Tess Posthumus Bartender of the Year

3 juni 2015 |
Tess Posthumus Bartender of the Year<

Na een dag vol uitdagende challenges in de Chicago Social Club in Amsterdam, is Tess Posthumus gisteren verkozen tot Dutch World Class
Bartender of the Year. Niet alleen staat komend jaar deze titel op haar naam, ook heeft zij hiermee een ticket bemachtigd naar Kaapstad, waar de Diageo Reserve World Class finas eind augustus zullen plaatsvinden. Hier zal de beste bartender van Nederland het opnemen tegen de 56 beste bartenders van over heel de wereld, met als doel het winnen van de prestigieuze titel World Class Bartender of the Year. Tess is werkzaam als bartender bij Door 74 in Amsterdam.

Foto: Tony Perez

10 finalisten
De finale werd gehouden tussen tien finalisten vanuit het hele land die op de proef werden gesteld met ingewikkelde opdrachten, allemaal met een focus op techniek, presentatie, creativiteit smaak en balans. "De challenges waren ontzettend spannend en daardoor was ik erg nerveus. Vooral voor de Speed Round was ik zenuwachtig, omdat ik het mezelf wel moeilijk had gemaakt. Twee jaar geleden heb ik het ver geschopt in de Dutch World Class Bartender of the Year competitie, maar ik ben ontzettend blij dat ik nu dan ook echt gewonnen heb", aldus Tess Posthumus.

De finale
De deelnemende bartenders kregen gedurende de dag verschillende opdrachten, zoals Sensory Challenge, Spirit Tasting, een Reserve Brands Quiz en een Speed & Balance Challenge. Het waren Lennart Deddens, Michael-John Straatman, Tess Posthumus en Rogier de Haan die in nog een Speed & Balance Challenge de jury wisten te overrompelen met hun prestaties en cocktails en daarmee een plek in de halve finale bemachtigden. In de Final Challenge gingen Lennart Deddens en Tess Posthumus de strijd met elkaar aan in een nieuwe 'Head to Head' Sensory Challenge. De bartenders werd gevraagd een cocktail te maken die bij de jury zoveel mogelijk zintuigen prikkelden. Het was ontzettend spannend, maar uiteindelijk was het Posthumus die de grote prijs van haar voorganger Leroy Soumokil in ontvangst mocht nemen. .
Terechte winnares
Hessel Scheepstra, Diageo Reserve’s Ambassador en hoofd van de jury, over Tess Posthumus: "Door haar unieke benadering van de Sensory challenge verraste ze de jury en het publiek. Haar ‘speed round’ was nagenoeg foutloos en al haar cocktails waren perfect in balans. Tess bezit alle facetten van de ‘hospitality’ waardoor ze de terechte winnares is."

Over de wereldfinale
De wereldfinale vindt voor het eerst in Kaapstad, Zuid-Afrika plaats van 28 augustus tot en met 4 september. In deze week komen de 57 beste bartenders ter wereld samen om te strijden om de internationale titel World Class Bartender of the Year.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Amsterdam Coronacrisis
Sterrenrestaurant Restaurant 212 introduceert luxueuze dinerboxen 

Het Amsterdamse Restaurant 212 brengt fine dining experiences naar mensen thuis met het nieuwe concept ‘212 at home’. Vanaf nu kun je culinair hoogstaande dinerboxen bestellen via de website en laten thuisbezorgen, bereid door de bekende topchefs Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot....

Opening Coronacrisis
Grootste terras van Hoofddorp klaar voor heropening

Het grootste terras van Hoofddorp bij het Novotel Amsterdam Schiphol Airport opent op 1 juni weer haar deuren. General Manager Floris Licht hoopt vooral dat locals het terras vanaf deze dag weer weten te vinden. Novotel Amsterdam Schiphol Airport heeft een prachtig terras, waar tot wel zeventig m...

Opening
Café-Restaurant De Eendracht breidt uit met vestigingen in Blaricum en Hilversum 

Hoewel de meeste horecagelegenheden al blij zijn dat ze per 1 juni überhaupt weer open mogen, pakken de uitbaters van Café - Restaurant De Eendracht deze heropening wel heel rigoureus aan. Zij verwelkomen die dag namelijk twee nieuwe vestigingen in ’t Gooi. Café - Restau...

Economie Coronacrisis
Horeca al in eerste kwartaal zeer zwaar getroffen door de crisis

De horeca is een van de zwaarst getroffen sectoren door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De omzet nam in het eerste kwartaal van 2020 met 14 procent af ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dit was de eerste omzetdaling in 7 jaar tijd. Het volume, de voor...

Bezorgen Vega
Supergewassen, eitwitvervangers en plantaardige melk over tien jaar normaal

Maaltijdplatform Deliveroo deed onderzoek* onder tech-minded Nederlanders van 18 jaar en ouder over de toekomst van voeding gedreven door techniek, zoals supergewassen, kweekvlees, 3D-geprint voedsel en persoonlijke voeding op basis van het eigen DNA. Zij blijken een sterke voorkeur te hebben voor &...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: