Tesink officieel Meestergastheer

14 februari 2014
Tesink officieel Meestergastheer

Bernard Tesink van restaurant De Burgemeester* in Linschoten is geïnaugureerd als SVH Meestergastheer. Tesink heeft de afgelopen jaren toegewerkt naar deze hoogste graad van vakbekwaamheid in de
Nederlandse horeca. Na het behalen van de Michelinster in 2010 is het behalen van de Meestertitel een bekroning op de carrière van de gedreven ondernemer en gastheer. Tijdens een feestelijke bijeenkomst in restaurant De Burgemeester reikte op verzoek van Tesink zijn eerste leermeester Louis Stork hem de officiële medaille uit.

*Open sfeer*
De Meesterproef van Tesink werd afgenomen door de SVH Meestergastheren Eduard van der Toolen (ROC Mondriaan in Den Haag) en Marcel Swaghoven (Restaurant Valuas in Venlo). Tesink startte in 1994 met zijn restaurant De Burgemeester. “Ik had mijzelf tot doel gesteld een open sfeer te creëren waarin best gelachen mag worden, wat zeker in die tijd echt nog niet overal zo was”, aldus Tesink.

*Nieuwe generatie*
In de 19 jaar dat hij werkzaam is De Burgemeester is hij actief geweest in het uitdragen en verbeteren van het gastheerschap, waarbij een meer dan gewone vakkennis en plezier en enthousiasme voor het vak centraal staan. Tesink: ”Ik zie dat er steeds minder jonge mensen kiezen voor het vak van gastheer/gastvrouw en dat gaat me zeer aan het hart. Ik wil dan ook bijzonder graag een bijdrage leveren aan een goede en gedegen nieuwe generatie gastheren en -vrouwen."

*Op de foto:* SVH Meestergastheer Eduard van der Toolen (l) en de nieuwe SVH Meestergastheer Bernard Tesink met zijn vrouw Larissa Vendrig.
~Stefan Ammerlaan Photography i.o.v. SVH.~

Overig nieuws