarief. Als de aparte geschenken een waarde hebben van hoogstens € 136 en de totale waarde van de geschenken per werknemer minder dan € 272 per jaar bedraagt, kunt u eventueel gebruik maken van de regeling voor kleine verstrekkingen. U mag dan het tabeltarief eindheffing toepassen. Onder de WKR valt de waarde van een kerstpakket in de vrije ruimte.

De eindejaarstips komen mede tot stand dankzij de medewerking van Roland van Gessel en Robert van de Rest van Mazars Accountants en Belastingadviseurs

Roland van Gessel
(088) 277 19 10
06-28 12 54 80
"Roland.vanGessel@mazars.nl":mailto:Roland.vanGessel@mazars.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Bier
Horecaconcern IQ Creative stapt over op Bud

IQ Creative, een van de belangrijkste spelers in de Amsterdamse horeca, maakt vandaag bekend te kiezen voor Bierbrouwerij AB InBev. Het bedrijf van Bert van der Leden en ’s werelds grootste brouwer zijn al sinds de introductie van Bud in Nederland in gesprek. De samenwerking wordt vandaag door...

Achtergronden Internationaal
China gaat wegwerpplastic uitbannen, ook in de horeca

China zal de productie, de verkoop en het gebruik van plastic wegwerpproducten in de komende vijf jaar in drie fasen verbieden of beperken, volgens een gezamenlijk door de Nationale Commissie voor Ontwikkeling en Hervorming en het Ministerie van Ecologie en Milieu uitgevaardigde instructie. Ook voor...

Awards
Restaurant ’t Havenmantsje Harlingen Beste Leerbedrijf Horeca

Tijdens de finale op de Horecava is donderdag 16 januari op de stand van SVH Restaurant ’t Havenmantsje uit Harlingen uitgeroepen tot winnaar van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca. De tweede plaats ging naar Hotel Pulitzer uit Amsterdam. Le Brasseur uit Maarssen maakt op de derde plaats de...

Ondernemen
Wees goed voorbereid: download de gloednieuwe HorecaMarketingKalender

Hij is er weer! Je kunt de HorecaMarketingKalender 2020 nu gratis downloaden via deze link! De HorecaMarketingKalender is hét overzicht van feestdagen, vakanties en evenementen in Nederland en omgeving. Heb je je ooit weleens afgevraagd wat al die Duitsers ineens in je zaak deden? Dat kwam...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: