Tesink officieel Meestergastheer

14 februari 2014 |
Tesink officieel Meestergastheer

Bernard Tesink van restaurant De Burgemeester* in Linschoten is geïnaugureerd als SVH Meestergastheer. Tesink heeft de afgelopen jaren toegewerkt naar deze hoogste graad van vakbekwaamheid in de
Nederlandse horeca. Na het behalen van de Michelinster in 2010 is het behalen van de Meestertitel een bekroning op de carrière van de gedreven ondernemer en gastheer. Tijdens een feestelijke bijeenkomst in restaurant De Burgemeester reikte op verzoek van Tesink zijn eerste leermeester Louis Stork hem de officiële medaille uit.

Open sfeer
De Meesterproef van Tesink werd afgenomen door de SVH Meestergastheren Eduard van der Toolen (ROC Mondriaan in Den Haag) en Marcel Swaghoven (Restaurant Valuas in Venlo). Tesink startte in 1994 met zijn restaurant De Burgemeester. “Ik had mijzelf tot doel gesteld een open sfeer te creëren waarin best gelachen mag worden, wat zeker in die tijd echt nog niet overal zo was”, aldus Tesink.

Nieuwe generatie
In de 19 jaar dat hij werkzaam is De Burgemeester is hij actief geweest in het uitdragen en verbeteren van het gastheerschap, waarbij een meer dan gewone vakkennis en plezier en enthousiasme voor het vak centraal staan. Tesink: ”Ik zie dat er steeds minder jonge mensen kiezen voor het vak van gastheer/gastvrouw en dat gaat me zeer aan het hart. Ik wil dan ook bijzonder graag een bijdrage leveren aan een goede en gedegen nieuwe generatie gastheren en -vrouwen."

Op de foto: SVH Meestergastheer Eduard van der Toolen (l) en de nieuwe SVH Meestergastheer Bernard Tesink met zijn vrouw Larissa Vendrig.
Stefan Ammerlaan Photography i.o.v. SVH.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

Corona
Download: werkgeversverklaring avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor het werk mogen mensen wel de straat op. Het bezorgen van maaltijden is toegestaan mits de bezorger zowel een 'Werkgev ...

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok 23 januari van kracht

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteerde het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. De Kamer steunde het het besluit, waardoor de avondklok vanaf zaterda ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Wet- en regelgeving Interview
Let op: wijzigingen in de wetgeving voor de horeca

Op het kantoor van Catch Legal werken juristen aan allerhande kwesties die betrekking hebben op bestuursrecht en omgevingsrecht. Binnen dit domein vallen veel zaken die voor horecaondernemers van belang zijn, want bijna alles waarbij je te maken krijgt met de overheid, valt hierbinnen. Van verbouwin ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: