Tess de Groot wint Cas Spijkers Academie Trofee

1 juli 2020 | Thijs Jacobs

Tess de Groot (22), examenstudent van de Cas Spijkers Academie vestiging Nijmegen, heeft als eerste vrouwelijke aankomend chef de Cas Spijkers Academie Trofee gewonnen. De uitreiking van de trofee vond plaats op dinsdag 30 juni bij Restaurant Witlof in Nijmegen en kwam als een verrassing.  

De winnares ontving de trofee uit handen van eerdere winnaar Bren Merkenhof, oud-student van de Cas Spijkers Academie (CSA) te Nijmegen. De trofee is een door Cas Spijkers ontwikkeld kreeftenmes en staat, net als zijn naamgever, voor vakmanschap, gedrevenheid, inzet en liefde voor het koksvak.

Rolmodel

De CSA Award is een competitie tussen de CSA locaties Breda, Nijmegen en Twente. Ieder jaar worden er per vestiging twee aanstormende talenten genomineerd. Vanuit Nijmegen zijn dat dit jaar twee vrouwelijke koks: Tess de Groot en Femke Klaassen. Beide studenten hebben zich altijd enorm ingezet om op het niveau te komen waar ze nu zijn. Je als jongedame in de wereld van tophoreca staande houden is een prestatie. Tess en Femke zijn een rolmodel voor andere jonge vrouwen die dezelfde ambitie hebben. 

Achtergrond genomineerden Cas Spijkers Academie Nijmegen 

De 22-jarige Tess de Groot besloot na een jaar High School in Amerika dat zij top-kok wilde worden. Ze meldde zich daarom bij een sterrenrestaurant om te gaan werken en kreeg door het talent en de passie die zij daar liet zien, van haar chef het advies naar de Cas Spijkers Academie te gaan. Ze heeft een vierjarig schooltraject doorlopen, waarbij ze steeds koos voor zeer uiteenlopende leerbedrijven om zoveel mogelijk ervaring op te doen. Zo was ze werkzaam bij verschillende sterrenrestaurants door heel Nederland. Tess is een zeer gedreven kok die alles voor haar vak over heeft.  

Femke Klaassen, 24 jaar, uit Zetten, heeft de lat als kok in opleiding steeds hoger gelegd, wat geresulteerd heeft in een baan bij De Librije. Tijdens haar opleiding werd zij al tweede bij het NK Jonge Koks in rai Amsterdam. Femke is een gepassioneerde en perfectionistische kok die het beste onder druk werkt. Haar doorzettingsvermogen is enorm en ze heeft nog nooit een schooldag gemist.    

Cas Spijkers Academie 

De Cas Spijkers Academie biedt, zowel de gemotiveerde en fanatieke student met bovengemiddeld talent, als horecabedrijven hoog in de markt een schitterende kans. De TOP-opleiding is een allround-opleiding in het culinaire vlak onder direct toezicht van één van Nederlands bekendste koks: Jonnie Boer (De Librije). Eerdere winnaars van de CSA Award zijn werkzaam bij diverse sterrenrestaurants door heel Nederland. 

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante restaurantnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Events
Horecava 2021 gaat hybride

Horecava verrijkt haar 65e editie, die plaatsvindt van 11 – 14 januari 2021 in RAI Amsterdam, met een online programma. Het evenement zal in aangepaste vorm face-2-face, volgens de COVID-19 richtlijnen, én virtueel live zijn. De vakbeurs, die foodservice professionals al jaren met elkaa...

Awards
Beachclub Lekker uit Vrouwenpolder Beste Paviljoen van 2020

Donderdag 30 juli werden de jaarlijkse prijzen voor het Beste Paviljoen en het Schoonste Strand van Nederland uitgereikt. De prijs voor het Schoonste Strand van Nederland ging naar Ameland. En voor het eerst mocht de jury zelfs een tien toekennen voor de schoonheid van dit strand. Friesland had met ...

Opening
Sterrenzaak opent bistro: Bistro TWO in Roermond

Begin september mag de gezellige Limburgse stad, Roermond een nieuwe top bistro verwelkomen op de Roerkade. Waar de brasserie van het luxe Hotel Dux eerder gevestigd was, zal binnenkort een nieuwe wind, genaamd Bistro TWO, waaien. Bethany DeLong en Edwin Soumang, eigenaars van het met een Micheli...

Economie
McDonalds ziet omzet in 2019 verdriedubbelen

De omzet van McDonald’s bezorgservice McDelivery is in 2019 verdriedubbeld ten opzichte van 2018. Deze groei zet in 2020 verder door. Hiermee plukt McDonald’s de vruchten van haar strategie om in te spelen op de snelgroeiende bezorgmarkt. De uitrol van deze service is de afgelopen maa...

Bier
Opmerkelijk: aantal bierbrouwerijen in Nederland gestegen

Het aantal bierbrouwerijen in Nederland is opnieuw gestegen. Dit jaar kwamen er tot nu toe netto 13 brouwerijen bij. Opmerkelijke statistieken in deze tijd van corona. Volgens Bierista.nl is het hoogtepunt van de bierrevolutie bereikt. Vanaf nu zal het aantal bierbrouwerijen dalen, zo voorziet Alain...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: