Talent(en) van de toekomst bekend

12 juni 2012 |
Talent(en) van de toekomst bekend

De winnaars die tijdens de Talent van de Toekomst wedstrijd streden om de Talent van de Toekomst Bokaal en de Gastvrijheidsprijs zijn bekend gemaakt.

Witte brigade
De winnaars van de Talent van de Toekomst Bokaal zijn Danny van Herk, Rob Bruggink en Niels van der Heijden van De Rooi Pannen Eindhoven, die met een krappe voorsprong op de tweede plaats, de bokaal overhandigd kregen door SVH Meesterkok Gerrit Greveling.

Zwarte brigade
De winnaars van de Gastvrijheidsprijs zijn Kristie Davidis en Christine Bos van ROC Leiden. De jury was onder de indruk van de creativiteit, innovatie en inzet van deze nieuwe generatie gastronomen.

In totaal deden zestien teams van verschillende culinaire vakopleidingen mee aan de competitie.

Bewondering
De winnaars kregen diverse prijzen en mogen een jaar lang de titel Talent van de Toekomst dragen. Ook de manier waarop de studenten zich staande wisten te houden in de hectische keuken was bewonderenswaardig.

Onderlinge strijd
Talent van de Toekomst is een initiatief van Koppert Cress en Miele, dat jonge gastronomische talenten in Nederland een platform biedt om met elkaar de strijd aan te gaan.

Jury
De jury, bestaande uit onder meer Onno Kokmeijer en Gerrit Greveling, beoordeelde de witte brigade op hun creativiteit, bereidingstechnieken en bereidingswijze van de gerechten, de cuisson, de smaak, de presentatie en de opmaak. De zwarte brigade, die dit jaar voor het eerst meedeed, werd beoordeeld op gastvrijheid, ontvangst, wijn-spijscombinatie en op het maken van een amuse cocktail.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
BAZOOKA opent in de Kauwgomballenfabriek.

Je moet maar durven, midden in de lockdown een horecazaak openen. Het team van House of Watt (Elsa Jonker, Thomas Reekers en Felix Bekkers) doen het. “Je kan ook op de bank gaan zitten, wachten tot het voorbij is en dan hopen dat je nog bestaat”, aldus Elsa Jonker, één van ...

Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

Corona
Download: werkgeversverklaring avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor het werk mogen mensen wel de straat op. Het bezorgen van maaltijden is toegestaan mits de bezorger zowel een 'Werkgev ...

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok 23 januari van kracht

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteerde het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. De Kamer steunde het het besluit, waardoor de avondklok vanaf zaterda ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: