The Commons opent haar deuren

25 januari 2018 | David Bakker
The Commons opent haar deuren

Amsterdam is een nieuwe hotspot rijker: bar en restaurant The Commons opent haar deuren op de Wibautstraat. Gevestigd naast The Student Hotel Amsterdam City, co-working locatie TSH Collab en de VondelGym, is het dé plek waar je tijdens een diner of lunch je avonturen, ideeën en passies kan delen te midden van een interessante mix van ondernemers, buurtbewoners, en reizigers. Het restaurant heeft een bruisende internationale vibe door de sfeervolle inrichting en de op shared dining geïnspireerde menukaart met wereldwijde invloeden.

Op de menukaart staan ‘commonly-loved small plates and drinks from our global travels’, denk aan een Scandinavisch vispotje, geroosterde bloemkool van de Balkan, Indiase jalfrezi en ook de all-American cheeseburger ontbreekt niet. Ook op de cocktailkaart zijn de invloeden van de reizen van het The Commons team volop aanwezig, zoals een Italiaanse Negroni, een Japanese-inspired Perfect Matcha en een Polynesische Tiki Naughty. Craig Cunningham, F&B director en brein achter het concept werkte jarenlang nauw samen met Jamie Oliver voor diens internationale restaurants: ‘’Met The Commons willen wij een diverse mix van mensen bij elkaar brengen. Over de hele wereld is samen eten bij uitstek het moment om in gesprek te gaan over de dingen die je bezighouden. Eten brengt mensen bij elkaar en dus kun je eten aan de bar, aan ronde tafels, in uitnodigende diner booths of aan de pizza-bar; ze staan zo opgesteld dat je makkelijk met je buren in gesprek komt. Het internationale karakter van Amsterdam en onze gasten sluit perfect bij ons concept aan. We hopen dat onze gerechten en het cinema- inspired design als ‘conversation starter’ dienen voor mensen die elkaar in het dagelijks leven niet zo snel ontmoeten.”

Sfeer

The Commons verandert gedurende de dag van sfeer en menu. Zo is het een ontbijt- en koffiewerkplek voor buren en freelancers, lunchplek voor startups en meetings, cocktailbar voor vrienden, het ideale decor voor lovers en een gezellige plek voor families.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
Laat jouw terras zien!

Het is bijna zover. Op 28 april mogen de terrassen, natuurlijk wel met de nodige beperkingen, weer open. Het is voor veel horecaondernemers het startschot voor de race naar volledige heropening van de horeca en inmiddels worden er de nodige voorbereidingen getroffen om de terrassendag woensdag tot e ...

Drinks
Recordaantal van 539 bieren in 7e Dutch Beer Challenge

Op donderdag 22 april 2021 werd voor de zevende keer de Dutch Beer Challenge gehouden. Voor deze editie van de Nederlandse biercompetitie hebben grote en kleine brouwerijen gezamenlijk een recordaantal van 539 bieren ingeschreven. Deze editie van de ‘Dutch Beer Challenge’ (powered by ...

Sligro lanceert herstartcampagne voor heel horeca-Nederland

Na een bizar jaar ligt er, met de aangekondigde opening van de terrassen op 28 april, een nieuw begin in het verschiet. Dat we elkaar weer mogen ontmoeten en samen kunnen genieten. Sligro wil op een hartverwarmende manier heel horeca-Nederland laten weten dat ze er voor ze zijn en graag met ze optre ...

Achtergronden Corona
15 procent Nederlanders bezoekt minder vaak horeca vanwege contactformulieren

Nu de terrassen weer gedeeltelijk heropend worden, zullen horecaondernemers hun bezoekers ook opnieuw moeten vragen om contactgegevens voor bron- en contactonderzoek. 14,9 procent van de Nederlanders bezoekt echter minder horeca vanwege de vraag om contactgegevens achter te laten. Dit en meer blijkt ...

Corona
Terrassen per 28 april (beperkt) open

De terrassen gaan weer beperkt open. Na maanden van lockdown mogen horecaondernemers per 28 april weer gasten op hun terrassen ontvangen tussen 12.00 uur en 18.00 uur. Dat maakte demissionair premier Rutte zojuist bekend tijdens de persconferentie. Naast het (beperkt) openen van de terrassen wordt d ...

Drinks Corona
Grote bierbrouwers klaar voor herstart

Mocht vanavond bekend worden gemaakt dat de horeca de terrassen vanaf 28 april mag openen, zijn de grote bierleveranciers klaar om de horeca te voorzien van bier. Heineken laat tegenover persbureau ANP weten dat de brouwer ongeveer 8000 klanten heeft met een terras. Veel horecabedrijven spelen a ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: