Tesink officieel Meestergastheer

14 februari 2014 |
Tesink officieel Meestergastheer<

Bernard Tesink van restaurant De Burgemeester* in Linschoten is geïnaugureerd als SVH Meestergastheer. Tesink heeft de afgelopen jaren toegewerkt naar deze hoogste graad van vakbekwaamheid in de
Nederlandse horeca. Na het behalen van de Michelinster in 2010 is het behalen van de Meestertitel een bekroning op de carrière van de gedreven ondernemer en gastheer. Tijdens een feestelijke bijeenkomst in restaurant De Burgemeester reikte op verzoek van Tesink zijn eerste leermeester Louis Stork hem de officiële medaille uit.

Open sfeer
De Meesterproef van Tesink werd afgenomen door de SVH Meestergastheren Eduard van der Toolen (ROC Mondriaan in Den Haag) en Marcel Swaghoven (Restaurant Valuas in Venlo). Tesink startte in 1994 met zijn restaurant De Burgemeester. “Ik had mijzelf tot doel gesteld een open sfeer te creëren waarin best gelachen mag worden, wat zeker in die tijd echt nog niet overal zo was”, aldus Tesink.

Nieuwe generatie
In de 19 jaar dat hij werkzaam is De Burgemeester is hij actief geweest in het uitdragen en verbeteren van het gastheerschap, waarbij een meer dan gewone vakkennis en plezier en enthousiasme voor het vak centraal staan. Tesink: ”Ik zie dat er steeds minder jonge mensen kiezen voor het vak van gastheer/gastvrouw en dat gaat me zeer aan het hart. Ik wil dan ook bijzonder graag een bijdrage leveren aan een goede en gedegen nieuwe generatie gastheren en -vrouwen."

Op de foto: SVH Meestergastheer Eduard van der Toolen (l) en de nieuwe SVH Meestergastheer Bernard Tesink met zijn vrouw Larissa Vendrig.
Stefan Ammerlaan Photography i.o.v. SVH.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN reageert op maatregelen: "Te veel nadruk op horeca"

De Koninklijke Horeca Nederland begrijpt dat, als het aantal besmettingen toeneemt, de overheid maatregelen moet nemen om die groei een halt toe te roepen. Echter verbaast het de brancheorganisatie dat de horeca telkens het boetekleed aan moet trekken. Op de website reageert KHN op de genomen maatre...

Coronacrisis
Download hier de corona checklist

Horecagasten worden vanaf 10 augustus dringend verzocht hun contactgegevens achter te laten om bron- en contactonderzoek makkelijker te maken bij een eventuele uitbraak. Download hier de checklist om uit te printen. Horecaondernemers zijn verplicht contactgegevens aan hun gasten te vragen, gasten zi...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 36 graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Met deze acht tips helpen we je een beetje op weg. 1. Cliché, maar misschien wel de belangrijkste: zorg dat j...

Coronacrisis
Kabinet trekt teugels aan in strijd tegen corona

Horecazaken moeten vanaf maandag 10 augustus de namen en contactgegevens van gasten registreren. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens zijn persconferentie. Het coronavirus is bezig aan een opmars. Om die opmars tegen te gaan is contact- en brononderzoek noodzakelijk, zo stelt de premier. ...

Opening
Café Restaurant Soesterdal: all-electric

Op de voormalige vliegbasis Soesterberg is een ingetogen en duurzaam horecapaviljoen gerealiseerd, bestaande uit een café restaurant met terras, omringd door een natuurlijk speelbos en diverse speelplekken. Café Restaurant Soesterdal ligt aan de bosrand, met een weids uitzicht over ...

Economie Tech
Met Tikkie Check supersnel en eenvoudig afrekenen in horeca

Voor iedereen die op het terras of in een restaurant na een drankje of maaltijd snel en zonder tussenkomst van personeel de rekening wil betalen, biedt Tikkie Check vanaf nu de mogelijkheid in een handomdraai contactloos af te rekenen. Het enige dat je hoeft te doen, is de camera van je smartphon...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: