Talent(en) van de toekomst bekend

12 juni 2012 |
Talent(en) van de toekomst bekend<

De winnaars die tijdens de Talent van de Toekomst wedstrijd streden om de Talent van de Toekomst Bokaal en de Gastvrijheidsprijs zijn bekend gemaakt.

Witte brigade
De winnaars van de Talent van de Toekomst Bokaal zijn Danny van Herk, Rob Bruggink en Niels van der Heijden van De Rooi Pannen Eindhoven, die met een krappe voorsprong op de tweede plaats, de bokaal overhandigd kregen door SVH Meesterkok Gerrit Greveling.

Zwarte brigade
De winnaars van de Gastvrijheidsprijs zijn Kristie Davidis en Christine Bos van ROC Leiden. De jury was onder de indruk van de creativiteit, innovatie en inzet van deze nieuwe generatie gastronomen.

In totaal deden zestien teams van verschillende culinaire vakopleidingen mee aan de competitie.

Bewondering
De winnaars kregen diverse prijzen en mogen een jaar lang de titel Talent van de Toekomst dragen. Ook de manier waarop de studenten zich staande wisten te houden in de hectische keuken was bewonderenswaardig.

Onderlinge strijd
Talent van de Toekomst is een initiatief van Koppert Cress en Miele, dat jonge gastronomische talenten in Nederland een platform biedt om met elkaar de strijd aan te gaan.

Jury
De jury, bestaande uit onder meer Onno Kokmeijer en Gerrit Greveling, beoordeelde de witte brigade op hun creativiteit, bereidingstechnieken en bereidingswijze van de gerechten, de cuisson, de smaak, de presentatie en de opmaak. De zwarte brigade, die dit jaar voor het eerst meedeed, werd beoordeeld op gastvrijheid, ontvangst, wijn-spijscombinatie en op het maken van een amuse cocktail.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Fooi: geen verplichting, wel een blijk van waardering

In Nederland is fooi geen verplichting. In ons land heeft het horecapersoneel immers ‘gewoon’ een salaris, maar de fooi is daarop natuurlijk wel een welkome aanvulling. Voor de horecagast is het vaak moeilijk te bepalen wat een gangbare fooi is. In de basis is een fooi van vijf tot tien ...

Snacks Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint...

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: