Thérèse Boer en Herman den Blijker openen Gastvrij Rotterdam 2019

12 september 2019 | David Bakker

Gastvrij Rotterdam opent op 23 september om 11.30 uur met een bijzonder gelegenheidsduo; niemand minder dan Thérèse Boer, driesterren gastvrouw en sommelier van De Librije, en Herman den Blijker, chef-kok en presentator, zullen de presentatie van het openingsprogramma voor hun rekening nemen. De toonaangevende vakbeurs beleeft van 23 t/m 25 september 2019 haar zevende editie in Rotterdam Ahoy.

Gastvrij Rotterdam opent maandag 23 september rondom het thema talent en talentontwikkeling met o.a. een toelichting op de WAB-wetgeving namens KHN, de kick-off wedstrijd van de jubileumeditie van Future Talents, de aftrap van de Nederlandse finale van Bocuse d’Or, de uitreiking van de Keltum Restaurantprijs en de uitreiking van de felbegeerde Gouden Pollepels van het AD.

Robert Melaard, Managing Director Gastvrij Rotterdam: "Het is fantastisch dat Thérèse Boer en Herman den Blijker samen het openingsprogramma van Gastvrij Rotterdam presenteren. Herman den Blijker en Thérèse Boer zijn gerespecteerde boegbeelden in deze sector. Zij kennen als geen ander het belang van talenten en talentontwikkeling voor hun eigen bedrijven én voor de gehele horeca. Ik vind het geweldig dat zij, als iconische vertegenwoordigers van de zwarte en witte brigade, onze opening met dit thema willen presenteren en Gastvrij Rotterdam 2019 officieel willen openen.”

In de hierna toegelichte onderdelen staat talent en talentontwikkeling centraal. Talenten die uitblinken met hun restaurant winnen de felbegeerde prijzen; de jongere generatie is gedreven om één van de prestigieuze culinaire wedstrijden te winnen. De onderwerpen die aan bod zullen komen zijn hieronder toegelicht in willekeurige volgorde:

Nederlandse Finale Bocuse d’Or

De Nederlandse finale van de Bocuse d’Or (de meest prestigieuze culinaire wedstrijd ter wereld) vindt plaats op Gastvrij Rotterdam. Een top jury van sterrenchefs beoordeelt de culinaire prestaties van de vijf kandidaten. De winnaar van de finale mag Nederland gaan vertegenwoordigen bij de Europese Bocuse d’Or wedstrijd in mei 2020 in Tallinn, Estland. 

Kick-Off wedstrijd van Future Talents 2020

De stichting Talent van de Toekomstbokaal is een initiatief van Miele, Food Inspiration en Koppert Cress, die de ontwikkeling van jonge talenten in de horeca wil stimuleren.

De wedstrijd Future Talents wordt jaarlijks georganiseerd door de stichting, waarin zowel teams van de zwarte als witte brigade parallel aan elkaar deelnemen. De beoordeling is in handen van professionals uit de keuken en gastronomie. 

Op 6 april 2020 vindt de 10e editie van deze wedstrijd plaats. De Kick-Off wedstrijd zal plaatsvinden tijdens Gastvrij Rotterdam. Door middel van deze wedstrijd krijgen deelnemers de kans zich te presenteren op een landelijke vakbeurs om zich op deze manier in de kijker te spelen.  

KHN - WAB wetgeving

Robèr Willemsen, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland, vertelt over het thema talent en de nieuwe WAB wetgeving.

De Gouden Pollepel

De Gouden Pollepel, de wekelijkse restaurantrecensie in de regionale dagbladen van het AD, is al jaren een begrip. Lezers stemmen er hun keuze op af, restaurants merken het verschil tussen hoge en lage rapportcijfers. Op de eerste dag van Gastvrij Rotterdam staan de winnaars van de regio’s Utrecht/Amersfoort, Groene Hart, Den Haag en Rotterdam/Dordrecht in de schijnwerpers.

Keltum Restaurant prijs

De Keltum Restaurant prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan het beste Euro-Toques Restaurant van het jaar. Ieder aangesloten bedrijf wat het gehele jaar actief de Euro-Toques doelstellingen en betrokkenheid aan de gast laat blijken, maakt kans op deze prijs.

Uiteindelijk worden 3 genomineerden gekozen door een deskundige jury. Zij zullen een "mysterie” bezoek brengen aan de restaurants. De winnaar zal tijdens de opening op Gastvrij Rotterdam bekend gemaakt worden.

Gastvrij Rotterdam 2019

De 7e editie van Gastvrij Rotterdam vindt plaats van maandag 23 tot en met woensdag 25 september 2019 in Rotterdam Ahoy. De snelgroeiende horecavakbeurs presenteert een uitverkochte, vergrote beursvloer in vijf hallen en breidt uit met nieuwe en vernieuwde paviljoens en een nog completer aanbod aan food en non-food exposanten.

Ruim 500 exposanten verwelkomen tijdens de drie beursdagen meer dan 15.000 ondernemers en managers uit de horeca op hun stand.

Horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam is toegankelijk voor ondernemers en managers in de horeca die in het bezit zijn van een uitnodiging of registratiecode die via mediapartners, branchepartners en exposanten worden verspreid. De opening is voor alle bezoekers toegankelijk.

Vakbezoekers (18 jaar en ouder) kunnen zich registreren via de website waar ook meer informatie te vinden is over de standhouders, het programma en alle partners: www.gastvrij-rotterdam.nl.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns Ondernemen
Column Monique van Gevelt: wordt de horeca eindelijk onderdeel van de oplossing?

Door het mooie weer van vorige week zijn de schellen van de ogen gevallen bij een deel van de burgemeesters, OMT-leden en politiek. Wat wij al lang wisten en verkondigden is waarheid geworden. Bij mooi weer en na een zware winter is er geen houden meer aan en moet de mens eruit. Wij kennen de mens n ...

Corona
‘Gastvrij Arnhem’ eerste centrale registratie tool voor horeca

Bij heropening van de horeca zijn ondernemers verplicht om een gezondheidscheck en registratie van bezoekers te regelen, om deze bij een contactonderzoek aan de GGD beschikbaar te stellen. Om horecaondernemers hierbij te ondersteunen presenteerde Arnhem zich vandaag als eerste gemeente van Nederl ...

Corona
'Kabinet wil terrassen openen op 21 april'

Het kabinet wil de terrassen op 21 april openen. Ook wil de regering de winkels weer openen. Aanstaande vrijdag buigt het OMT zich over de kwestie. Ook het schrappen van de avondklok ligt op tafel. Dat bevestigen Haagse bronnen tegenover verschillende landelijke media. De versoepelingen hangen a ...

Economie Corona
Aantal opgeheven horecavestigingen in 2020 hoger dan ooit

In de Randstad zijn in 2020 relatief veel vestigingen van bedrijven opgeheven. In de regio’s Haarlem en Groot-Amsterdam ging het om ruim 6,5 procent van alle bedrijfsvestigingen. In 2020 was zowel het aantal opheffingen als oprichtingen van bedrijfsvestigingen het hoogst sinds het begin van de ...

Interview
E-mailmarketing in de horeca: personalisatie is 'key'

Communiceren met gasten is in de horeca essentieel. Nu de branche nog altijd gebukt gaat onder de coronamaatregelen is communiceren via digitale kanalen van groot belang. Voor nieuwe gasten, maar ook voor terugkerende gasten. E-mailmarketing is daarin essentieel. Het verzamelen van e-mailadressen ...

Wet- en regelgeving Corona
Burgemeesters willen terrassen graag weer openen

Steeds meer burgemeesters scharen zich achter de oproep van burgemeester Halsema (Amsterdam) om de terrassen weer te openen. Dit zou het beter mogelijk maken om de buitenruimte optimaal en gecontroleerd te kunnen gebruiken, met inachtneming van de coronamaatregelen. In veel steden werd het de afg ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: