Thérèse Boer en Herman den Blijker openen Gastvrij Rotterdam 2019

12 september 2019 | David Bakker

Gastvrij Rotterdam opent op 23 september om 11.30 uur met een bijzonder gelegenheidsduo; niemand minder dan Thérèse Boer, driesterren gastvrouw en sommelier van De Librije, en Herman den Blijker, chef-kok en presentator, zullen de presentatie van het openingsprogramma voor hun rekening nemen. De toonaangevende vakbeurs beleeft van 23 t/m 25 september 2019 haar zevende editie in Rotterdam Ahoy.

Gastvrij Rotterdam opent maandag 23 september rondom het thema talent en talentontwikkeling met o.a. een toelichting op de WAB-wetgeving namens KHN, de kick-off wedstrijd van de jubileumeditie van Future Talents, de aftrap van de Nederlandse finale van Bocuse d’Or, de uitreiking van de Keltum Restaurantprijs en de uitreiking van de felbegeerde Gouden Pollepels van het AD.

Robert Melaard, Managing Director Gastvrij Rotterdam: "Het is fantastisch dat Thérèse Boer en Herman den Blijker samen het openingsprogramma van Gastvrij Rotterdam presenteren. Herman den Blijker en Thérèse Boer zijn gerespecteerde boegbeelden in deze sector. Zij kennen als geen ander het belang van talenten en talentontwikkeling voor hun eigen bedrijven én voor de gehele horeca. Ik vind het geweldig dat zij, als iconische vertegenwoordigers van de zwarte en witte brigade, onze opening met dit thema willen presenteren en Gastvrij Rotterdam 2019 officieel willen openen.”

In de hierna toegelichte onderdelen staat talent en talentontwikkeling centraal. Talenten die uitblinken met hun restaurant winnen de felbegeerde prijzen; de jongere generatie is gedreven om één van de prestigieuze culinaire wedstrijden te winnen. De onderwerpen die aan bod zullen komen zijn hieronder toegelicht in willekeurige volgorde:

Nederlandse Finale Bocuse d’Or

De Nederlandse finale van de Bocuse d’Or (de meest prestigieuze culinaire wedstrijd ter wereld) vindt plaats op Gastvrij Rotterdam. Een top jury van sterrenchefs beoordeelt de culinaire prestaties van de vijf kandidaten. De winnaar van de finale mag Nederland gaan vertegenwoordigen bij de Europese Bocuse d’Or wedstrijd in mei 2020 in Tallinn, Estland. 

Kick-Off wedstrijd van Future Talents 2020

De stichting Talent van de Toekomstbokaal is een initiatief van Miele, Food Inspiration en Koppert Cress, die de ontwikkeling van jonge talenten in de horeca wil stimuleren.

De wedstrijd Future Talents wordt jaarlijks georganiseerd door de stichting, waarin zowel teams van de zwarte als witte brigade parallel aan elkaar deelnemen. De beoordeling is in handen van professionals uit de keuken en gastronomie. 

Op 6 april 2020 vindt de 10e editie van deze wedstrijd plaats. De Kick-Off wedstrijd zal plaatsvinden tijdens Gastvrij Rotterdam. Door middel van deze wedstrijd krijgen deelnemers de kans zich te presenteren op een landelijke vakbeurs om zich op deze manier in de kijker te spelen.  

KHN - WAB wetgeving

Robèr Willemsen, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland, vertelt over het thema talent en de nieuwe WAB wetgeving.

De Gouden Pollepel

De Gouden Pollepel, de wekelijkse restaurantrecensie in de regionale dagbladen van het AD, is al jaren een begrip. Lezers stemmen er hun keuze op af, restaurants merken het verschil tussen hoge en lage rapportcijfers. Op de eerste dag van Gastvrij Rotterdam staan de winnaars van de regio’s Utrecht/Amersfoort, Groene Hart, Den Haag en Rotterdam/Dordrecht in de schijnwerpers.

Keltum Restaurant prijs

De Keltum Restaurant prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan het beste Euro-Toques Restaurant van het jaar. Ieder aangesloten bedrijf wat het gehele jaar actief de Euro-Toques doelstellingen en betrokkenheid aan de gast laat blijken, maakt kans op deze prijs.

Uiteindelijk worden 3 genomineerden gekozen door een deskundige jury. Zij zullen een "mysterie” bezoek brengen aan de restaurants. De winnaar zal tijdens de opening op Gastvrij Rotterdam bekend gemaakt worden.

Gastvrij Rotterdam 2019

De 7e editie van Gastvrij Rotterdam vindt plaats van maandag 23 tot en met woensdag 25 september 2019 in Rotterdam Ahoy. De snelgroeiende horecavakbeurs presenteert een uitverkochte, vergrote beursvloer in vijf hallen en breidt uit met nieuwe en vernieuwde paviljoens en een nog completer aanbod aan food en non-food exposanten.

Ruim 500 exposanten verwelkomen tijdens de drie beursdagen meer dan 15.000 ondernemers en managers uit de horeca op hun stand.

Horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam is toegankelijk voor ondernemers en managers in de horeca die in het bezit zijn van een uitnodiging of registratiecode die via mediapartners, branchepartners en exposanten worden verspreid. De opening is voor alle bezoekers toegankelijk.

Vakbezoekers (18 jaar en ouder) kunnen zich registreren via de website waar ook meer informatie te vinden is over de standhouders, het programma en alle partners: www.gastvrij-rotterdam.nl.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Culinair
Inauguratie Gastrobar 6 in Den Bosch

De legendarische Brabantse gastvrijheid spatte eraf bij de inauguratie van Gastrobar 6 in Den Bosch op 10 oktober. Beide eigenaren met een serieuze gastronomische curriculum, Freek Broeders en Geert Toebast haalden alles uit de kast om het de vele genodigden naar de zin te maken. Ted Janssen, voo...

Columns
Fooi: geen verplichting, wel een blijk van waardering

In Nederland is fooi geen verplichting. In ons land heeft het horecapersoneel immers ‘gewoon’ een salaris, maar de fooi is daarop natuurlijk wel een welkome aanvulling. Voor de horecagast is het vaak moeilijk te bepalen wat een gangbare fooi is. In de basis is een fooi van vijf tot tien ...

Snacks Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint...

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: