Takeaway.com kreeg 87 procent meer bestellingen te verwerken

9 oktober 2019 | Thijs Jacobs

Takeaway.com publiceerde zojuist een 'orderupdate' voor het derde kwartaal van 2019. De zaken gaan goed voor het Nederlandse bedrijf: er werd 'overall' 87 procent meer besteld in het derde kwartaal. Duitsland spant de kroon: daar werd maar liefst 136 procent meer besteld!

Verklaring van Jitse Groen, CEO van Takeaway.com: "Takeaway.com handhaafde zijn sterke ordergroei in de zomer. Terwijl we de groei blijven verkiezen boven de winst, is het bedrijf nu EBITDA-positief, zowel in Nederland als in Duitsland en voor het bedrijf als geheel."

Enkele cijfers:


- Takeaway.com verwerkte 41,6 miljoen orders in het derde kwartaal van 2019, een stijging van 87% ten opzichte van het derde kwartaal van 2018, gedreven door zowel organische groei als acquisities.
- In Oostenrijk is de merknaam veranderd van Lieferservice.at naar Lieferando.at om te profiteren van het spill-over effect van onze sterke naamsbekendheid in Duitsland.
- De uitrol van Scoober werd voortgezet met de uitbreiding naar vier extra steden in het derde kwartaal van 2019. Scoober is nu actief in 73 steden in tien landen. Het bedrijf zal blijven investeren in uitbreiding naar meer nieuwe steden, voornamelijk in Polen, waar onlangs McDonald's aan ons aanbod is toegevoegd.
- Op 5 augustus 2019 kondigden Takeaway.com en Just Eat plc een aanbevolen combinatie van alle aandelen aan, die zal leiden tot een van de grootste voedselleveranciers ter wereld, met schaalgrootte, strategische visie, toonaangevende capaciteiten, leidende posities in aantrekkelijke markten en een gediversifieerde geografische aanwezigheid. Momenteel wordt verwacht dat de aandeelhouderscirculaire van het bedrijf eind oktober 2019 zal worden gepubliceerd en dat de BAVA in december 2019 zal worden gehouden. Mits aan de voorwaarden wordt voldaan, waaronder de goedkeuring van de aandeelhouders en het overlegproces met de ondernemingsraad door Takeaway.com in Nederland, wordt de transactie naar verwachting rond het einde van het jaar afgerond.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Column Sico de Moel: Mijn eerste dag

'Hi Sico, mijn vrouw is jarig en we willen bij je komen eten. Vijf personen inclusief mijn oude vader. Heb je plek?' Mijn buurman deed de eerste reservering sinds de lockdown. Hoe zat het ook alweer? Maximaal 2 of 4, uit hetzelfde huishouden of hoefde dat toch niet? Tegen het einde va...

KHN
KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers

De algemeen directeur van KHN, Dirk Beljaarts, noemt de demonstratie gisteren op de Dam in Amsterdam een klap in het gezicht voor horecaondernemers. Gisteravond kwamen duizenden mensen op de Dam bijeen om te demonstreren tegen racisme. “Het valt niet te rijmen met het beleid dat de afgelopen m...

Michelin Verbouwen
Beluga Loves You zet verbouwing in: 1 augustus weer open

Afgelopen weken is Beluga Loves You net als zovelen in de weer geweest met het zoeken naar de juiste vertaling van 'het nieuwe normaal'. Servais Tielman: "Wij zijn tot de conclusie gekomen dat we dat onmogelijk kunnen combineren met hoogwaardige gastronomie, een topbeleving en een onged...

Opening Coronacrisis
Liveblog 2: Yessss! Wij gaan weer open!!

Niet alleen in Utrecht hoorde je een zucht van verlichting. Maar ook in en op andere plaatsen in Nederland slaakte de horeca een vreugdekreet(je). We mogen weer. We zijn er klaar voor en nu maar hopen dat de gasten komen. Want ook onder horecaondernemers is er de zorg of gasten niet eerst even de ka...

Coronacrisis
Liveblog 1: Yesss!! Wij gaan weer open!!

Liveblog. Wij hebben er zin! Wij zijn er klaar voor! Dat is wat Utrechtse horecaondernemers ons vanochtend vol enthousiasme vertelden. De redactie van Lunchroom, De RestaurantKrant en de Caf├ęKrant is vandaag in het land en doet verslag van de eerste dag dat de horeca na maanden weer open mag. Ti...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: 1,5 meter-economie in de horeca

Maandag 1 juni, tweede pinksterdag 2020, stroomde de terassen in Nederland weer vol. Na een verplichte sluiting van tien weken, slaakte de horeca een zucht van verlichting. 'We mogen weer', was de tendens in een zonovergoten Nederland. Blij ondernemers verwelkomden hun gasten met een bre...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: