Tesink officieel Meestergastheer

14 februari 2014 |
Tesink officieel Meestergastheer<

Bernard Tesink van restaurant De Burgemeester* in Linschoten is geïnaugureerd als SVH Meestergastheer. Tesink heeft de afgelopen jaren toegewerkt naar deze hoogste graad van vakbekwaamheid in de
Nederlandse horeca. Na het behalen van de Michelinster in 2010 is het behalen van de Meestertitel een bekroning op de carrière van de gedreven ondernemer en gastheer. Tijdens een feestelijke bijeenkomst in restaurant De Burgemeester reikte op verzoek van Tesink zijn eerste leermeester Louis Stork hem de officiële medaille uit.

Open sfeer
De Meesterproef van Tesink werd afgenomen door de SVH Meestergastheren Eduard van der Toolen (ROC Mondriaan in Den Haag) en Marcel Swaghoven (Restaurant Valuas in Venlo). Tesink startte in 1994 met zijn restaurant De Burgemeester. “Ik had mijzelf tot doel gesteld een open sfeer te creëren waarin best gelachen mag worden, wat zeker in die tijd echt nog niet overal zo was”, aldus Tesink.

Nieuwe generatie
In de 19 jaar dat hij werkzaam is De Burgemeester is hij actief geweest in het uitdragen en verbeteren van het gastheerschap, waarbij een meer dan gewone vakkennis en plezier en enthousiasme voor het vak centraal staan. Tesink: ”Ik zie dat er steeds minder jonge mensen kiezen voor het vak van gastheer/gastvrouw en dat gaat me zeer aan het hart. Ik wil dan ook bijzonder graag een bijdrage leveren aan een goede en gedegen nieuwe generatie gastheren en -vrouwen."

Op de foto: SVH Meestergastheer Eduard van der Toolen (l) en de nieuwe SVH Meestergastheer Bernard Tesink met zijn vrouw Larissa Vendrig.
Stefan Ammerlaan Photography i.o.v. SVH.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Column Sico de Moel: Mijn eerste dag

'Hi Sico, mijn vrouw is jarig en we willen bij je komen eten. Vijf personen inclusief mijn oude vader. Heb je plek?' Mijn buurman deed de eerste reservering sinds de lockdown. Hoe zat het ook alweer? Maximaal 2 of 4, uit hetzelfde huishouden of hoefde dat toch niet? Tegen het einde va...

KHN
KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers

De algemeen directeur van KHN, Dirk Beljaarts, noemt de demonstratie gisteren op de Dam in Amsterdam een klap in het gezicht voor horecaondernemers. Gisteravond kwamen duizenden mensen op de Dam bijeen om te demonstreren tegen racisme. “Het valt niet te rijmen met het beleid dat de afgelopen m...

Michelin Verbouwen
Beluga Loves You zet verbouwing in: 1 augustus weer open

Afgelopen weken is Beluga Loves You net als zovelen in de weer geweest met het zoeken naar de juiste vertaling van 'het nieuwe normaal'. Servais Tielman: "Wij zijn tot de conclusie gekomen dat we dat onmogelijk kunnen combineren met hoogwaardige gastronomie, een topbeleving en een onged...

Opening Coronacrisis
Liveblog 2: Yessss! Wij gaan weer open!!

Niet alleen in Utrecht hoorde je een zucht van verlichting. Maar ook in en op andere plaatsen in Nederland slaakte de horeca een vreugdekreet(je). We mogen weer. We zijn er klaar voor en nu maar hopen dat de gasten komen. Want ook onder horecaondernemers is er de zorg of gasten niet eerst even de ka...

Coronacrisis
Liveblog 1: Yesss!! Wij gaan weer open!!

Liveblog. Wij hebben er zin! Wij zijn er klaar voor! Dat is wat Utrechtse horecaondernemers ons vanochtend vol enthousiasme vertelden. De redactie van Lunchroom, De RestaurantKrant en de CaféKrant is vandaag in het land en doet verslag van de eerste dag dat de horeca na maanden weer open mag. Ti...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: 1,5 meter-economie in de horeca

Maandag 1 juni, tweede pinksterdag 2020, stroomde de terassen in Nederland weer vol. Na een verplichte sluiting van tien weken, slaakte de horeca een zucht van verlichting. 'We mogen weer', was de tendens in een zonovergoten Nederland. Blij ondernemers verwelkomden hun gasten met een bre...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: