Tess de Groot wint Cas Spijkers Academie Trofee

1 juli 2020 | Thijs Jacobs

Tess de Groot (22), examenstudent van de Cas Spijkers Academie vestiging Nijmegen, heeft als eerste vrouwelijke aankomend chef de Cas Spijkers Academie Trofee gewonnen. De uitreiking van de trofee vond plaats op dinsdag 30 juni bij Restaurant Witlof in Nijmegen en kwam als een verrassing.  

De winnares ontving de trofee uit handen van eerdere winnaar Bren Merkenhof, oud-student van de Cas Spijkers Academie (CSA) te Nijmegen. De trofee is een door Cas Spijkers ontwikkeld kreeftenmes en staat, net als zijn naamgever, voor vakmanschap, gedrevenheid, inzet en liefde voor het koksvak.

Rolmodel

De CSA Award is een competitie tussen de CSA locaties Breda, Nijmegen en Twente. Ieder jaar worden er per vestiging twee aanstormende talenten genomineerd. Vanuit Nijmegen zijn dat dit jaar twee vrouwelijke koks: Tess de Groot en Femke Klaassen. Beide studenten hebben zich altijd enorm ingezet om op het niveau te komen waar ze nu zijn. Je als jongedame in de wereld van tophoreca staande houden is een prestatie. Tess en Femke zijn een rolmodel voor andere jonge vrouwen die dezelfde ambitie hebben. 

Achtergrond genomineerden Cas Spijkers Academie Nijmegen 

De 22-jarige Tess de Groot besloot na een jaar High School in Amerika dat zij top-kok wilde worden. Ze meldde zich daarom bij een sterrenrestaurant om te gaan werken en kreeg door het talent en de passie die zij daar liet zien, van haar chef het advies naar de Cas Spijkers Academie te gaan. Ze heeft een vierjarig schooltraject doorlopen, waarbij ze steeds koos voor zeer uiteenlopende leerbedrijven om zoveel mogelijk ervaring op te doen. Zo was ze werkzaam bij verschillende sterrenrestaurants door heel Nederland. Tess is een zeer gedreven kok die alles voor haar vak over heeft.  

Femke Klaassen, 24 jaar, uit Zetten, heeft de lat als kok in opleiding steeds hoger gelegd, wat geresulteerd heeft in een baan bij De Librije. Tijdens haar opleiding werd zij al tweede bij het NK Jonge Koks in rai Amsterdam. Femke is een gepassioneerde en perfectionistische kok die het beste onder druk werkt. Haar doorzettingsvermogen is enorm en ze heeft nog nooit een schooldag gemist.    

Cas Spijkers Academie 

De Cas Spijkers Academie biedt, zowel de gemotiveerde en fanatieke student met bovengemiddeld talent, als horecabedrijven hoog in de markt een schitterende kans. De TOP-opleiding is een allround-opleiding in het culinaire vlak onder direct toezicht van één van Nederlands bekendste koks: Jonnie Boer (De Librije). Eerdere winnaars van de CSA Award zijn werkzaam bij diverse sterrenrestaurants door heel Nederland. 

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante restaurantnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Hotelketens
Van der Valk Hotel Amersfoort start ‘restaurant take over’

Nu restaurants gesloten zijn, maar hotels wel nog open mogen, is Van der Valk Hotel Amersfoort-A1 een samenwerking gestart met lokale restaurants in Amersfoort. Een zogenoemde restaurant take over. Zo krijgen de koks van bekende restaurants in Amersfoort de mogelijkheid om hun gerechten klaar te mak ...

Achtergronden
Zonder horeca blijven er maar weinig openbare toiletten over

Op 19 november was het Wereld Toiletdag. Een dag waarop de app HogeNood samen met de Maag Lever Darm Stichting in kaart brengt wat de meest toiletvriendelijke gemeenten van Nederland zijn. De jaarlijkse ranking laat drastische verschillen zien met en zonder horeca, want zoals jullie weten is de hore ...

Financieel Ondernemen
Aftrekbare kosten in je restaurant

Als ondernemer maakt u het hele jaar door kosten. Van de meeste kosten is het duidelijk dat u deze kunt aftrekken van uw winst. Denk bijvoorbeeld aan de huur van de ruimte voor uw restaurant. Er zijn echter ook kosten waarbij dit minder voor de hand ligt, zoals de kosten voor werkkleding of een maal ...

Economie Achtergronden
ING is positiever over economisch herstel

Het komende jaar groeit de Nederlandse economie naar verwachting van het ING Economisch Bureau met 2,6%, na krimp van 4,3% in 2020. Daarmee is het bbp in het vierde kwartaal van 2021 terug op 99% van het niveau van voor de coronacrisis. Het voorziene herstel is in 2021 dus nog niet volledig, maar we ...

Drinks Bier
Biermarkt krijgt flinke klap in oktober

Ondanks dat de horeca pas halverwege oktober sloot is de bierverkoop in oktober met 26,7% gedaald. De afname in de horeca was 85,2% lager en de thuisconsumptie groeide met 0,7%. De verwachting is dat de cijfers van november nog dramatischer worden omdat de horeca deze gehele maand gesloten is. Di ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Heropening horeca blijft dit jaar nog zeer onzeker

Of de horeca open kan met Kerst blijft nog steeds de vraag. De persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge van gisterenavond heeft nog geen perspectief op heropening geboden. Volgens het kabinet is er nog een lange weg te gaan en over Sinterklaas en Kerst is nog niets te zeggen, behalve d ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: